duminică, 29 aprilie 2012

Tehnologiile inteligente

        Multe din produsele care se fabrica azi sunt produse "inteligente" create prin asa numitele"smart tehnologies".

       Smart home tehnologies -tehnologiile inteligente din casa,sunt ultima generatie de tehnologii care fac ca toate, sau aproape toate aparatele din casa sa se poarte inteligent, adica sa interactioneze intre ele , pentru a crea un mediu cat mai placut in casa. Un aparat inteligent este dotat cu un computer sofisticat care ofera o functionalitate si o eficienta foarte mare aparatului.

       Produse ca frigiderul, cuptorul cu microunde, masina de spalat, aparatele de aer conditionat, de altfel, comune si obisnuite intr-o casa, devin obiecte inteligente care interactioneaza si lucreaza impreuna pentru a oferi maximul de confort.

       In bucatarie pot fi conectate intre ele frigiderul, cuptorul cu microunde, filtrul de cafea, masina de spalat vase. Un exemplu de functionare a unui aparat inteligent este urmatorul: frigiderul, conectat la internet, poate descarca retete culinare si sa le afiseze pe un LCD instalat pe el, poate face chiar si inventarul propriului continut, alertand consumatorul de cat timp sunt produsele in frigider, cand expira. De asemenea, datorita faptului ca multi oameni isi lipesc biletele pe frigider pentru a-si reaminti diferite sarcini, frigiderul o poate face in locul lor, printr-o agende electronica atasata pe el.

       In baie, folosind tehnologia wi-fi, masina de spalat va revolutiona procesul de spalare a hainelor in orice casa. Folosind un router wireless si o aplicatie pentru telefon, il va anunta pe consumator printr-o alerta, ca spalarea hainelor s-a terminat. Aceeasi tehnologie permite oamenilor sa dea comenzi masinii de spalat, cum ar fi repornire sau pauza, chiar daca ei nu sunt in casa. Masina poate si sa anunte prin smartphone anumite probleme care le are, chiar defectiuni.

       In sufragerie,aparatele smart sunt televizorul si aparatul de aer conditionat.

       Aparatele de reglare si filtrare a aerului  de ultima generatie au setari de autoreglare. Conectate la internet, prin calculator, tableta sau telefon, aparatele pot fi programate sa se opreasca sau sa se porneasca, sau sa se autoregleze sa adapteze temperatura camerei la numarul de persoane care se afla in ea.

       Acest aparat a facut posibila locuirea unor zone vitrege de pe glob, de aceea modernizarea si revolutionarea in acest domeniu era absolut necesara.

       Cererea de aparate de filtrare si racire a aerului a crescut foarte mult in ultimii ani si din cauza schimbarilor  climatice si de mediu.

        Din aceasta cauza, a cererii tot mai crescute, apare o problema destul de mare, cum ar fi consumul tot mai crescut de electricitate. Asa a aparut tehnologia pentru aparatele de aer conditionat care foloseste energia solara, care se consuma mult mai putin in comparatie cu energia electrica, ajutand astfel foarte mult la protejarea mediului.

      Smart tehnologies sunt descoperite si dezvoltate tot mai mult si din necesitatea de a usura viata, dar mai ales pentru protejarea pe cat posibil a mediului.


Tags: aer conditionat

Oferte online de aparate de aer conditionat

Industria comertului a evoluat foarte mult in ziua de astazi, in special ramura comertului online. Desi aceasta a aparut mult mai tarziu, dezvoltarea sa a reprezentat un proces destul de rapid si complex. Foarte multi comercianti si-au dezvoltat afaceri in mediul online, acesta reprezentand o metoda mult mai rapida si mai eficace de a realiza tranzactii, de a vinde produse si servicii cu costuri mult mai mici. De asemenea, oamenii s-au orientat catre acest nou mod de a face cumparaturi in primul rand datorita confortului oferit, dar si pentru ca, pe zi ce trece, tranzactiile online devin din ce in ce mai securizate. Una dintre afacerile care s-au dezvoltat destul de bine in mediul online este comercializarea de aere conditionate.

