sâmbătă, 31 martie 2012

Are Vitamin Supplements Vital to Your Health?


It's true that the vast majority of food we eat today undergoes different varieties of processing such as canning, refrigeration, wicked cold, dehydration, and antiseptic digesting. With just one visit to the grocery store it is possible to see that nearly all of the foods being sold there are processed. While not every type of processed food is bad for your health, most advisors, especially the meat variety have been completely stripped of most of the essential nutrients that people need to thrive together with stay healthy. Toxins, preservatives, and additives take the place of vitamins and minerals that are necessary with regard to normal and healthy functioning with the body.

Nutritional vitamins are crucial to your health. Not only do they ensure the right growth and formation of healthy cells in the body, they also provide nutrients needed for the normal functioning of different areas of the body. They also keep muscles and fibers in the body strong and healthy. It is however some sort of sad fact that the vast majority of common foods we take today, hardly provides us with enough vitamins and minerals. This results in some sort of vitamin or mineral deficiency that will eventually lead to chronic health conditions or sickness.

This is where the role of vitamin and mineral supplements comes in. Nutritional supplements provide you with all your daily requirement of nutritional vitamins to keep you in top shape. Some people would argue that times are economically tough lately and that the added expense of getting supplements is not within their budget. However, if you weigh things properly and think about the bigger expenses you would incur as soon as you get sick--think hospital expense, medicines, doctor fees, and so on-this would cause you to realize that a preventive measure like taking vitamin supplements can be a worthy investment for your quality of life.

Actually, you don't need to spend a fortune when buying these supplements. Truth be told you can get great discounts for company vitamins and supplements just by shopping online with vitamins shoppe coupons, and Vitamin Shoppe coupon codes that can help you save money while getting great quality and value on all of your vitamin and supplement needs at discounted price. Just shop online at a reputable overall wellness vitamin discount coupon retail store and follow simple recommendations for using online vitamin coupons or current vitamin shoppe voucher codes. You will also be surprised to uncover that these Vitamin Shoppe deals also offer free coupons for free shipping offers as well as discounts on natural herbs and supplements.

A nutritionally balanced diet including organic foods is still the easiest method to acquire the vitamins and minerals needed for your health. Consider the fact that most common foods available for sale are subject to processing and poor food treatment, it is easy to learn why including vitamin supplements to your daily diet may be your best ally in staying nutritious. Next time you shop it a place to use vitamin shoppe coupon codes to find special price cut vitamins that will help you to stay healthy and save money at the same time! Always remember the aged adage, "An ounce of prevention provides improvement over a pound of cure. " This is in the same way true today as it has always been before.


swanson coupon, swanson coupon

vineri, 30 martie 2012

VIDEO Sorin Frunzaverde: 38 de primari din Caras-Severin ma urmeaza la USL, 3 candideaza pentru alte partide, unul nu s-a decis

Presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca, din cei 42 de edili democrat-liberali din judet, 38 de primari il urmeaza la USL, trei vor candida din partea altei formatiuni politice, iar un primar nu s-a decis inca.

Intrebat ce inseamna pentru el faptul ca 38 de primari il urmeaza, Frunzaverde a precizat ca acest lucru arata ca "ei apreciaza exercitiul administrativ" pe care l-au avut impreuna cu el si "realizeaza ca este nevoie de alta constructie politica, care sa sustina administratia locala".

"Inseamna ca apreciaza exercitiul administrativ pe care l-am avut impreuna si realizeaza ca este nevoie de alta constructie politica, care sa sustina administratia locala", a afirmat Frunzaverde.

content channel

Iulia Lazar, la Romanii au Talent. Catelusa sa, Bailey, a facut un moment fantastic

stirileprotv.ro Fata a facut un numar de dresaj impreuna cu catelul sau si a reusit sa impresioneze juriul cu relatia dintre ele. Bailey este rasa beagle si dupa spusele Iuliei a fost un catel greu de dresat.

"Vreau sa te felicit din toata inima, un moment fantastic pe care il asteptam" i-a spus Mihai Petre

Dupa ce si-a terminat numarul Mihai Petre a tinut neaparat sa "dea mana" cu catelul si sa o felicite. Dupa ce a alergat-o pe toata scena, Bailey s-a lasat mangaiata si a dat "noroc" cu juratul.

Acest lucru a atras ironiile lui Andi Moisescu care i-a spus "Nici cainii n-au vrut sa dea noroc cu tine"

Vezi aici MOMENTE VIDEO de la ROMANII AU TALENT

Dintre toti cei care de-a lungul preselectiilor au primit minim doi de “Da”, Andra, Mihai si Andi ii vor alege pe cei 60 de semifinalisti care se vor lupta pe parcursul a 5 semifinale live pentru marele premiu de 120.000 de Euro.
 

joi, 29 martie 2012

Petrecere cu laser, un nou mod de a sarbatori ziua de nastere

Petrecerile pentru zilele de nastere nu mai sunt evenimentele modeste, in familie, cu care suntem obisnuiti de acum 10 sau 20 de ani. Acum, aceste evenimente au loc in sali imense, cluburi si pot avea peste 100 de invitati. Oricum, chiar daca planuiesti ceva mai mic de atat, exista multe moduri prin care o astfel de petrecere poate sa fie memorabila, iar copilul tau sa fie cel mai apreciat (si admirat) pentru petrecerea de ziua lui.

Daca vrei sa organizezi o petrecere pentru copii in Bucuresti, una dintre solutiile cele mai interesante e o petrecere laser. Cu siguranta e o alternativa mult mai interesanta decat mersul la cofetarie sau chiar inchirierea unui bazin, pentru ca e o activitate foarte dinamica, foarte in ton cu preferintele adolescentilor si copiilor si e si foarte sigura, pe cand mersul la inot ori la padure se pot lasa cu urmari uneori neplacute.

De fapt, desi e o activitate foarte moderna, care face uz de unele dintre cele mai noi tehnologii de pe piata, aceste jocuri cu laser au la baza aceleasi principii pe care le-au jucat poate parintii celor care se vor bucura de ele. laser tag, un joc in care copiii trebuie sa se marcheze reciproc cu niste pistoale complet inofensive e doar o varianta high tech a jocului de-a ascunsa, in care rolul celui atins trecea de la unul la altul. De fapt, in limba engleza, ascunsa e numita tag, iar adaugarea laser se refera la adaugarea acestui element tehnic. In plus, acest joc presupune activitate fizica, ceva de care putini copii mai au parte in ziua de azi, in epoca jocurilor pe calculator si a telefoanelor mobile.

Aceste jocuri pot avea loc in incinte special amenajate sau in aer liber, dar avantajul celor dintai e ca de obicei sunt si aranjate astfel incat sa asigure o experienta unica. Salile de tip laser tag arena, precum Laser Mega Zone, au o ambienta futurista, cu o zona de lupta sigura si delimitata de restul stabilimentului si care poate acomoda 10-14 concurenti, de obicei. Exista obstacole, ascunzatori, platform si tot felul de elemente care sa faca jocul variat si antrenant. Unele companii ofera chiar si corturi gonflabile pentru laser tag, care pot fi transportate si instalate in curtea clientului, dar acestea sunt inca destul de rare in Romania (daca nu chiar inexistente) si probabil ar fi si foarte scumpe.

Aceste aniversari laser pot fi desfasurate si altfel, desigur- nu e nevoie de un joc organizat, cu reguli, echipe si presiune pusa pe copii- ei pot fi lasati sa se bucure de pistoalele cu laser, sa se fugareasca prin sala sau doar sa se bucure de un spectacol de lumini impresionant, asa cum sunt cele care pot fi vazute in salile de tip laser maxx. Oricum, daca nu ai timp sau rabdare sa vii cu idei pentru aceste jocuri , te poti baza pe staff-ul calificat al salii pe care o rezervi.

Angajatii acestor locuri de agrement pot veni cu idei destul de bune (si originale) legate de modul in care pot fi organizate aniversari pentru copii si s-ar putea sa iti puna la dispozitie tot echipamentul si recuzita de care vei avea nevoie. Eventual, te poti alia cu un party planner care sa te ajute in organizarea evenimentului.  


laser tag arena, aniversari laser

miercuri, 28 martie 2012

Indicatiile unui instalator

Realizarea, montajul instalatiei de apa este un proces complex. Fiecare dintre noi avem o sursa de apa. Unii sunt conectati la reteaua publica, altii dispun de puturi si fantani. Fiecare isi alege modul cum doreste sa aiba la dispozitie apa in functie de diversi factori: tehnologici, naturali, financiari. Hidroforul este un dispozitiv simplu de alimentare cu apa recomandat de un instalator in principal pentru consum intern, uz casnic si pentru irigatii. Racordul la sursa de alimentare cu apa se realizeaza cu usurinta. Acest dispozitiv se compune din motor, presostat, pompa, manometru si elemente auxiliare ( conducte, tevi). Tot in atributiile unui instalator intra si racordul la reteaua electrica a centralei de apa. Elementele componente au un mecanism simplu de functionare.  Mororul conectat la curent controleaza pompa. Pompa este prevazuta cu un sistem rotativ de palete; prin rotatiile efectuate apa sustrasa de la sursa de alimentare este supusa procesului de filtrare, purificare. Presostatul si manometrul vizeaza presiunea aerului. Elementele auxiliare au rol transportor; apa circula intr-un singur sens; aceasta este prealuata de la o sursa, transportata prin conducte la pompa, supusa unor procese, dupa care este iarasi transportata prin canalele de distribuitie spre destinatie. Centralele de apa pentru consum intern sunt prevazute cu un filtru in zona pompei.  Prin intermediul acestuia are loc un proces de filtrare lent, apa este curatata, purificata de eventualele impuritati,  corpuri straine, particule pe care le poate avea in continut si care pot fi extrem de nocive pentru sanatatea omului. Un instalator recomanda urmatoarele indicatii pentru  a se asigura o buna functionabilitate  a dispozitivului: ferirea de inghet, de razele solare, pompa sa nu fie lasata sa functioneze in gol, sa se verifice in permanenta conexiunea la curent si mare atentie la concentratia apei pompate. Hidroforul este astfel construit incat in timpul functionarii sa poata suporta numai anumite temperaturi atat in interior cat si in exterior. Materialul din care este fabricat este rezistent la coroziune. Orice bun instalator la prima vedere ar trebui sa-si dea seama de acest lucru si sa stie ca dispozitivul este etans, izolat ermetic, interiorul nu comunica cu exteriorul. Se recomanda montarea dispozitivului de catre un instalator in urmatoarele conditii: suprafata sa fie plana, sa nu existe multa umezeala, lumina solara sa lipseasca. Sursa de apa de la care se alimenteaza trebuie sa fie verificata in dublu sens: concentratia apei in impuritati sa nu fie prea mare in cazul in care nu este prevazut cu filtru; nivelul apei trebuie controlat. Ca urmare a temperaturilor ridicate, vremii secetoase, lipsei precipitatiilor  apa scade si exista riscul, daca nu suntem atenti, ca dispozitivul sa functioneze pe uscat (sa-si desfasoare activiatea in lipsa apei). In acest caz pompa risca sa se defecteze, ducand in final la casarea produsului. Daca apar anumite  probleme legate de functionarea acestuia, primul sfat al unui instalator este urmatorul: decuplajul produsului de la reteaua electrica.  Prin aceasta masura evitam noi in primul rand sa ne punem in pericol viata.  Abia dupa ce am realizat acest lucru, putem trece la identificarea problemei dispozitivului defect.  In principal, hidroforul este un produs economic si eficient recomandat de majoritatea specialistilor in domeniu. Si instalatorul il promoveaza prin modul de montare si instalare. Nu necesita timp indelungat, executarea lucrarilor preliminare nu este de durata, se intretine usor; poate fi exploatat in bune conditii o perioada indelungata de timp daca se respecta cateva indicatii legate de procesul de functionare si conditiile in care isi desfasoara activitatea.  Cei care iubesc natura pot apela la unele modele. Exista si conducte propuse de specialisti care protejeaza mediul inconjurator, sunt confectionate din materiale benefice pentru mediu. Ca si utilizatori avem o multime de oferte, o multime de recomandari, de propuneri, insa decizia ne apartine, este numai a noastra.


instalator pompe submersibile, instalator apa

Ce face un instalator?

Un instalator  isi desfasoara, in principal,  activitatea intr-un sistem de alimentare cu apa.  Sistemul de alimentare cu apa este alcatuit din totalitatea constructiilor  si instalatiilor necesare pentru satisfacerea cerintelor de apa din centrele populate si industriale.  Sistemul de alimentare cu apa cuprinde constructiile  si instalatiile pentru: captarea apei, imbunatatirea calitatii apei, transportul, pomparea, inmagazinarea si distributia  apei. Captarea cuprinde totalitatea constructiilor si instalatiilor necesare pentru derivarea apei din sursa naturala. Captarea  difera ca alcatuire de la o sursa la alta (ape subterane, rauri, lacuri) dar nu poate lipsi din nici o schema.  Statia de tratare a apei cuprinde instalatiile  pentru imbunatatirea caracteristicilor calitative alea apei din natura, astfel incat sa corespunda cerintelor consumatorului. Apa din  sursele naturale este de obicei  limpede, insa poate contine substante care trebuie eliminate.  Sursele de suprafata au o apa in general tulbure, care trebuie limpezita si dezinfectata pentru a deveni potabila. Sunt cazuri in care sursa poate asigura  o apa de buna calitate astfel incat  sa nu mai fie necesara o statie de tratare. Transportul apei de la captare pana la statia de tratare se face prin aductiune sau apeduct.  Aductiunea cuprinde si constructiile accesorii necesare (poduri-apeduct, camine). Statia de pompare are rolul de a ridica presiunea apei in scopul transportului spre comsumatorul cel mai indepartat sau la rezervorul de inmagazinare. Poate fi amplasata la captare in cazul in care statia de tratare a apei se afla la o cota mai ridicata decat captarea, la statia de tratare a apei in cazul in care rezervorul de inmagazinare este mai sus decat statia de tratare si dupa rezervor daca reteaua de distributie  necesita presiuni  de serviciu mai mari decat se pot asigura gravitational.  Inmagazinarea  asigura o cantitate de apa in apropierea centrului populat pentru a realiza o compensare orara a debitelor de consum cu cele de alimentare, de a asigura continuitatea functionarii in cazul unei avarii la aductiune.  In cazul in care inmagazinarea este amplasata la inaltime, poate asigura  si presiunea in reteaua de distributie.  Reteaua de distributie transporta apa de la rezervoare  la cel mai indepartat punct de consum.  Dintre partile componente ale unei scheme generale, unele sunt strict necesare, iar altele sunt necesare numai in anumite cazuri.  Toate acestea sunt procesele care se deruleaza in cadrul unui sistem de alimentare cu apa. Pentru ca toate aceste procese sa aiba loc este nevoie de munca unui instalator care  sa-si puna in practica cunostintele teoretice. Principala obligatie a unui instalator este  executarea procesului de montaj. Inainte de derularea propriu-zisa a procesului trebuie sa realizeze o serie de actiuni premergatoare. Trebuie verificat terenul , zona, trebuie organizate activitatile cronologic. Orice instalator inainte de a incepe o lucrare isi fixeaza un termen limita. Urmeaza sa se stabileasca tipul conductelor, materialele din care vor fi confectionate, modul de imbinare, o schema de montare.  Dupa ce-si pune la punct toate aceste detalii, incepe procesul propriu-zis de executare a lucrarii. La finalul montajului se verifica calitatea muncii prestate, functionabilitea instalatiei. Un instalator care lucreaza in domeniul statiilor de alimentare cu apa are urmatoarele atributii: in cazul aparitiei unor defectiuni, trebuie sa se prezinta la fata locului pentru a identifica problema si a incerca sa o rezolve; dupa executarea lucrarii de montaj trebuie sa dea indicatiile necesare beneficiarului in ceea ce priveste conditiile de intretinere si exploatare a conductelor; isi asuma raspunderea pentru activitatea desfasurata. Un instalator trebuie sa aiba un spirit de echipa dezvoltat pentru ca marea majoritate ale activitatilor sunt de colectiv. Cunostintele acestuia trebuie sa fie generale si din mai multe domenii. El trebuie sa stie sa faca atat lucrari  de constructii cat si de sudura. Isi asuma raspunderea pentru instrumentele pe care le are in dotare; cu cat acestea sunt mai performante cu atat mai bine ( un factor care ar trebui sa sporeasca calitatea muncii depuse).


instalator pompe submersibile, instalator pompe submersibile

Cele mai bune carnavaluri europene

Desi originile carnavalurilor sunt europene, cele mai celebre (sau cel putin intense) carnavaluri au loc in America de Sud si Africa. Tot acolo puteti vedea si cele mai spectaculoase costume de carnaval, iar atmosfera foarte incinsa, combinata cu muzica si dansurile foarte intense creaza o experienta de neuitat. Totusi, asta nu inseamna ca in Europa nu avem cateva carnavaluri de prima mana. Carnavalul a aparut de fapt in Europa, ca o sarbatoare permisa de Biserica Catolica in saptamana dinaintea postului, o saptamana in care credinciosii se puteau destrabala si petrece cum vroiau, tinand cont ca urma o perioada de abstinenta. Desigur, moravurile s-au schimbat, iar azi carnavalurile sunt evenimente aproape 100% laice, prilej pentru oameni sa iasa din casa si sa petreaca in mijlocul comunitatii. Practic, oricine isi poate pune un costum de carnaval si sa petreaca in oras, intr-o atmosfera inspirata de marile festivaluri de profil din Rio de Janeiro sau New York. Europa a transformat putin idea de carnaval si dintr-o experienta relativ elementala s-a ajuns la un fel de parada haute couture care pune stapanire pe cate un mare oras timp de mai multe zile. Exuberanta si luxul asociate cu carnavalul sunt elemente mai degraba europene, in timp ce in America Latina sau Africa aceste sarbatori sunt mai dezorganizate, mai intense, dar poate mai putin sofisticate. Asadar, care sunt cele mai bune carnavaluri europene si care e specificul fiecaruia? Citeste mai departe si afla.

  • Carnavalul de la Venetia- evenimentul are loc in luna februarie a fiecarui an si e caracterizat de parade extravagante de moda, petreceri, baluri in oras si peste tot unde se gaseste un petec de pamant sau de gondola. Carnavalul de la Venetia e celebru pentru paradele dedicate mastilor, unele dintre cele mai inedite si extravagante din lume. Orasul se transforma intr-un adevarat bazar pe durata carnavalului, iar cei mai multi dintre oameni isi iau costumele pe loc, de la magazine de inchirieri costume de carnaval.
  • Carnavalul de la Santa Cruz- Tenerife- Carnavalul are loc la jumatatea lunii februarie si cuprinde parade, concerte, intreceri sportive si artistice, baluri si desigur petreceri. Statiunea, cunoscuta in restul anului pentru plajele deosebite, se transforma intr-o imensa scena, pe care evoluaza trupe muzicale cu program satiric, dar si locul in care se perinda personaje acoperite de masti care mai de care mai interesante. Una dintre cele mai importante momente ale carnavalului e alegerea reginei carnavalului, toate canditatele purtand costume foarte complexe.
  • Carnavalul de la Nisa- La fiecare sfarsit de februarie, orasul francez Nisa e scena desfasurarii unui carnaval unic in Europa, celebru pentru ca gazduieste o foarte spectaculoasa batalie a florilor. Pe langa acest aspect relativ inedit, in timpul carnavalului au loc foarte multe manifestari nocturne, in timpul carora costumele sunt iluminate, paradele oferind o experienta inedita pentru cei care au stat treji pana tarziu in noapte.
  • Carnavalul de la Dusseldorf- Si Germania gazduieste un carnaval interesant, anume in oraselul Dusseldorf. De fapt, acest oras gazduieste baluri si carnavaluri pe toata durata anului, incepand cu ianuarie, cand un carnaval al femeilor are loc in zona veche a centrului orasului. La o luna dupa, are loc un carnaval stradal in centrul administrativ al orasului, care e urmat la scurt timp de o sarbatoare dedicata florilor.
  • Carnavalul de la Rethymmo, Grecia- Acest carnaval are loc la mijlocul lunii ianuarie in Creta si contine petreceri, concerte, parade si chiar si un concurs de genul “treasure hunt”.

  • costum, costum

    luni, 26 martie 2012

    Avocatul lui Boldea: "Va veni in tara marti sau miercuri. Nu e usor sa ajungi din Kenya in Romania"

    stirileprotv.ro Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania maine sau poimaine, imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele.

    Avocatul George Moloman a spus ca a discutat si luni dimineata cu clientul lui, care i-a precizat ca a inceput procedurile pentru a se intoarce in Romania.

    "Boldea chiar isi doreste sa vina in tara, dar momentan este blocat cu biletele de avion", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Moloman.

    El a precizat ca "nu este asa usor sa ajungi in Romania din Kenya", fiind nevoie de o serie intreaga de escale.
    Avocatul a mai spus ca a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de aparare, dar ca nu poate da detalii pentru ca nu are acordul acestuia.

    El a adaugat ca Mihail Boldea nu a avut in vedere sa discute direct cu presa, dar in urma acuzatiilor care i-au fost aduse a fost nevoit sa ia atitudine.
     

    La iesirea din sediul DIICOT Galati, tatal deputatului, Gheorghe Boldea, a refuzat sa faca declaratii, acoperindu-si fata cu o mapa. Ulterior, el s-a urcat in masina avocatului care l-a insotit la audieri si a plecat.

    George Stefan Boldea, fratele mai mic al lui Mihail Boldea era, de asemenea, citat sa se prezinte, luni, la audieri, la sediul DIICOT Galati. Acesta a facut insa o solicitare de amanare pentru marti a audierii sale, aratand ca are o intalnire programata de mai mult timp, au declarat surse judiciare.