In ceea ce priveste ofertele online de aere conditionate, exista furnizori care, pe langa vanzarea de astfel de echipamente, ofera si servicii de instalare a lor. Ca si categorii mari, am putea spune ca exista oferte online de aere conditionate care includ si serviciile de instalare, si exista oferte de aere conditionate strict de comercializare a lor, situatie in care trebuie sa cautati si firme specializate in instalarea echipamentelor de aere conditionate. In unele dintre cazuri, se poate ca firma ce comercializeaza aere conditionate sa va poata recomanda serviciile unor firme de instalare, atunci cand nu au echipe interne de profesionisti care sa va asigure si instalarea echipamentului.

Acum, sa vedem cum puteti achizitiona aere conditionate online de la furnizorii care va pun la dispozitie pe site-urile lor oferta de produse. Este necesar sa nu luati aceasta decizie pe cont propriu, mai ales daca sunteti la prima achizitie de aere conditionate, fie ea online sau direct dintr-un magazin. Orice comerciant de aere conditionate ar trebui sa va ofere consultanta  inca de la inceputul procesului de cautare a produsului potrivit nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra. Ca si protocol de achizitionare de aere conditionate, in cele mai multe dintre cazuri, dupa ce ati ales produsul sau produsele pe care le doriti, veti putea plasa o comanda telefonic sau direct de pe site-ul furnizorului in care va aflati. Veti completa un formular de date pentru livrare si alte detalii legate de plata. Exista cazuri in care veti putea plati online, cu card bancar, sau puteti alege optiunea de a plati in momentul in care echipamentul este livrat la adresa pe care ati indicat-o anterior.

Avand in vedere ca majoritatea firmelor de distributie de aere conditionate si-au dezvoltat din ce in ce mai mult afacerile online, rapiditatea si usurinta cu care puteti achizitiona astfel de produse sunt de-a dreptul remarcabile. De la momentul finalizarii comenzii dumneavoastra echipamentele de aere conditionate va vor fi livrate in maxim 24 de ore si cateodata chiar gratuit. Tot ce ramane de facut apoi este sa rezolvati problema instalarii, fie cu firma de la care ati facut achizitia de aere conditionate, fie cu alta firma care va este recomandata sau pe care o doriti dumneavoastra.

Este foarte important, mai ales pentru siguranta dumneavoastra, sa nu realizati instalarea echipamentelor de aere conditionate pe cont propriu daca nu aveti expertiza. De asemenea, in momentul in care echipamentul va este livrat la adresa precizata, nu uitati sa solicitati din partea reprezentantului firmei de instalare toate documentele necesare finalizarii tranzactiei, adica factura de plata, garantia de montaj precum si chitanta. Dupa ce totul este finalizat, va puteti bucura de noua dumneavoastra achizitie si, bineinteles, de un climat perfect pentru locuinta sau biroul dumneavoastra. Veti fi mai mult ca sigur satisfacut de avantajele oferite de catre aceste aere conditionate menite sa va sporeaca pe cat posibil confortul de zi cu zi.


Tags: aere conditionate

vineri, 27 aprilie 2012

Prima zi de lucru in Regat

Ani de scoala s-au scurs rapid, incat parca nici nu ai avut vreme sa te dezmeticesti, cu toate ca munca si studiul tau intens au contribuit decisiv la locul in care te vei afla peste putina vreme si unde vei lua practic in piept viata cu bune si cu rele, acolo, destul de departe de casa. Poate ca nu departarea de casa este cel mai dificil lucru pe care va trebui sa-l infrunti, pentru ca pana la urma solutiile de comunicare moderne la care se adauga si posibiliatea de a ajunge in cateva ore acasa cu avionul, ar putea sa-ti aline intr-o oarecare masura dorul de casa, insa cel mai util lucru va fi modul in care te vei putea integra cat mai rapid in comunitatea de romani in uk.

Nu iti va fi deloc dificil sa poti sa iei legatura cu toti romanii care s-au stabilit un Regat, pentru simplul motiv ca acestia in anii care au trecut au reusit sa se uneasca si mai ales sa se cunoasca unii cu altii pentru a se putea ajuta exact atunci cand le este mai greu. Din solidaritate toti acesti conationali ai tai, te vor ajuta si pe tine, chiar din prima ta zi in care ai ajuns in capitala tarii, unde iti vei desfasura job-ul pentru care ai muncit ani la rand pe bancile scolilor, iar acum se vede ca nu a fost in zadar.

Te intrebi cum vei putea sa iei legatura inca dinainte de plecarea ta, pentru ca odata ajuns sa te poti intalni cu romani in londra si sa poti primi inca din prima zi cateva sfaturi utile, asa, ca de bun venit. Este extrem de simplu sa iti poti gasi prieteni inca de acasa, pentru ca asa cum spuneam romanii din Regat s-au unit in ceea ce ei numesc marea unire uk, care reprezinta atat comuniunea stransa dintre ei, dar si un spatiu virtual la care ai acces si unde poti sa-ti faci multi prieteni.

Ce poate fi mai placut decat sa intalnesti romani online uk, gata sa afle despre tine, gata sa fie primitori inca de dinaintea sosirii tale in Regat si gata sa te sprijine exact asa cum au fost si ei ajutati atunci cand au pasit prima oara dincolo de granita tarii, ajungand intr-un loc despre care nu stiau prea multe lucruri. Ceea ce este cel mai important in toata aceasta comunitate se refera la faptul ca nu va trebui sa astepti prea multa vreme din momentul in care ai nevoie de ceva, pentru ca prin anunturi uk, iti vei putea arata interesul pentru un anumit lucru sau altul, iar romani online uk, vor fi primii care iti vor oferi ajutorul.

Daca locul de munca pentru care ai aplicat nu iti va putea oferi pentru inceput un spatiu de sedere, atunci oferta cu siguranta va veni dinspre toti acesti romani in uk, de la care vei putea primi o camera de inchiriat, sau care iti vor arata unde este cel mai rentabil sa inchiriezi o astfel de camera. Acesta este un aspect extrem de important pentru tine, deoarece, ai putea sa nu faci o alegere tocmai economica pentru tine si astfel o buna parte din salariul pe care il vei castiga ar trebui sa-l dai pe chirie, lucru care cu siguranta nu te va incanta prea mult, nu mai vorbim ca ar fi pacat.

In aceiasi masura tot din partea conationalilor tai ai sa afli cum poti avea parte de un meniu pe cinste in fiecare zi, desigur cu o suma rezonabila, asta tot in ideea de a nu cadea prada unor cheltuieli pe care nu este util sa le faci inca din primele tale zile in Regat. Merita sa-i cunosti si sa intri in legatura cu romani in londra, pentru ca in cel mai scurt timp vei intelege cu adevarat cat de utila este pentru toti marea unire uk.

Metode noi de imprimare.

Exista in zilele noastre nevoia tot mai des intalnita de personalizare , de a face lucrurile asa cum dorim noi, de a avea lucruri care sa poarte o bucata din personalitatea noastra. De altfel si marile case de moda ne prezinta acest lucru ca fiind the “next best thing”. Asa ca ne raliem usor usor la aceste tendinte si reusim pana la urma sa aducem lucruri originale in viata noastra si mai ales pe noi. Lucruri care sa ne defineasca si sa ne arate adevaratele laturi ale personalitatii. Poate unii dintre noi suntem foarte glumeti si vrem sa se vada asta dinainte sa putem deschide gura, putem pana la urma sa ne punem o lozinca amuzanta pe tricou si vom provoca cu siguranta zambete pe unde ne vom duce. Ideal ar fi sa ne putem face singuri aceste haine acasa in sensul ca sa folosim tehnici de serigrafie si sa ne amenajam singuri un mic atelier specializat in acest tip de productie de haine. Nu este atat de greu trebuie doar sa avem un ecran special unde vom intinde tricoul sau bluza respectiva, acesta se va putea gasi la magazine specializate sau cele de pictura. O racleta cu care putem intinde vopseaua pentru print, si bineinteles vopsea, aceasta va trebui sa fie totusi mai groasa ca sa putem sa nu patam tricoul respectiv sa nu cumva sa ne iasa printul din ecran si sa ajunga in zone unde nu ne dorim sa existe print. Exista multe dileme totusi pentru ca sunt multe tipuri de ecrane de diverse dimensiuni, pentru diferite printuri, si il alegem de regula pe cel standard de 18 inch . O alta dilema ar fi ce fel de racleta sa folosim. Cea mai buna in acest moment este un tip de racleta triplu stratificata care are un centru dur si marginea moale.