    Vineri, surse oficiale spuneau ca, in urma identificarii unor probe noi, George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si tatal acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citati pentru luni, la ora 10.00. Joi, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani. Cei doi au fost audiati mai multe ore la sediul DIICOT Galati.

    Anchetatorii spun ca in urma cu o luna Mihail Boldea si-a vandut casa in care locuia tatalui sau, totodata donandu-si trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea, faptele intrand sub incidenta infractiunii de spalare de bani. In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro. Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este seful Directiei de Sanatate Publica Galati. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus, vineri, instituirea sechestrului asigurator asupra a sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea, se arata intr-un comunicat de sambata al DIICOT.

    In urma perchezitiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit si ridicat mai multe ceasuri din aur si alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea. Totodata, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galati, apartinand invinuitului George Stefan Boldea, precum si a altor doua imobile, apartament si teren cu constructie, apartinand invinuitului Gheorghe Boldea si a unui apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc. Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului, deschise la patru unitati bancare.

     

     

     

     

     

     

    duminică, 25 martie 2012

    All you need to know about discount coupon codes

    One of the great wonders available on the market nowadays is represented by the discount coupon codes. Especially since they are available online, shopping has never been more fun and entertaining but it has also become a really smart thing to do. Why is that? Spending a lot of money on buying stuff nowadays is no longer a proof of smart shopping. People started to be more careful about their spendings and the discount coupons help them make considerable money savings. Such coupon codes are available all over the internet, so it shouldn’t be too difficult for you to find any. Internet coupons are in most cases offered to help consumers purchase certain products they want with a discount. Since paper coupons would be difficult to offer, usually secret words or discount coupon codes are distributed for consumers to type in at checkout. Marketers can use different codes for different channels our groups in order to distinguish response rates. In order to help you better understand how this thing works, we will give you a few discount coupons examples that you can find online.

    Let’s start with nutritional supplements and products in the skincare category. If you are interested in such products but would really want to get a good deal for them, all you need to do is to start browsing and search for iherb coupons. You will find the available discount coupons in just a few seconds and you will see that an iherb coupon will in most of the cases also bring you free shipping option. You can use the iherb coupons you have to purchase any of the brands offered, which means you can choose between thousands of products. In the same category of nutrition products you will also find the healthdesigns coupon available for you. With just a few clicks and in a very short time you can look at the available products on the provider’s website, then use the healthdesigns coupon to enjoy your discount and free shipping. Again, thousands of health products will be awaiting, all you need to do is ask for them.

    If you are looking for high-quality vitamins provider but you always thought you don’t have enough financial resources, then the Puritan’s Pride coupon will make your dreams come true. Puritan’s Pride is the best vitamin provider, a real market leader, which offers you an extremely wide range of products including herbs, food supplements or minerals, so it shouldn’t take too long until you find exactly what you need. The Puritan’s Pride coupon will get you a nice discount for the products you choose to purchase and you will soon be able to show off to your friends what a great deal you just got.

    Another top vitamin manufacturer is Vitamin World, which offers you over a thousand vitamin products and diet supplements and you can also find sports nutrition supplements that are most requested and bought on the market. A vitamin world coupon can get you even a 40% discount for the products you choose to buy so what are you waiting for? Of course, it all depends on the offers available at the moment of your search, but in most of the cases that vitamin world coupon will surely get you a good price discount for the products you plan on purchasing.

    Whatever products you wish to buy, if you want to make sure that what you are doing is called smart shopping and if you don’t want to go around wasting your money, searching for and using discount coupon codes is the best thing you can do. 


    vitamin world coupon, iherb coupons

    Oferta variata de aer conditionat

    Micile diferențe aduc de multe ori schimbări importante. Atunci cand vine vorba despre confortul tau, cu siguranta ca orice schimbare mica are un impact puternic. Din acest punct de vedere, aparatul de aer conditionat intra cu siguranta in una dintre categoriile celor mai utile inventii. Pe timpul verii, cand temperatura este insuportabila, aerul conditionat iti ofera confortul de care ai nevoie.

    Siteul www.topaerconditionat.ro iti o gama variata de aparate de aer conditionat care se adapteaza diferitelor volume ce trebuie racite. In functie de performanta de care ai nevoie, poti opta pentru cele cu putere mai mică sau modelele cu capacitate mai mare. Ai patru optiuni: de 9000 BTU, 12000, 18000 sau 24000. In acest fel, orice suprafață este racita eficient si cu rapiditate. De asemenea, magazinul online iti mai ofera posibilitatea de a incalzi mai multe spatii in acelasi timp, sau spatiile generoase, utilizand mai multe aparate care sunt conectate insa la o singura unitate centrala. Poti alege astfel intre modelele:

    -       aer conditionat mono-split

    -       aer conditionat dublu-split

    -       aer conditionat multi-split

    In functie de numarul incaperilor sau marimea spatiului de care dispui, se pot monta mai multe aparate. Desigur, racirea devine mult mai eficienta cata vreme sunt instalate mai multe unitati care sa acopere intregul volum. Trebuie sa iei in calcul si marimea aparatului de aer conditionat, in raport cu necesarul de racire al incaperii dar si performanta frigorifica a aparatului. Amplasarea si orientarea ferestrelor sunt de asemenea factori importanti de luat in seama, pentru ca ferestrele orientate inspre sud presupun o capacitate de racire dubla fata de cele cu orientare spre nord. Oricare ar fi situatia ta, asigura-te ca ceri sfatul specialistilor nostri, pentru a lua decizia cea mai potrivita pentru necesitatile locuintei tale sau spatiului de lucru. Topaerconditionat.ro ofera modele produse de cele mai importante firme, printre care Samsung, LG, Midea, Fujitsu, Whirlpool, Panasonic si multe altele.

    Ai ocazia de a lucra cu o echipa profesionista care iti va asigura nu numai montajul ci si intretinerea aparatului tau de aer conditionat. In plus, beneficiezi gratuit de suport tehnic pentru orice tip de aparat de aer conditionat. Echipa iti garanteaza servicii si produse de calitate, precum si atentie fata de cerintele si preferintele tale. Experienta acumulata pe parcursul celor 8 ani de existenta este atuul pe care echipa de la topaerconditionat.ro il aduce ca garantie.

    Avantajele unui sistem de aer conditionat

    Utilizarea unui aparat de aer conditionat nu ajuta doar la pastrarea unei temperaturi normale in conditiile unor extreme ale vremii, ci au si marele beneficiu de a preveni patrunderea in aerul de respirat a prafului si a diferitelor particule poluante, omniprezente in aerul de afara, mai ales in oras. Aerul conditionat creează astfel un mediu curat si sanatos, inlaturand astfel cauzele ce pot duce la diferite afectiuni ale cailor respiratorii si alte complicatii. Ai astfel protectie indelungata si chiar poti economisi banii pe care i-ai fi cheltuit pe alte optiuni de racire pe timpul verii, in functie de modelul ales. In plus, scapi de neplacuta senzatie de umiditate, beneficiind mereu de un climat optim.

    Intrand pe www.topaerconditionat.ro vei gasi toate informatiile necesare, precum o larga gama de modele din care il poti alege pe cel care se pliaza cel mai bine cerintelor tale. 


    aer conditionat split, aer conditionat

    Izbanda intelectuala si psihologia subteranei: H.-R. Patapievici despre razboiul civil romano-roman (Update)

    Se spune ca nimic nu reuseste mai bine decat reusita. Asa stau lucrurile cand traim in normalitate. De ani de zile, insa, dreptul la normalitate, cum il numeste N. Manolescu, este contestat. Sudalma, minciuna, agresiunea verbala, pamfletul vituperant, chiar obscen, injuria sordida, tin loc de argument rational. Opera lui Horia Patapievici este una solida, originala si de natura sa inspire gandirea neinregimentata, opusa incolonarii de turma. Filosoful este un neostenit soldat al libertatii. Ii repugna societatea inchisa, tiraniiile de orice fel, utopiile constrangatoare. Sa amintesc aici ce a insemnat revista “Idei in dialog” si cat de mult ii ducem lipsa? Actiunea sa intelectuala pe linia Institutului Cultural Roman este una de veritabila zidire dupa cele mai riguroase criterii ale nepartinirii, ale sincronismului si ale deschiderii axiologice. Nu o fundatura autarhica, ci o lucrare dinamica si integratoare. In loc sa fie pretuit pentru aceste impliniri, este, iata, hulit. Nu de multi, de putini. Multi sunt insa cei care, stiind ce-a facut si ce face Horia, prefera sa taca, sa chicoteasca prin unghere obscure, sa tolereze infamia. Tacerea in raport cu asemenea miselii se numeste complicitate.

    Nu e vorba nicidecum de ceea ce unii se grabesc sa eticheteze, cu satisfacuta si malitioasa superbie, drept “auto-victimizare”. Faceti o cautare pe internet cu numele lui Horia Patapievici si veti concede ca asa stau lucrurile. O armata de anonimi nu se invrednicesc, se pare, decat cu asemenea mizerii. Indivizi care nu pot iubi, nu stiu sa admire, dar care exulta cand e vorba de a jigni, de a macula, de a umili, de a injosi, de a lapida simbolic un intelectual. Nu cred ca Horia Patapievici este unul dintre oamenii cei mai detestati din Romania. Sute de timisoreni au mers sa-l auda, sa-l vada. Un numar infim de emisari ai neantului valoric au organizat o jalnica “demonstratie”. Din nefericire, asemenea istericale marginale sunt prea repede mediatizate, iar vocile majoritatii normale sunt ignorate. Acestea sunt insa cele care conteaza, nu cele ale falsificatorilor de sensuri, de citate, de valori. In subterana e bezna. Horia Patapievici traieste sub semnul nobilei lumini a spiritului.

    Public mai jos fragmente din interviul acordat de H.-R. Patapievici jurnalistei Melania Cincea de la publicatia timisoreana “Timpolis”:

    PăreÅ£i a fi captiv într-o stare de fapt, pe care aÅ£i numit-o „război civil româno-român”. Care este casus belli, în cazul Dvs.?