     Aceasta de regula iti da mai mult control, in special daca ai foarte multa forta si aplatizezi lama foarte tare atunci cand faci printul. Dar crede-ma nu vrei sa apasei foarte tare. Realitatea e ca poti lua o racleta de moda veche si poti face cu ea un print exceptional, raclete vechi sunt cele dure cu margini ascutite, o astfel de racleta cu muchia ascutita face un print foarte bun mai ales daca este folosita corespunzator. Daca de regula lucrezi foarte murdar ar fi bine sa iti iei o racleta de 5” pentru ca aceasta ar putea sa te ajute sa tii degetele departe de vopsea. Si modul in care este folosita racleta este discutabil. Cei mai multi printeri folosesc metoda “cu ambele maini, prindere de sus, trage spre tine” , desi aceasta merge foarte bine poate cauza probleme daca ajungi sa faci acest lucru toata ziua. Nu numai ca iti vei rani buricele degetelor si acestea vor amorti dar au sa te doara si incheieturile foarte tare. In ani de zile poti dobandi astfel sindromul “ de tunel carpian”. O boala sa zicem comuna celor ce practica aceasta meserie.Poti pentru a-ti usura munca sa iti tapetezi racleta cu spuma si banda sau poti pur si simplu sa-ti cumperi una creeata special pentru aceast gen de folosire.Aceste tehnici de serigrafie si de personalizare pot fi foarte utile pentru cei ce de abia acum incep aceasta afacere sau mai ales pentru producatorii mici si neexperimentati. Produsele care pot fi imprimate sunt , pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri, agende. Poti folosi pentru asta o companie de serigrafie bucuresti ( seligrafie bucuresti ).  Ea poate face personalizare obiecte, serigrafie textile si imprimare tricouri bucuresti.

joi, 26 aprilie 2012

Romani online UK – o comunitate puternica si numeroasa, un exemplu pentru tara

Mirajul strainatatii este tot mai puternic pentru tot mai multi cetateni romani satui sa indure mizeria si traiul josnic pe care sunt obligati sa-l suporte in aceasta tara. Mediul online este un puternic stimulent pentru acesti oameni aflati in cautare de joburi in UK. La o cautare pe Google dupa romani in uk UK vom avea surpiza sa descoperim o multitudine de situri care isi propun sa ofere sfaturi, consultanta sau chiar chiar joburi acolo in Regat, in Londra sau alte orase si zone importante. Trebuie sa fiti insa foarte atenti si precauti atunci cand cautati pe motoarele de cautare dupa romani online UK. Se stie ca unii dintre conationalii nostri sunt foarte smecheri si perfizi, incercand sa profite de pe urma acestei cereri mari pe piata de joburi engleza. Este indicat sa aveti maxima prudenta cand aplicati pe un site cu acest specific, sa mai vorbiti si cu alti conationali pe forumuri si sa incercati sa obtineti recomandari din mai multe parti pentru firma sau firmele care va fac diverse oferte. Sub nici o forma sa nu oferiti bani celor care va amagesc cu promisiunea ca veti gasi in Marea Britanie salarii fabuloase si joburi de vis. Daca ati gasit un servici ok, cu un salariu apropiat de oferta promisa initial, atunci da, puteti sa platiti un comision de bun simt firmei intermediare. In alte conditii insa sunteti pe un teren minat, mai ales daca nu aveti suficienta incredere in respectivii consilieri sau pur si simplu nu gasiti prea multe referinte pozitive in ceea ce-i priveste pe ei si activitatea de consiliere profesionala pe care o desfasoara.

Un fenomen nou si totusi deja binecunoscut e reprezentat de catre acesti romani online UK, care isi desfasoara activitatea si munca in noua lor tara de adoptie si in rest petrec un mare numar de ore pe Internet, discutand cu familia, prietenii sau alti romani care vor sa ii urmeze in aceasta aventura temerara. Acesti oameni isi discuta pe Internet problemele lor personale si familiale dar si pe cele publice, legate de viata si societatea existenta in Anglia, una foarte diferita de cea romaneasca. Unii pleaca acolo cu intentia declarata de a se intoarce acasa cu bani pusi deoparte pentru a deschide o afacere sau pentru a initia un proiect generator de alti bani. Altii, plictisiti de lipsa de perspectiva de la noi din tara si exasperati de imobilismul cultural mioritic, nu isi mai propun sa mai revina in tara decat in vacante, ca simpli turisti sau pur si simplu pentru a-si revedea unele persoane apropiate.

Putem afla foarte multe lucruri interesante de la acesti romani online UK. Am vorbit cu cineva care imi spunea ca in Londra, de exemplu, sunt foarte multi romani care lucreaza in posturi inalt calificate. Cursurile de specialitate facute aici in tara ii ajuta foarte mult acolo, pe o piata a muncii foarte pretentioasa. Ofertele acestea de joburi in UK nu sunt preponderent agrare, ca in alte tari UE, ci necesita studii si calificari specifice unor domenii ca IT, medical-spitalicesc, asistente-infirmieri etc. Romanii tineri, in special cei pana in 30 de ani, se adapteaza perfect acestor cerinte si prind cu usurinta cele mai bune posturi, datorita seriozitatii lor, talentului nativ si puterii de munca, superioare multor altor popoare. Nu putem sa nu observam si sa nu regretam ca Anglia si Londra isi permit sa ofere salarii foarte bune si cariere de succes intr-un domeniu ca cel sanitar, de exemplu, care in Romania este remunerat mizerabil. Oare de ce englezii pot sa-si organizeze si sa-si valorifice prioritatile socio-economice atat de bine si de natural, iar noi ne tot chinuim, din 1939 incoace?? Am avut multe probleme, asa este, dar avand exemplul acestor romani de succes din UK ar trebui sa fim motivati sa ne auto depasim conditia aici la noi in tara, astfel incat Bucurestiul sa devina o mica Londra iar orasele din restul tarii sa fie intr-o permanenta competitie cu “metropola”. In acest mod, nici un bucurestean nu isi va mai permite sa spuna cu dispret - “provincialii astia”. Speram ca pe langa alte lucruri bune pe care le-au adus deja in tara, un altul pe care romanii din UK ar trebui sa-l aduca aici este schimbarea de mentalitate, necesara unei dezvoltari armonioase a tarii noastre.


Tags: romani in londra, anunturi uk

marți, 24 aprilie 2012

Personalitatea vestimentara.

Sunt multe lucruri pe care ni le dorim de la viata in momentul de fata si sunt multe lucruri pe care probabil nu o sa le obtinem niciodata. Dar putem incerca cateva din ele si cateva chiar si in propria noastra casa. De ce sa ne lasam pe mana unor designeri de provenienta mai mult sau mai putin dubioasa, care au anumite parerri care unoeri sunt alteori nu sunt in concordanta cu ceea ce ne dorim noi in materie de cromatica si de viziune vestimentara cand putem chiar noi sa punem o piatra de hotar in aceasta meserie si sa ne evidentiem propriul stil. Trebuie sa tineti minte ca acest lucru nu se poate face usor dar daca exista sufiecienta vointa si determinare puteti ajunge un printer foarte bun in scurt timp. In acest domeniu se foloseste o metoda denumita silkscreening.

     Aceasta are multe avantaje printre care si faptul ca se poate realiza pe orice tip de material si se pot face mixuri de culori foarte usor direct pe substrat lucru care da efecte unice si nu pot fi duplicate cu nici o metoda de imprimare. Acest tip de colorare a devenit foarte popular in anii 1960 cand artistii au gasit aceasta modalitate de a creea picturi unice. Se pot utiliza o gama larga de coloranti si diverse tipuri de cerneala din cauza proceuslui de aplicare simplu. Totusi aceasta modalitate consuma foarte multa forta de munca si ar putea totodata sa nu reprezinte cea mai buna decizie pentru bugetul unei companii insa daca se doreste retiparirea unui afis sau proiectarea unei bucati de metal, puteti folosi aceasta metoda cu incredere. Procesul de screening este intradevar destul de simplu si necesita doar cateva piese si echipamente pentru a atinge un rezultat minunat. Companiile de serigrafie utilizeaza un anume tip de ecran creeat dintr-un material poros, un cadru, cerneala si un burete si un instrument pentru a impinge vopseaua prin material. Efecte diferite pot fi realizate cu diferite tipuri de materiale si tesaturi utilizate impingand cerneala prin ecran si prin substrat. Placi de matrita negative sunt introduse in ecran pentru blocarea fluxului de cerneala si pentru a creea imaginea dorita. Metoda numita serigrafie este una din metodele cele mai versatile de imprimare din prezent si acest proces poate fi utilizat pe o gama foarte larga de medii motiv pentru care seligrafie este o tehnica de imprimare si personalizare preferata. Produsele care pot fi imprimate sunt , pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri, agende. Poti folosi pentru asta o companie de serigrafie bucuresti ( seligrafie bucuresti ).  Ea poate face personalizare obiecte, serigrafie textile si imprimare tricouri bucuresti .Aceste procedee pot fi folosite atat la nivel industrial cat si de artisti in garajul propriu. Ei in general se ocupa de comenzi mici si de proiecte unicate care nu au nevoie de acelasi print pe scara larga.