    AcuzaÅ£ii stranii, aberante, fără niciun raport cu realitatea: că l-am injuriat pe Eminescu (nu am făcut-o), că am batjocorit poporul român (nu am făcut-o, textele mele din Politice sunt dragoste ultragiată, orice om normal înÅ£elege imediat asta), că atac etnia română (nu am făcut-o), că sunt inte­lec­tualul lui Băsescu (nu sunt intelec­tualul nimănui), că sprijin dictatura lui Băsescu (nu sprijin dictatura nimănui, iar preÅŸedintele nu a instaurat nicio dictatură), că nu sunt român ÅŸi că nu am dreptul moral de a conduce I.C.R. (sunt român ÅŸi am tot dreptul moral să conduc I.C.R., am dovedit-o în multe feluri), că sunt linguÅŸitorul Puterii (nu am linguÅŸit niciodată pe nimeni), că am distrus Institutul Cultural Român (nu l-am distrus, dimpotrivă, l-am in­ventat din multe puncte de vedere, fă­cînd din el o instituÅ£ie competitivă in­ternaÅ£ional ÅŸi respectată), că sunt “gro­parul culturii române” (o inepÅ£ie fără margini), că tatăl meu a fost fie gesta­povist, fie enkavedist (calomnie neru­ÅŸinată), că m-am născut în cartierul Pri­măverii (minciună), că sunt agent străin (calomnie ordinară), că “gena tră­dării” este ereditară în familia Pa­tapievici (aberaÅ£ie rasistă). Cum ve­deÅ£i, aberaÅ£ii. AberaÅ£ii totale, care merg de la instituirea delictului de opinie (opinia faţă de Eminescu, de pildă), trecând prin calomnii neruÅŸinate ÅŸi rasiste (acuzaÅ£iile împotriva tatălui meu, confecÅ£ionarea mea ca evreu), ÅŸi ajungând până la minciuni patente, instrumentate politic (că aÅŸ fi “lin­guÅŸitorul” lui Băsescu, că aÅŸ fi “stâlpul ideologic al puterii” etc.). AberaÅ£ii menite să mă asasineze moral ÅŸi, dacă cineva, vreun patriot bine intenÅ£ionat, va pune ÅŸi mâna pe secure, să mă elimine ÅŸi fizic, nu doar moral – cu atât mai bine. Este o campanie de ură ÅŸi de asasinare împotriva mea, care, cum spuneam mai devreme, face parte din războiul civil româno-român, care a fost declanÅŸat din raÅ£iuni politice, ca luptă pentru dobândirea puterii politice, imediat după condamnarea în Parla­ment a comunismului, în 18 decembrie 2006.

    Este un război iniÅ£iat de partidele politice care vor să ajungă la putere prin înlăturarea imediată a lui Traian Băsescu din poziÅ£ia de preÅŸedinte, un război întreÅ£inut în mod cu totul ires­ponsabil de trusturile de presă conduse de foÅŸti colaboratori ai securităţii, de infractori de drept comun ÅŸi de oameni de afaceri cu interese vitale în acapa­rarea resurselor statului, trusturi de presă care în cinci ani au reuÅŸit, prin cinismul, minciunile ÅŸi propaganda lor, să distrugă complet jurnalismul româ­nesc. Spun că o fac în mod iresponsa­bil, pentru că otrava pe care o toarnă zilnic în urechile noastre este ura, este resen­timentul, este invidia, este insti­garea la violenţă. Din acest motiv, în ultimii ani, de când suntem în plin război civil, viaÅ£a în Å£ara noastră a devenit ires­pi­rabilă pentru majoritatea românilor.


    Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro


    vineri, 23 martie 2012

    Cum functioneaza componentele unui calculator?

    Pentru cei mai multi dintre utilizatori, experienta folosirii unui calculator e o experienta aproape magica. Apasarea butonului care porneste, precum si faptul ca actiunile noastre dictate de mouse si tastatura dicteaza rezultate pe ecran (inchiderea unei ferestre, pornirea unui film), sunt de fapt niste procese tehnologice destul de complicate care au loc in “partea nevazuta” a unui calculator, anume sub carcasa. Cei care au avut curiozitatea de a deschide un calculator au vazut ca sub “capota” sunt o sumedenie de componente de forme si marimi diferite, cateva beculete si multe cifre si litere. Desigur, la prima vedere poate parea putin de speriat pentru cei neinitiati, dar principiile de baza de functionare ale unui computer, precum si legaturile dintre componentele principale pot fi intelese practic de oricine.

    De fapt, partea hardware (cea care se refera la componentele fizice ale unui computer) si toate caracteristicle acesteia poate fi inteleasa mai usor decat cea software, adica modul in care noi interactionam cu calculatorul, programele pe care le putem accesa si modul in care acestea interactioneaza cu componentele fizice. In continuare, sa ne uitam putin la principalele componente fizice ale unui calculator si sa invatam putin despre fiecare. Astfel, putem sa intelegem mai bine ce ni se explica la service daca avem probleme cu calculatorul si chiar putem rezolva anumite probleme fara a cere ajutor specializat.

    Procesorul: Aceasta este cea mai importanta componenta a unui calculator. De cele mai multe ori mai mic decat un timbru postal, procesorul e acea componenta care directioneaza toata informatia pe care calculatorul trebuie sa o gestioneze. Procesorul are foarte multi tranzistori (de ordinul milioanelor) care transmit informatia. Astfel, cu cat procesorul are mai multi tranzistori si are o frecventa mai ridicata, cu atat procesorul e mai rapid si programele vor fi lansate si vor functiona mai rapid. Procesoarele de generatie noua au mai multe centre (core-uri), astfel ca munca e imparita la mai multi “muncitori”.

    Memoria RAM: Toate datele care sunt directionate de procesor trebuie gazduite undeva. Memoria RAM stocheaza datele legate de o anumita aplictie (de exemplu, pozele dintr-un anumit album pe care l-ati accesat) pentru ca procesarea sa fie foarte rapida. Intr-un fel, memoria RAM e un fel antecamera, unde toate fisierele necesare unei procesari sunt tinute si trimise foarte rapid spre procesor. Cu cat calculatorul are mai mult RAM, cu atat procesul va fi efectuat mai rapid. De obicei, memoria RAM e cea mai ieftina componenta, dar si printre cele mai rezistente, asa ca e indicat sa cumperi RAM de la magazine de calculatoare second hand. Vei plati un pret mai mic, iar performanta poate fi similara cu cea a unui modul de memorie nou.

    Hard disk:Pe hard disk sunt stocate fizic toate fisierele de pe calculator, iar de aici ajung in memoria RAM cele care sunt folosite la un moment dat. Hard diskurile functioneaza pe un principiu mecanic, in sensul ca un mic ciocanel se invarte foarte rapid in interiorul hard diskului (cu viteze intre 5.000 si 10.000 de rotatii pe minut) si acceseaza acele informatii pe care le cere memoria RAM. Din cauza partilor fine din hard disk, aceasta componenta se poate deteriora rapid daca computerul e lovit. Chiar si asa, un calculator sh bine intretinut poate sa aiba un hard disk care sa functioneze multi ani de acum inainte.

    Placa video:  Acest tip de memorie decodeaza informatiile trimise de procesor, RAM si hard disk, creand impreuna o imagine sau un clip. Orice calculator are o placa video cat de modesta, dar pentru jocuri si filme HD veti avea nevoie de o placa video dedicata si destul de performanta.

    Placa de baza: Placa de baza e componenta pe care sunt instalate toate celelalte piese prezentate mai sus. Placa de baza directioneaza curent electric spre fiecare si informatia traverseaza placa de baza pentru a ajunge de la o componenta la alta.


    calculatoare second hand, calculatoare sh

    Fuga din tara a lui Mihail Boldea ar putea duce la sanctiuni in randul magistratilor

    stirileprotv.ro Disparitia deputatului Mihail Boldea, chiar inainte ca judecatorii sa il poata aresta, zguduie din temelii DIICOT-ul.

    O ampla ancheta a fost declansata la Galati, la ordinul procurorului general al Romaniei, si nici Consiliu Superior al Magistraturii nu e departe de a-l ancheta pe procurorul de caz.

    Intre timp, politistii din intreaga lume sunt pe urmele fugarului.

    Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Covesi, a cerut ca procurorul care se ocupa de cazul lui Mihail Boldea sa fie supus unei anchete, pentru ca au aparut multe reprosuri legate de modul in care acesta a incercat sa previna fuga din tara a deputatului.

    S-a pus in discutie faptul ca Mihail Boldea ar fi trebuit sa primeasca mai intai interdictia de a parasi tara, inainte ca magistratii sa emita un mandat de arestare preventiva pe numele lui.

    Surse din Ministerul Public declara ca aceasta investigatie la Galati ar putea sa dureze aproximativ 10 zile.

    Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, el ajungand astfel pe lista unor nume celebre, precum Gregorian Bivolaru si Omar Hayssam.

    Procuroii DIICOT continua cercetarea dosarului, in care sunt implicati si fratale si tatal deputatului, acuzati de spalare de bani.

    Deputatul ar fi donat familiei mare parte din proprietatile sale, pentru ca acestea sa nu fie confiscate in urma condamnarii sale.

    joi, 22 martie 2012

    Studiu IPP: In doi ani de zile s-ar fi putut economisi 4,5 miliarde de euro la bugetul de stat;Adrian Moraru director IPP: Nimeni nu tine evidenta banilor publici cheltuiti in Romania

    Cristina Traila presedinta Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si Adrian Moraru directorul Institutului pentru Politici Publice au fost invitati la emisiunea "Foc incrucisat" de la TVR Info. Discutia s-a axat pe studiul efectuat de Institutul pentru Politici Publice, care arata ca in Romania in doi ani de zile s-ar fi putut economisi 4,5 miliarde de euro.

    "Nu mereu este vorba de coruptie, cateodata este vorba de prostie sau de ignoranta." a declarat Adrian Moraru director IPP. Acesta a mai dezvaluit ca nimeni nu tine evidenta banilor publici cheltuiti.

    Cristina Traila in replica a declarat ca "nimeni nu te invata sa faci achizitii publice" si ca cele mai multe probleme sunt in mediul rural unde primariile nu au un expert in achizitii si astfel "banii publici sunt cheltuiti aiurea". Presedinta ANRMAP a mai declarat ca "nu stim daca sau cum este prestat serviciul contractat" dar ca cei de la ANRMAP au o colaborare foarte buna cu DNA.

    Studiul IPP a fost desfasurat in perioada anilor 2010 si 2011.

    miercuri, 21 martie 2012

    Zonele tribale pakistaneze si afghane - Af-Pak - raman principala placa turnanta a terorismului mondial

    Zonele tribale pakistaneze si afghane raman principala placa turnanta a terorismului in lume, asa cum o dovedeste si sejurul petrecut de Mohammed Merah, "ucigasul de pe scuter" din Franta, in aceste regiuni, relateaza AFP.

    Tinerii veniti din Europa pot fi impartiti in trei categorii: sufletele pierdute in cautarea aventurii, dar care revin repede acasa, fara a suporta regimul dur de antrenament, cei care se ataseaza de jihad, dar revin fara a apartine unei structuri organizate, riscand sa devina ceea ce francezii denumesc "soldatii pierduti", si cei care devin veritabili "combatanti operationali" in urma antrenamentelor si a cursurilor de formare oferite de talibani sau de al-Qaeda.

    Zonele tribale sunt "terenul istoric de antrenament" ai tinerilor recruti veniti din Europa, Maghreb, Asia Centrala sau Statele Unite, si raman placa turnanta cea mai serioasa a terorismului international, afirma un expert occidental, sub acoperirea anonimatului.

    "Amenintarea Af-Pak (Afghanistan-Pakistan) nu s-a redus, chiar daca fluxurile acestor tineri jihadisti s-a redus din 2009, din cauza atacurilor cu drone ale CIA, a ofensivelor armatei pakistaneze si a gurii de oxigen oferite de revolutiile arabe", spune un alt expert, care considera in continuare ca  zonele tribale raman "reactorul nuclear al terorismului international".

    "Drama din Toulouse ne reaminteste acest lucru, indiferent care este profilul ucigasului", adauga aceasta sursa bine informata, care adauga ca, de la Madrid la Londra, trecand prin Frankfurt sau Time Square din New York, toate atentatele comise in tarile occidentale incepand cu 2001 isi au radacinile in aceste zone pakistaneze.

    Un inalt oficial din serviciile secrete pakistaneze afirma ca este dificila izolarea celor care vin din Maghreb, Europa sau statele arabe pentru a se alatura celor "aproximativ 2.000 de combatanti externi ai al-Qaeda - in principal arabi sau uzbeci - inca prezenti in zonele tribale".

    "Printre ei se afla europeni, respectiv francezi, germani si britanici cu origini arabe, pakistaneze sau turce, dar nu le stim numarul exact", spune un alt ofiter pakistanez.

    Potrivit unui surse occidentale, exista un numar redus de cateva zeci de europeni "identificati" - intre care mai putin de cinci francezi - in zonele tribale pakistaneze, care se afla sub o supraveghere atenta.

    Dar cati dintre acestia raman nereperati?

    "Daca ajung sa intre in contact cu filiere legate de al-Qaeda, atunci au mari sanse sa achizitioneze tehnica suficienta pentru a comite ceea ce e mai rau daca revin in Europa", spune una dintre aceste surse.

    "Intre 2007 si 2010, printre zecile de 'voluntari europeni' estimam ca se afla aproximativ 30 de francezi sau persoane cu dubla cetatenie, dintre care circa 15 identificati de serviciile franceze si aflati sub supraveghere, gratie cooperarii cu alte servicii, in special cele pakistaneze", precizeaza un expert occidental.

    "Acestia sunt supravegheati in mod deosebit deoarece s-au apropiat de organismele operatioanale de decizie ale al-Qaeda, au fost formati in taberele de antrenament si uneori au fost trimise in lupta in Afghanistan, pentru a le testa calitatile si adevarata motivatie", a continua aceasta sursa.

    Suspectul din Toulouse nu facea parte din aceasta lista scurta de 15 barbati supravegheati, a precizat sursa citata, care a adaugat ca a fost semnalat in regiune in 2010, cand politia din Kandahar (sudul Afghanistanului) l-a arestat.

    "Un prim val de europeni a parasit zona incepand cu 2009, cand al-Qaeda a inteles ca ar fi pacat sa-i piarda in Afghanistan sau in Pakistan, in conditiile in care ar fi fost mult mai valorosi pentru a forma celule in Europa", explica un alt expert occidental.

    Un grup foarte bine legat de al-Qaeda a parasit zona incepand cu 2011, de aceasta data cu obiective operationale imediate in tarile de origine, printre care aproximativ zece francezi, dar si germani turcofoni.

    "Acestia au fost arestati intre Pakistan si tarile de destinatie din Europa, deoarece era practic imposibil sa-i localizezi in zonele tribale", subliniaza acest expert, care admite insa ca unii dintre ei reusesc pana la urma sa treaca de filtrele serviciilor secrete.

    marți, 20 martie 2012

    Importanta aparatului de aer conditionat

    Daca pana acum cativa ani detinerea unuia sau a mai mult aparate de aer conditionat era considerat un lux, un moft sau poate chiar o ciudatenie, in ziua de azi situatia s-a inversat complet. Aparatul de aer conditionat a devenit in cele mai multe dintre cazuri o necesitate si este considerat destul de ciudat sa nu detinem asa ceva. Incepand cu autoturismul personal sau locuintele oamenilor si pana la magazine, birouri, institutii sau firme, este foarte greu sa gasim un context in care aparatul de aer conditionat sa nu-si aiba rostul si utilitatea.

    In functie de dimensiunile spatiului in care se intentioneaza instalarea unui aparat de climatizare sau chiar a mai mult astfel de aparate, diversitatea ofertei este direct proportionala cu cea a cererii. Probabil ca cele mai multe solicitari pentru aparatele de aer conditionat vin odata cu instalarea anotimpului de vara, atunci cand temperaturile ajung la un nivel atat de ridicat incat devine din ce in ce mai greu, daca nu chiar aproape imposibil de suportat. In astfel de situatii, avem nevoie de aceasta inventie miraculoasa care ne permite climatizarea incaperilor in care urmeaza sa ne petrecem o mare parte a zilei, sporindu-ne confortul si asigurand conditiile propice de desfasurare a activitatilor.

    Atunci cand dorim sa achizitionam unul sau mai multe aparate de aer conditionat, indiferent daca facem acest lucru pentru prima oara sau nu, exista anumite criterii pe care trebuie sa le avem in vedere si anumite puncte cheie pe care le urmarim. Exista o prima categorisire a aparatelor de aer conditionat, de cele mai multe ori adresata cumparatorilor care nu sunt la prima achizitie de acest fel, iar aceasta este realizata in functie de producatorul lor. In nenumarate cazuri cumparatorii devin fideli unui anume brand, in baza experientei anterioare cu produsele acestuia, si chiar daca vor dori inlocuirea sau achizitionarea unui nou aparat de aer conditionat, vor dori sa ramana la acelasi producator.

    Insa, aparatele de aer conditionat pot fi clasificate si impartite in alte tipuri de categorii, care urmaresc alte criterii in afara de numele producatorului. Spre exemplu, avem clasificarea aparatelor de aer conditionat in functie de puterea de racire pe care acestea o au. Astfel, in ofertele pe care le vom intalni si studia, vom observa ca puterea de racire a aparatelor de aer conditionat pentru uz casnic disponibile incepe de la 9000 BTU si ajunge pana la 24000 BTU. Aceasta capacitate de racire trebuie intotdeauna calculata in raport cu dimensiunile spatiului care se intentioneaza a fi climatizat. In cazul aparatelor de aer conditionat pentru uz industrial sau comercial, puterea de racire poate ajunge pana la 90000 BTU.

    De-a lungul timpului, chiar si in prezent, un alt criteriu de alegere a aparatului de aer conditionat, in afara de pret, producator sau putere de racire, a fost reprezentat de zgomotul produs de catre acesta. Insa, cu trecerea timpului, aparatele de aer conditionat au fost in permanenta imbunatatite, zgomotul produs de acesta ajungand sa fie din ce in ce mai redus. Majoritatea producatorilor ofera astazi cele mai silentioase aparate de aer conditionat fara a pune problema unor costuri suplimentare.

    In functie de necesitatile, preferintele, precum si de posibilitatile dumneavoastra financiare, puteti de asemenea opta nu doar pentru aparate de aer conditionat de tip mono-split, ci si pentru aparate de aer conditionat de tip dublu-split sau multi-split. Acestea va vor permite instalarea mai multor unitati de interior, iar acestea vor fi conectate la o singura unitate care se va afla in exterior. Desi eficienta unei astfel de instalatii de aer conditionat isi va pastra gradul de eficienta, economiile pe care le veti face vor fi, fara indoiala remarcabile.


    aer conditionat split, aer conditionat split

    Lionel Messi, fotbalistul cel mai bine platit al planetei (33 de milioane de euro pe sezon)

    ​Fenomenal pe teren, Lionel Messi se bucura de apreciere si in afara gazonului, vedeta Barcelonei fiind fotbalistul cu cele mai mari incasari de-a lungul unui an, informeaza France Football. Astfel, Messi castiga 33 de milioane de euro intr-un sezon, argentinianul devansandu-i pe David Beckham (31,5 milioane de euro) si Cristiano Ronaldo (29,2 milioane de euro).

    Apreciat in toate colturile lumii, Messi are lipici la sponsori, atacantul Barcelonei castigand aproximativ 19 milioane de euro din reclame. Starul catalanilor este, printre altele, imaginea unor companii importante precum Adidas, Pepsi si Gillette. Pe langa salariul de 10 milioane de euro pe sezon, Lionel mai primeste bonusuri de performanta de 4 milioane de euro.  

    Cu toate ca a ajuns la 36 de ani, David Beckham ramane unul dintre cei mai bine platiti fotbalisti ai planetei: 31,5 milioane de euro pe stagiune. Interesant este faptul ca indiferent unde a evoluat (n.r. Real Madrid, Los Angeles Galaxy, AC Milan (imprumutat in doua randuri)), David a fost constant pe podium la incasari in ultimii noua ani.

    Clasamentul celor mai bogati fotbalisti:

    1 Lionel Messi (FC Barcelona) - 33 milioane de euro
    2 David Beckham (Los Angeles Galaxy) - 31.5
    3 Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 29.2
    4 Samuel Eto'o (Anzhi) - 23.3
    5 Wayne Rooney (Manchester United) - 20.6
    6 Sergio Aguero (Manchester City) - 18.8
    7 Yaya Toure (Manchester City) - 17.6
    8 Fernando Torres (Chelsea Londra) - 16.7
    9 Kaka (Real Madrid) - 15.5
    10 Philipp Lahm (Bayern Munchen) - 14.3.

    luni, 19 martie 2012

    Reuters: Presiunea UE determina in cele din urma Romania sa actioneze impotriva coruptiei

    ​Cazul judecatoarei Georgeta Buliga de la Curtea de Apel Iasi, condamnata la patru ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita, a fost unul minor, insa ar putea fi un indiciu ca Romania devine cu adevarat serioasa in legatura cu problema adanc inradacinata a coruptiei, dupa o serie de condamnari in ultimele luni ale unor politicieni de top, printre care si un fost prim-ministru, scrie luni Reuters, intr-un amplu articol despre sistemul de justitie din tara noastra, citeaza Agerpres.

    Totusi, scepticii pot fi de inteles atunci cand vine vorba de o tara afectata atat de mult timp de coruptia guvernamentala si comerciala, mai noteaza agentia de stiri mentionata.

    "Anul trecut si in acest an am inregistrat primele cazuri de condamnari ale unor fosti ministri', a declarat pentru Reuters Daniel Morar, seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). "Daca vedem in aceasta crestere o reflectare a raspandirii coruptiei, lucrurile nu sunt bune. Dar daca vedem (in aceasta crestere) o reactie a institutiilor de stat in vederea combaterii coruptiei, atunci ea trebuie considerata pozitiva", a spus Morar.

    Romania, care a aderat in 2007 la blocul comunitar, este a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana si considerata al treilea cel mai corupt membru al Uniunii. Bruxellesul si-a exprimat in repetate randuri ingrijorarile in legatura cu lipsa de progres in condamnarea oficialilor de nivel inalt.