    In mod evident artistii mici sunt incurajati sa faca imprumuturi si sa isi deschida imprimerii la scara larga pentru ca astfel pot deveni mai cunoscuti. De ce sa nu facem cunoscuta viziunea noastra intregii lumi pana la urma , pentru ca totusi exista multi pana la urma pe care ii vom inspira si le vom da curaj sa se exprime asa cum vor ei si asa cum ar trebuie pana la urma. Multiplele fatete ale personalitatii noastre si coloristica noastra spirituala poate fi aratata la fel de bine si prin hainele pe care le imbracam.

vineri, 20 aprilie 2012

Sisteme de climatizare dedicate tip split

Probabil ca nu de putine ori v-ati gandit care ar fi cea mai buna solutie pentru climatizarea locuintei dumneavoastra, in mod special in ceea ce priveste asigurarea unei ambiante placute in timpul sezonului cald. Sunt suficient de vizibile si mai ales resimtite schimbarile climatice din ultimii ani, pentru a ne determina sa aducem o imbunatatire in locuinta noastra din acest punct de vedere. Doar si faptul ca nu veti putea dormi noaptea cand temperatura si umiditatea din locuinta ar putea atinge valori greu de suportat, este determinant sa faceti o alegere potrivita si mai ales rentabila din totate punctele de vedere.

Pretul este un element serios in demersul pe care il intentionati, de aceea o scurta plimbare virtuala cu ajutorul unei simple conexiuni la internet va lumina intr-o buna masura calea de urmat. In acest moment pe piata sunt prezentate foarte multe oferte pentru sisteme de climatizare, marcile fiind si ele bine reprezentate, insa puteti gasi si aparate de aer conditionat care pot fi prin caracteristicile lor tehnice si pretul atractiv solutii foarte bune, demne de luat in seama. Marca este importanta, deoarece confera un sentiment de siguranta la cumpararea produsului, insa atat timp cat veti cumpara un sistem de climatizare care prezinta o garantie cat mai mare in timp, pe care uneori o puteti suplimenta cu unul sau doi ani pentru o suma mica platita in plus, atunci nu aveti de ce sa va temeti.

Mai degraba este util sa intelegeti ca un astfel de aparat de aer conditionat split, are particularitati specifice atat din punct de vedere al tehnologiei pe care o inglobeaza, cat si dinspre partea utilizarii sale eficiente in functie de locul unde este instalat si modul in care a fost executat montajul sau. Incercati sa instalati pentru fiecare camera cate un aparat de aer conditionat split, cu putere mai mica, decat sa utilizati doar un singur aparat pentru doua sau chiar trei camere. Diferenta de pret se va amortiza destul de rapid, iar ambientul individual al fiecarei camere primeaza in fata costurilor initiale.

Particularitatile specifice tehnologice se refera in special la faptul ca la baza sistemului de climatizare prin aer conditionat split, se gaseste un compresor care pune in miscare prin interiorul unor coducte agentul frogorific, care face schimbul de caldura intre temperatura exterioara si cea interioara, pana cand aceasta ajunge la valoarea setata de dumneavoastra. Principiul de functionare este asemanator cu cel al unei combine frigorifice, insa particularitatea de instalare difera in mod esential.

Un aparat de aer conditionat split, detine doua unitati de lucru, una dintre acestea montandu-se in afara incaperii, iar unitatea interioara pozitionandu-se cat mai aproape de peretele pe care a fost instalata unitatea externa. Motivul pentru care este indicata o distanta cat mai mica intre cele doua unitati, este faptul ca cu cat lungimea conductelor de alimentare cu freon este mai mare, cu atat performantele aparatului incep sa scada datorita lungimii traseului prin care compresorul trebuie sa recircule agentul de racire.