    Acest lucru a tinut Romania in afara spatiului Schengen de libera circulatie, alaturi de tara vecina Bulgaria, si submineaza dezvoltarea economica a celei mai sarace regiuni a UE.

    In ultimul raport privind sistemul judiciar, Bruxellesul a salutat eforturile Romaniei in condamnarea unor oficiali de top, insa a precizat ca este nevoie de eforturi suplimentare, printre care o mai buna curatare a sistemului judiciar, sentinte mai dure si un grad mai mare de confiscare a averilor ilicite.

    Cazul de cel mai inalt profil a fost condamnarea la doi ani de inchisoare a fostului premier Adrian Nastase. El ar fi primul fost premier trimis la inchisoare de la caderea comunismului in 1989, insa in acest caz se asteapta decizia in apel.

    Fostii ministri ai agriculturii Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes si alti cativa parlamentari in exercitiu au fost de asemenea condamnati, desi unii au primit sentinte cu suspendare sau sunt in libertate pana la finalizarea apelurilor.

    Alina Mungiu-Pippidi, profesor la Hertie School of Governance din Berlin, a spus ca UE nu poate ridica monitorizarea speciala pana cand nu asista la progrese ireversibile. 'Procurorii fac mai mult ca niciodata, insa mai trebuie facute multe lucruri pentru a ataca coruptia sistemica. Aceasta nu se poate face doar prin represiune', a declarat ea.

    Mita afecteaza societatea romaneasca la toate nivelurile si este un lucru comun sa dai bani pentru tratamente medicale, documente importante de la birouri guvernamentale si pentru a trece examanele de la scoala si universitatate. Climatul de impunitate isi are originea inca in perioada comunista, cand tara era dominata de nepotism si favoritism.

    Perceptia ca cei vinovati nu sunt investigati sau condamnati a incurajat astfel de practici si, in ciuda faptului ca recentele condamnari incep sa trimita un mesaj, este important ca cei gasiti vinovati sa fie trimisi cu adevarat dupa gratii, spun analisti si diplomati.

    Potrivit Laurei Stefan, care face parte dintr-o echipa a UE ce supervizeaza politicile anticoruptie din blocul comunitar, exista ingrijorari ca Romania face numai eforturi de fatada si ca se fac in continuare pasi inapoi, in contextul alegerilor parlamentare din noiembrie.

    Un exemplu este o initiativa recenta a unui membru al partidului etnicilor maghiari UDMR, membru al coalitiei de guvernamant, de a decriminaliza conflictul de interese pentru parlamentari. 'Au aparut primele decizii de condamnare in instanta in dosare de mare coruptie, insa apar nori negri care acopera eforturile anticoruptie din Romania', a declarat ea Revistei 22.

    'Din cauza acestui lucru, nimeni din Europa nu crede cu adevarat ca reforma este ireversibila si ca epoca in care oamenii puternici nu erau trasi la raspundere pentru faptele lor este cu adevarat incheiata', a mai spus Laura Stefan.

    Totusi, procedurile au fost accelerate, exista noi reguli pentru judecatorii de la Curtea Suprema din Romania - printre care verificari si analize mai dure ale deciziilor anterioare -, iar parlamentul dezbate o lege care va facilita confiscarea averilor.

    Ca si in exemplul judecatoarei Buliga si a celor 3.000 de euro mita gasiti in locuinta ei, curatarea instantelor este un proces in plina desfasurare. Procurorul Morar a spus ca circa 30 de magistrati au fost condamnati in timpul mandatului sau, care a inceput in 2005.

    Romania a condamnat 54 de oficiali anul trecut pentru fapte legate de coruptie in alocarea fondurilor europene, de la 20 in 2010. Numarul condamnarilor finale si cel al pedepselor cu inchisoarea pentru oficiali aproape s-au dublat.

    Liderul de opozitie Victor Ponta, care este favorit pentru functia de premier dupa alegerile din noiembrie, a spus ca romanii nu au incredere in sistemul de justitie, insa a recunoscut ca lucrurile se schimba. 'A existat o imbunatatire clara in ultimul an. Au condamnat persoane cu functii, nu doar oameni invinsi in alegeri', a declarat Ponta presei straine.

    Natura dubioasa a mitei ingreuneaza evaluarea impactului acesteia asupra economiei, insa exista indicii ca este un factor major care tine pe loc nu doar Romania, ci si alte foste state comuniste din Europa Centrala si de Est.

    Evaziunea fiscala, despre care expertii spun ca este direct legata de mita, este evaluata la circa 10% din produsul intern brut de catre Consiliul Fiscal, un organism de experti independenti care monitorizeaza politicile guvernului.

    'Fara evaziune fiscala, am fi avut venituri la buget echivalente cu 44% din PIB', a declarat Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen.

    Mita este de asemenea o piedica majora pentru investitiile straine, care au fost de doar 1,9 miliarde de euro in 2011. Mai mult de o treime din directorii intervievati de Camera Americana pentru Comert au spus ca mita este unul din obstacolele de top pentru viitoare investitii.

    Compania cu 100 de miliarde de dolari CASH plateste dividende dupa 17 ani. WSJ: Urmeaza Google

    stirileprotv.ro Apple va plati dividende pentru prima data din 1995, incepand cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari daca s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.

    Apple va plati dividende pentru prima data din 1995, incepand cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari daca s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.

    Compania americana, care dispune de rezerve de aproape 100 de miliarde de dolari, a anuntat luni ca va plati un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari pe actiune si ca va rascumpara in urmatorii trei ani actiuni de 10 miliarde de dolari, transmite Reuters.

    Apple a avut un profit net de 13,06 miliarde de dolari in primul trimestru al anului fiscal 2012, incheiat pe 31 decembrie, mai mult decat dublu fata de nivelul din perioada similara a anului anterior. Profitul pe actiune s-a cifrat la 14,03 dolari, astfel ca dividendul de 2,65 dolari pe actiune reprezinta 18% din profit.

    "Am folosit o parte din bani pentru investitii importante in afacerea noastra, in cercetare si dezvoltare, achizitii, magazine retail, plati strategice in avans si cheltuieli de capital in lantul de furnizori, consolidarea infrastructurii. Veti mai vedea astfel de investitii in viitor", a declarat intr-un comunicat directorul general al Apple, Tim Cook.

    Actiunile Apple au atins joi pe bursa de la New York pentru prima data pragul de 600 de dolari. Producatorul iPhone, iPad, iPod si Mac a acumulat lichiditati de 98 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 104 dolari pe actiune, potrivit analistilor ISI Group citati de Reuters.

    Analistii de pe Wall Street anticipeaza ca Apple va folosi o parte din bani pentru rasplatirea actionarilor, cel mai probabil prin distribuirea de dividende.

    Cum sa conduci masina de pe bancheta din spate cu ajutorul unei aplicatii iPhone - VIDEO

    Directorul general al companiei, Tim Cook, a declarat recent ca managementul "discuta activ" ce ar putea face cu banii si ca se gandeste "profund" la solicitarile de dividend venite din partea actionarilor.

    Apple nu a mai acordat dividende din 1995.

    Presa de specialitate se intreaba despre ce va fi vorba: achizitii, investitii, dividende? Ar putea cumpara chiar toti producatorii de telefoane din lume cu muntele de bani pe care sta.

    Gizmodo scrie, in gluma, ca se pun pariuri despre faptul ca cei 90 de miliarde de dolari vor fi folositi pentru clonarea lui Steve Jobs.

     Actiunile companiei au inchis vineri la New York la 585,57 dolari, capitalizarea companiei la aceasta cotatie fiind de 546 miliarde de dolari.

     

     

    vineri, 16 martie 2012

    Check the gas in your home on a regular basis

    At least one time every year, you should have the entire gas system in your home checked. It’s a matter of great importance, as ignoring it might cause some serious problems for your household. First, there is the chance that an accident might occur and you really don’t want the type that involves leaking gas. There were enough tragedies over the years which would have been avoidable if landlords would have checked their systems at an appropriate time interval. Second, due to a faulty valve or some other broken component, you can end up having to pay for fixing the entire system or having to replace a serious amount of furniture and pipes. Not to say that the entire house would be turned upside down during the process and your normal routine would be disrupted. In order to keep everything safe and sound, you need professional gas engineers coming and checking everything once in a while. These are pros, doing this for a living and will not leave one stone (or one pipe) unturned until they will check everything is alright. Before hiring a gas engineer, you should check his or hers credentials, as well as the qualifications they have. Not all engineers are entitled to do all types of works and checks and you should talk to the engineers before starting the controls in order to see if they can grant you the proper documents after the checkups. Anyway, most companies employ engineers that are fully competent and legally allowed to carry on repairs and inspections. These engineers are able to install, repair and service a gas boiler, which is the device that heats up your apartment and gives you hot water in the bathroom. Having a broken boiler is a true pain and if you’re a landlord, you have to repair it in no time, as your tenants are entitled to benefit from it. You’ll end up paying much more for a new boiler and the installation than the price of the annual checkup- not to say that some companies offer free inspections as part of the package when you bought the boiler. Either way, never ignore the regular checkups of your boiler and never try to do it yourself. The DIY (do it yourself) mentality is very dangerous when it comes to gas systems and, even if you think you know everything about pressure, pipes, boilers and stuff, you shouldn’t touch those installations if you’re not a professional. Also, it’s quite illegal to do this if you’re not registered, so the safest thing to do is hire a gas engineer to do this for you. Also, engineers are able to repair and offer support for other types of home improvement operations, like central heating repairs. Just like boilers, central heating systems have to be repaired by professionals and shouldn’t be approached by amateurs. These systems are very sensitive and one wrong move with one can make the difference between life and a tragedy. That’s why you should have the phone number of a good gas engineer or plumber in your phonebook, as you will have, sooner or later, have to deal with some issues (maybe just preventive) with your boiler or central heating system. There isn’t anything more dangerous than working with gas and you want the best professionals around to do that in your house.


    plumbers solihull, plumbers birmingham

    Dangers in the kitchen

    The kitchen is one of the most important rooms in any home, as it’s where we cook food, read the morning paper and talk with other family members or flat mates about the day that just ended or the one up ahead. Everything seems nice and sweet, but if the kitchen gets too dirty or you neglect some basic safety regulations, this essential space in any home can become a source of disease and problems. There are many things that can go wrong in a kitchen, one of them being not properly overlooking the cooking process. If you heat something in the microwave or in the oven, you have to be careful that the contents don’t get extremely hot and “go over” their boiling point. If this happens, the liquids inside will start bouncing around, with the results being quite unpleasant. The less harmful thing that might happen is that the food will get splashed all over the oven or microwave and you’ll have to spend time and energy to clean them up- not to say that you’re losing the food you worked so hard to cook. Then, the oven or the microwave could get damaged and you’d have to invest in a new one or for repairing the current one. And, most devastatingly, the hot food might hurt someone in the kitchen if it’s not securely covered when it “blows”. After this type of incident, you would have to consider deep cleaning the kitchen, as the residue can be spread around the kitchen and you could have more problems down the line if you don’t take immediate action. Bacteria and harmful microorganisms can develop within the resource rich layers of dirt and stains and then spread around the house, causing diseases and some nasty allergies. Or, even worse, the residue can be food for rodents, cockroaches and other pests, which are clearly a bother, as they can ruin a perfectly decent kitchen (and home), transforming it into a dirty and insalubrious space for creepy crawlers. The same goes for the ventilation systems linking to the kitchen- they might be full of bacteria and mold that, once released into the air stream and over the food in the kitchen, can cause some serious health issues. ventilation cleaning is a very important part of keeping your kitchen clean and you should leave it to professionals. Still, if you want to do it yourself, make sure you use the right tools and proper substances. Leaving even one area covered with mold will make it spread and you’ll be at it again in no time. Pollen is another enemy that might crawl up your ventilation systems and into the kitchen, destroying the clean air and possibly causing some serious allergic reactions. The same level of care should be shown for the kitchens in institutions, like banks or company headquarters. If such a place is insalubrious, potentially all the employees could get sick and the activity of the institution get blocked for a while. Also, the authorities could get notified and the owners of the business might get a hefty fine if it gets proved that they neglected employee health standards. Of course, the best thing is to appeal to professional cleaners that will resolve all these problems in a day’s work, as their efforts will cover, amongst others, ductwork hygiene and deep kitchen cleaning


    duct cleaning, ductwork hygiene

    Pentru un sistem de boxe performant

    Ce trebuie sa faceti pentru a va bucura de un sunet si o imagine fara cusur

    Degeaba v-ati achizitionat boxe bose sau masina cu subwoofer auto impresionant daca acestea  nu au in spate un player pe masura. Nu va ganditi la ceva revolutionar, playerul pe care il cautati poate fi chiar sub nasul vostru. Playerul Windows este prezent pe toate calculatoarele (bineinteles, ale utilizatorilor care folosesc sistemele de operare Windows – ceilalti oricum sunt intr-un procent nesemnificativ). Cu aplicatiile corecte, Windows-ul poate fi transformat intr-un player universal, care poate reda orice format. Totusi, trebuie evitate cateva obstacole.

     

    Windows 7 – fara indoiala superior

    Fara indoiala, este foarte simplu sa vezi un film sau sa asculti muzica cu Windows 7. Sistemul de boxe performant si monitorul generos va vor satisface pe deplin, presupunand ca sistemul de operare va recunoaste o multitudine de formate chiar de la instalare. Prin comparatie, in XP sau Vista, utilizatorii au de facut o multime de operatiuni de configurare pentru a pune la punct sistemul din punct de vedere al redarii audio / video. Insa trebuie sa fiti atenti si atunci cand folositi Windows 7: odata cu Vista, Microsoft a introdus o noua interfata pentru fisierele multimedia – Media Foundation. Aceasta completeaza si modernizeaza tehnologia DirectShow de pe vremea XP-ului si impune noi reguli in stabilirea decodoarelor care vor fi folosite pentru redarea fisierelor multimedia. Insa nu intotdeauna acest lucru trebuie lasat la latitudinea sistemului de operare.

     

    Filme si muzica cu Media Centre

    V-ati transformat calculatorul cu Windows intr-o masina multimedia in care conteaza aproape exclusiv doar sistemul audio si, eventual monitorul sau plasma? Va lipseste doar playerul adecvat, si acesta nu e Windows Media Player. In locul lui, va recomandam o componenta a Windows-ului care, pe nedrept, primeste prea putina atentie in Windows 7 -componenta Media Centre din sistemul de operare. V-o propunem pentru ca ea combina filmele de pe hard disk cu informatiile de pe internet.

     

    Upgrade multimedia pentru XP si Vista

    Foarte putine formate pot fi redate din prima de XP si Vista, fara interventia utilizatorului. Multa lume se descurca folosind un player universal, de genul VLC Media Player sau asa numitele pachete de codec-uri. Insa nu toata lumea este constienta de faptul ca, facand acest lucru, isi asuma anumite riscuri: unele pachete pot genera  conflicte intre diferite codec-uri DirectShow. De asemenea, VLC nu este capabil sa redea din prima orice fisier. Este mai bine sa preluati initiativa configurarii subsistemului de redare multimedia.

    Puteti acoperii acum toate formatele lipsa de la redarea din XP si Vista folosind bibloteca de filtre ffdshow. Aceasta este disponibila pe 32 sau 64 de biti de la adresa ffdshow-tryout.sourceforge.net. Cele mai recente versiuni pot fi gasite insa cautand in structura de directoare a proiectului dupa asa numitele „SVN builds”.

     

    Setari preliminare

    Chiar de la instalare, incepeti configurarea: alegeti optiunea „Run DXVA video decoder configuration”. In acest dialog, trebuie activata accelerarea hardware oferita de placa video astfel incat procesorul sistemului sa fie eliberat pentru ca si filmele HD sa poata fi redate de configuratii mai slabe., precum cele ale netbook-urilor. Astfel, localizati fereastra „Hardware acceleration (DXVA)”  si bifati optiunile H264 si VC1. Modificati si optiunea „Post processing” in „Surface overalay”, astfel incat accelerarea sa ramana activata si atunci cand filmul dispune de subtitrari. Acestora le activati vizibilitatea bifandu-le din zona omonima – „subtitles”. Pentru a putea vizualiza subtitrari cu ajutorul acestui filtru si in cazul formatelor care nu necesita acceleare, activati-le din zona „Subtitles” a dialogului „Video decoder configuration” accesibila din Start Menu | Programs  | ffdshow.

    Bine, acestia sunt doar pasii preliminari spre disciplinarea sunetului care patrunde in boxele voastre si a imaginii de pe monitoare.


    boxe auto, boxe difuzoare

    joi, 15 martie 2012

    Hidroforul nu a durat mult…

    Anul trecut în vară, ne-am achiziÈ›ionat o cabană frumoasă pe Valea Prahovei. E paradis, si nu altceva! E construită din lemn si are o grădină destul de mare in faţă, plină cu flori. Pentru că era foarte cald, in primul week-end după cumpărarea imobilului am plecat într-acolo. Era ceva de vis să fim cu toÈ›ii, bucurându-ne de noua noastră achiziÈ›ie. Intr-o sâmbătă după-amiaza, in timp ce restul familiei dormea, eu am ieÈ™it afară să mă bucur de vremea splendidă. Mi-am luat ÅŸi un pahar cu limonadă si m-am aÈ™ezat la masa din răchită sub umbra unui pom. Era chiar foarte plăcut! Si savuram fiecare clipă!

    La un moment dat, mă uit spre grădina cu flori. Bietele! nu păreau a fi udate de mult timp si necesitau si o oarecare curăţare de iarbă. „Hmm! Acest loc are nevoie de o mână de femeie!” gândesc eu zâmbind. Numaidecât, îmi vine si ideea: aceea de a trebălui un pic acolo. Am ÅŸi trecut la fapte. M-am ridicat si m-am dus spre magazia din spatele casei unde erau unelte destinate grădinăritului. Revin de acolo cu de toate: sapă, greblă, stropitoare, mătură…si purced la treabă! Mă apuc intâi ÅŸi curăţ florile de iarbă apoi greblez. In vreme ce fac asta, mă gândesc că ar trebui ÅŸi udate ÅŸi îndată ce las grebla, iau stropitoarea si mă duc la robinet.

    O umplu si revin cu ea, stropind florile bine. Fac acest lucru de vreo trei ori dar la a patra, simt cum mă lasă puterile. Ce sa fac? Să renunÈ› nu vreau; ÅŸi simultan mai era si cealaltă parte a grădinii de udat. Am stat puÈ›in si m-am gândit apoi am zâmbit când am avut o idee: să ud restul grădinii cu furtunul, in loc sa mai car apa. Da, asta chiar ar fi eficient! Bucuroasă, merg la robinet si îl unesc cu furtunul de grădina. Când sunt gata, iau capătul ÅŸi mă duc printre flori să le termin de udat. Când am văzut ce bine se împlineÈ™te treaba fără ca eu să mai trebuiască să car apa am zâmbit larg. „Binecuvântată să fie tehnologia!” cuget eu si îmi văd in continuare de activitate. Ud bine locul, timp in care am auzit de mult ori hidroforul alimentându-se cu apă. In naivitatea mea, credeam ca el nu poate fi afectat de faptul ca udam de atâta vreme si ca faptul ca se alimentează e doar de bine; eu ud, el se alimentează, ce poate fi anormal aici?

    Dar aveam sa aflu destul de curând, când am auzit un fel de bufnitură venind de la fântână. M-am speriat un pic, pentru ca nu È™tiam ce se întâmplă. La scurt timp, si soÈ›ul meu a ieÈ™it afară intrigat de zgomotul produs. Când ne ducem la fântână, doar un bâzâit înfundat se mai auzea. Eu începeam a avea un sentiment neplăcut legat de tot. Oare ce făcusem? SoÈ›ul meu coboară la hidrofor si imediat cum a deschis portiÈ›a, fum a ieÈ™it de acolo. Era destul de clar totul; se întoarce ÅŸi se uită la mine. Arsesem hidroforul din cauza suprasolicitării la care îl supusesem cât am udat florile. Poate că trebuia doar să fi curăţat florile, atât…


    hidrofor, pompa submersibila

    Cel mai "occidental" dintre liderii Chinei, inlocuit cu un economist pregatit de Coreea de Nord

    stirileprotv.ro China l-a eliminat din viata politica pe unul dintre cei mai proeminenti reprezentanti ai Partidului Comunist, liderul organizatiei Chongqing, Bo Xilai.

    Barbatul in varsta de 62 de ani era vazut anul trecut, cand se punea problema schimbarii conducerii, ca fiind unul dintre potentialii lideri ai Chinei.

    Scandalul a fost declansat dupa ce unul dintre fostii sai sefi de politie a petrecut o zi la consulatul Statelor Unite ale Americii, in luna februarie a acestui an. Conform agentiei Xinhua, citata de BBC News, el va fi inlocuit in functie de catre vice-premierul Zhang Dejiang.

    Chongqing este un oras foarte important in China si unul dintre cele cinci zone centrale nationale ale Republicii Populare Chineze. Din punct de vedere administrativ, Chongqing este una dintre cele patru municipalitati controlate in mod direct de stat.

    Bo Xilai

    Decizia de schimbare din functie a lui Bo Xilai vine la doar o zi dupa terminarea sesiunii parlamentare anuale a Chinei, Congresul National al Poporului, de la care Xilai a lipsit - fapt care a condus la aparitia unor specualtii legate de viitorul sau. Dupa o tacere indelungata, el a vorbit saptamana trecuta despre incidentul in care a fost implicat fostul sef de politie Wang Lijun, raspunzand la intrebarile jurnalistilor in timpul unei conferinte.

    El a declarat ca nu si-a imaginat vreodata ca domnul Wang o sa fuga. S-a intamplat brusc, a spus el. "Simt ca mi-am pus increderea in persoana gresita", a spus Bo la o sedinta cu delegatii Chongqing.