Datorita acestor motive, un aparat de aer conditionat split, va fi considerat corect montat atunci cand manopera de instalare va respecta cu strictete precizarile producatorului. Una dintre etapele cele mai importante in procesul de instalare al unui aparat de aer conditionat split, este folosirea de catre tehnicianul instalator a pompei de vid, pentru extragrea completa a aerului si umezelii din conductele prin care va circula agentul frigorific. Omiterea acestei etape, sau efectuarea ei pentru o durata prea scurta de timp, echivaleaza in mod cert cu o functionare de slaba factura a sistemului de climatizare si generarea unor costuri nejustificate cu energia electrica, datorita faptului ca aparatul de aer conditionat split, va functiona in regim aproape permanent, fara a putea atinge temperatura setata de dumneavoastra.

In consecinta solicitati in mod expres, toate informatiile cu privire la modalitatea de instalare si nu acceptati sub nicio forma vreo derogare de la acestea, fiindca scopul final este utilizarea in cele mai bune conditii si pentru o perioada cat mai mare de timp a acestui aparat de aer conditionat split.


aer conditionat split, aer conditionat split

joi, 19 aprilie 2012

Identifica cele mai convenabile preturi pentru aer conditionat

Probabil ca nu de putine ori te-ai intrebat care ar putea fi modalitatile de a gasi cele mai bune preturi pentru oricare dintre marfurile pe care vrei sa le cumperi, dar in mod cu totul special pentru cele de folosinta indelungata, al caror pret in functie de complexitatea, modelul si tehnologia pe care o incorporeaza poate fi destul de ridicat. In general cand te-ai decis sa cumperi un astfel de produs este bine sa-ti faci in prealabil un mic plan, care in mod obligatoriu trebuie sa includa cerintele pe care le soliciti de la obiectul pe care il ai in vedere pentru achizitionare, in sensul ca acestea sa acopere intr-o cat mai mare masura dorintele si asteptarile tale, urmat de o documentare suficient de solida in ceea ce priveste ratting-ul pe care acel produs in are in randul altor cumparatori.

De cele mai multe ori cand ne referim la ratting-ul unui produs, parerile sunt impartite, iar pentru unele produse, din pacate, inca nu exista afisata vreo parere sau ce utila ar fi o mica descriere concretea a modului de functionare, care sa prezinte aspectele pro si daca exista si cele contra. Nu trebuie sa te dezarmezi si merita cu ajutoul unui computer conectat la internet sa cauti amanunte despre produsul pe care il ai in vizor.

Cele mai multe asemenea pareri le vei putea descoperi in forumurile de specialitate, care detin sectiuni specializate de genul „Electrocasnice - Sfaturi pentru achizitii”, unde ai putea avea surpriza sa gasesti exact produsul pe care il urmaresti, sau in cazul in care nu exista nicio asemenea recenzie, poti pune chiar tu o intrebare, afland astfel parerile altor utilizatori care vor citi intrebarea ta. O alta modalitate de depistare a pretului cel mai bun este cautarea directa a numelui produsului la care alaturati cuvantul pret.

Spre exemplu pentru ca tot se apropie sezonul calduros si temperaturile fara nicio indoiala o vor lua razna asa cum ne-am obisnuit de ceva ani incoace, poate ti-ar fi necasara instalarea unui sistem de climatizare. Vei putea gasi cu usurinta cautand cu ajutorul internetului aer conditionat preturi, unde gama de produse afisate te va aduce direct in zona care te intereseaza.

Navigand cu atentie si avand mereu in minte care ar fi cel mai potrivit produs pentru camera pe care vrei sa o climatizezi, aceasta lista cu aparate de aer conditionat preturi, va putea fi triata exact dupa puterea compresorului exprimata in BTU. Este util acest lucru deoacere vei putea alege doar dintre produsele corespunzatoare cerintelor tale, fara sa mai pierzi timp inutil trecand in revista toate produsele afisate.

In plus daca urmaresti o marca anume, sistemul de afisare pentru aparate de aer conditionat preturi, va genera o lista care contine numai marca de interes. Daca vei naviga mai atent, vei putea observa si alte informatii complementare care iti pot oferi o lista separata cu aparatele din gama aer conditionat preturi, care in momentul cautarii tale sunt prezentate in oferta, cu alte cuvinte vei putea obtine un pret si mai bun daca detaliile tehnice ale acestora se incadreaza in ceea ce ai nevoie.