    De altfel, Wang a fost concediat si din functia pe care o avea, de viceprimar al Chongqing-ului, dupa ce a vizitat consulatul american din oras, alimentand zvonurile potrivit carora ar intentiona sa tradeze. In acest timp, presa oficiala scria ca Wang se afla in concediu de odihna, ca sa se elibereze de stres.

    Bo Xilai

    Fostul sef de politie s-a remarcat in opinia publica dupa ce a condus actiunile de destramare a unor retele de crima organizata in Chongqing, impreuna cu Bo Xilai. Acum el este anchetat de autoritati in urma incidentului cu consulatul american. La randul sau, premierul Wen Jiabao a declarat, dupa Congres, ca s-au facut progrese in aceasta ancheta, insa nu a dat mai multe informatii. El a mai precizat ca autoritatile locale trebuie sa reflecteze "serios" si sa invete din acest incident, la care Beijingul se uita "foarte serios".

    Bo Xilai este considerat de unii jurnalisti drept politicianul cu cel mai apropiat stil de Occident. La fel ca si cel care este vazut acum ca viitorul lider al Chinei, Xi Jinping, Xilai este fiul unui faimos erou comunist.

    Zhang Dejang, cel care il va inlocui, este un economist antrenat de Coreea de Nord, potrivit Financial Times.

    luni, 12 martie 2012

    Imbunatatirea look-ului.

    Putem foarte simplu sa recurgem la solutii vestimentare testate deja sau sa incercam sa le implementam pe ale noastre, dar eu sunt amatorul solutiilor mele. Asa ca vom vedea astazi cum se poate face un mic atelier de seligrafie in propriul dvs garaj si mai ales cum puteti realiza cu el lucruri absolut incredibile cu propriile voastre maini. Dupa ce ati aranjat bine bine panza pe ecranul pe care o sa faceti vopsirea si ati fixat banderola de cauciuc pe zona unde ati delimitat-o pentru vopsire, este momentul sa incepeti printul propriu-zis , astfel ca o sa turnati o linie de cerneala in partea de sus a ecranului, apoi o sa trageti culoarea cu racleta peste print si o sa aveti grija sa o ridicati apoi sus si sa trageti iar de sus departe de locul de unde ati ridicat-o pentru a nu sublinia mai mult marginea.

    Aceasta actiune imprastie culoarea uniform si ajuta ca aceasta sa intre usor in panza materialului pe care il aveti de colorat. Incercati sa folositi mai multe culori pe care le puteti amesteca pana cand reusiti sa faceti o culoare reusita. Acum vom spuen cum se aplica masca pe ecran. Modelele pot fi introduse pe ecran folosind masti simple. Cel mai simplu se poate face facand un stencil pe o foaie de ziar, o intindeti apoi pe ecran si incepeti sa intindeti cu racleta culoarea dorita pe ea. Hartia va actiona astfel ca o masca si nu va lasa vopseaua sa treaca prin ea. In mod evident ea poate fi refolosita daca mai ai nevoie vreodata de acelasi model.

    Dar nu este intotdeauna sa faci asta exista mereu riscul sa contaminezi materialul.Dar totusi acestea sunt destul de greu de realizat si acasa nu si printurile serigrafice de exemplu. Contrar aparentelor un om obisnuit isi poate amenaja in propria casa un astfel de atelier fara sa fie nevoit sa scoata foarte multi bani din propriul buzunar. Singurul inconvenient este ca trebuie sa munceasca destul de mult pana in momentul in care deprinde tehnica necesara, dar apoi poate realiza pentru el si persoanele de langa el printuri nemaipomenite si unice. Vom detalia aici cum se face un print calitativ in randurile care urmeaza. Dupa ce am pregatit ecranul in sensul ca am intins panza , am pus benzile de cauciuc ca sa protejam zonele ce nu vor fi desenate, le-am strans bine , am pregatit stencilul ( aici daca l-am facut din ziar atunci nu il mai putem folosi a doua oara iar daca il folosim pe cel din filler sau emulsie foto atunci trebuie sa le pregatim si pe acestea ).

       Pentru cei ce insa doresc o lucrare profesionala si nu vor sa se murdareasca pe maini pot apela la o companie de serigrafie bucuresti. Acestia pot executa imprimare tricouri bucuresti, personalizare obiecte, serigrafie textile, agende, personalizare, pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri. Si aceste lucruri pot fi realizate pentru sume modice de bani , unde mai pui ca poti veni cu propriile tale modele si propriile tale idei. Iar daca aparatura o permite le poti realiza foarte usor fara a fi nevoit sa te murdaresti tu pe maini. Oricare din aceste doua solutii poate fi una aleasa de tine pentru a iti imbunatati imaginea si a arata cine esti cu adevarat.


    materiale promotionale, preturi serigrafie

    The Sarkozy Show - cand 70 000 de oameni sunt in delir si Europa e in centru

    Totul e conceput la scară gigantică. Scena e imensă, sala face 46 000 m2 (mai bine de ÅŸase terenuri de fotbal), sute de ecrane proiectează în buclă imagini de bătălie ÅŸi mesaje de încurajare pentru militanÅ£i. Peste 3000 de voluntari asigură logistica, 600 de jurnaliÅŸti din toată lumea preiau la faÅ£a locului evenimentul ÅŸi zeci de televiziuni transmit isteric în direct ostilităţile. Trenuri întregi fuseseră rezervate, autocarele au sosit cu sutele, circulaÅ£ia în jur e un infern, spectatorii prezentându-se cu ore bune înainte de începerea spectacolului în speranÅ£a că vor prinde locuri mai în faţă. Totul arată ca la unul dintre acele concerte gigantice pe care le frecventam cu asiduitate în timpul anilor de studenÅ£ie. Curiozitatea ÅŸi invitaÅ£ia insistentă a unor amici francezi m-au împins duminică de dimineaţă în Parcul de ExpoziÅ£ii din nordul Parisului. Copilul teribil al politicii europene, Nicolas Sarkozy, dă startul oficial la încercarea de a-ÅŸi seduce pentru a doua oară atât de dificilul popor (scadenÅ£a pe 6 Mai).

    Stilul, reuÅŸitele, (in)succesele, felul total atipic (cel puÅ£in pentru FranÅ£a) de a face politică pe care l-a propus Sarkozy în ultimii cinci ani sunt cunoscute ÅŸi răs-analizate de către toÅ£i observatorii, de la cele mai serioase publicaÅ£ii până la filmuleÅ£ele ÅŸi caricaturile de pe Youtube (care spun multe despre acest personaj hiperactiv). Ultima sa campanie din 2007 a fost întoarsă pe toate feÅ£ele ÅŸi predată în universităţile de profil inclusiv în Statele Unite. FranÅ£a arată altfel în interior ÅŸi în lume, de când el e la putere, chiar dacă ne place sau nu noua direcÅ£ie. A reuÅŸit ca nimeni să nu fie indiferent cu privire la persoana sa: francezii îl adoră sau îl detestă, europenii aÅŸiÅŸderea. Clivajele sunt specialitatea casei ÅŸi nu odată a busculat vechile practici la nivel naÅ£ional ÅŸi internaÅ£ional, răsturnând ordinele stabilite. Dar să lăsăm analiÅŸtilor politici plăcerea de a-l decortica.

    Mitingul de duminică fusese prezentat drept momentul adevărului pentru Sarkozy care are procente bune de recuperat în sondajele de opinie (criza a măturat toate guvernele europene, el fiind singurul care are totuÅŸi ÅŸanse să rămână în picioare, în principal datorită energiei nebuneÅŸti pe care o pune în joc). Toată lumea îl aÅŸtepta să îÅŸi dezvăluie în întregime programul economic ÅŸi social pe care îl propune francezilor pentru următorii ani. Show-ul, care a Å£inut 6 ore în total, a atins punctul culminant odată cu apariÅ£ia pe scenă a actualului PreÅŸedinte. 70 000 de oameni intră într-un delir comparabil cu reacÅ£iile la Satisfaction la un concert cu Rolling Stones. Storytelling-ul, impecabil fabricat de celebrul său spin doctor, Henri Guaino, funcÅ£ionează perfect ÅŸi în crescendo. Francezii (alegători ÅŸi analiÅŸti) aÅŸteaptă idei ÅŸi propuneri legate de politica internă, însă la jumătatea discursului, spre surpriza ÅŸi chiar stupoarea unora, Sarkozy uită FranÅ£a ÅŸi vorbeÅŸte îndelung despre Europa. Nu o face din complezenţă ci apăsat, în detaliu ÅŸi cu convingere. Sala pare puÅ£in nedumerită. Nimeni nu îl aÅŸtepta pe acest teren. Sunt alegerile fracezilor, ce naiba. Diagnostichează perfect actuala situaÅ£ie politică, economică ÅŸi socială a continentului ÅŸi lansează cele trei bombe care sunt preluate instantaneu de toată presa franceză ÅŸi agenÅ£iile internaÅ£ionale.

    Prima e legată de revizuirea completă a acordurilor relative la spaÅ£iul Schengen. Se sprijină pe legitimitatea pe care a capatat-o în urma negocierii recentului tratat relativ la politica economică ÅŸi propune un mod nou de a gestiona fluxurile migratoare la nivel european. Face evident cu ochiul electoratului numeros al extremei drepte însă dă în acelaÅŸi timp un semnal politic puternic pentru gestionarea unei probleme cu care se confruntă toate tările din Europa Occidentală ÅŸi nu numai. „Da” liberei circulaÅ£ii în interiorul Europei, „nu” fluxurilor extra-comunitare scăpate de sub control.

    A doua vorbeÅŸte despre Buy European Act (în engleză în discurs, ceea ce în FranÅ£a nu e puÅ£in lucru). Principiul e copiat după legislaÅ£ia americană adoptată după criza din anii 30 (încă în vigoare) ÅŸi stipulează acordarea contractelor publice întreprinderilor care produc pe teritoriul european, indiferent de naÅ£ionalitate. Propunerea nu are nimic de a face cu protecÅ£ionismul absurd, ci ar transforma Europa din idioata satului mondial, care a deschis toate visteriile, într-un actor conÅŸtient de importanÅ£a pieÅ£ei interne ÅŸi egal în practici cu ceilalÅ£i:  „ de ce Europa ÅŸi-ar refuza, ceea ce SUA, cel mai liberal stat din lume, îÅŸi permit?” întreabă retoric Sarkozy.

    A treia vizează întreprinderile europene mici ÅŸi mijlocii. După acelaÅŸi model american, o parte din contractele publice europene ar trebui rezervate acestor companii spre a le facilita creÅŸterea. Între liberalismul sălbatic,  care are în vedere doar consumatorul, uitând producătorul, ÅŸi planificarea de tip socialist, calea rezonabilă pare a fi această revizuire a deciziilor  economice la nivel european.


    Citeste tot articolul si ccomenteaza pe Contributors.ro