Nu trebuie sa cumperi doar daca este ieftin. Important este ca ceea ce cumperi sa fie util si sa se poate incadra cat mai aproape de ceea ce iti trebuie, mai ales cand ne referim la un sistem de climatizare. Conditiile concrete si specifice pentru fiecare locatie in care va fi instalat un aparat de aer conditionat preturi, trebuie sa conduca in mod clar la o dimnensionare corespunzatore a capacitatii compresorului acestui aparat. Prin omiterea acestui pas, nimic din ce ai castigat din punct de vedere al unui pret in oferta, nu va fi de folos, deoarece aparatul nu va avea randament, iar consumurile ulterioare de energie electrica vor anula foartre rapid economia de care tocmai ai fost multumit. De aceea nu te grabi, cauta cu atentie si rabdare in lista cu aparate de aer conditionat preturi si perseverenta ta va fi rasplatita.


aer conditionat preturi, aer conditionat preturi

Lucruri scumpe.

    Calitatea unui lucru va fi intotdeauna cea mai scumpa proprietate a sa , mai ales cand vorbim despre mobilier, despre interioare sau despre haine. Acest lucru dicteaza pana la urma pretul, iar pretul ne poate determina sa cumparam sau nu obiectul respectiv. Sunt unii care cumpara obiecte doar pentru ca sunt scumpe noi nu o sa discutam despre aceia acum. Ne vom referi in schimb la calitatea unei incaperi, la modul in care se prezinta ea si la ce anume determina aceasta calitate.Cam asta vi se spune des astazi, sau asta vi se da de inteles, si asta tocmai de catre cei care se presupune ca ar trebui sa va ajute sa gasiti solutii optime pentru casa dvs. Nu este tot timpul adevarat, exista foarte multe solutii care pot sa va ajute in aceasta chestiune. Puteti de exemplu sa recurgeti la mici artificii care va pot infrumuseta locuinta fara sa cheltuiti foarte mult. Pana la urma frumusetea unei incaperi poate sta foarte usor si in unicitate nu neaparat in faptul ca are in componenta materiale scumpe care nu sunt intotdeauna rare ci doar scumpe.

    Nu spune nimeni ca puteti face minuni fara bani multi dar puteti realiza lucruri surprinzatoare. Ganditi-va cum arata camera visurilor pentru dvs, si extrapolati de acolo lucrurile cu adevarat scumpe si incercati sa le inlocuiti cu ceva pe masura dar mai ieftine , la prima privire pare un lucru destul de greu dar cand sai putin sa te gandesti nu este chiar asa. Poti finisa o masa veche manual ca sa arate ca una noua, poti lua lucruri vechi si le poti reconditiona pentru a le readuce in tendinte. Este evident vorba de multa munca dar nu este imposibil de realizat. Acum cand va plimbati prin camera din gandurile dvs. O sa va indreptati probabil privirea spre geam si veti observa perdelele, unii dintre voi poate isi doresc ceva modern gen ferestre imense si fara perdele, dar trebuie sa tineti minte ca aceste lucruri merg in blocuri foarte inalte si in centrul orasului, o priveliste de tip new yorkez probabil. Greu de atins acest deziderat in Romania mai ales ca aici de regula in centrul orasului te cam chinui sa ascunzi ce se vede pe geam. Astfel ca aici ai nevoie de perdele si draperii pentru a sublinia aspectele legate de luminozitate in camerele locuintei tale. Atunci cand folosesti perdele reusesti ca in momentul cand intra lumina pe geam sa dai un anume ton acelei lumini, evident tonul are ca baza de influenta culoarea perdelei. Iar pentru estomparea luminii se folosesc bineinteles draperii, bineinteles niste elemente desemenea vizibile cu rol in decorul casei sunt si galerii perdele. Puteti folosi si perdele ieftine nu trebuie neaparat ca cele pe care vreti sa le folositi sa fie extrem de scumpe. Insa trebuie sa aveti grija cum vin la montaj, este recomandabil sa nu le montati dvs pentru ca piurile sau lungimea perdelei poate sa nu fie corespunzatoare camerei dvs, mai se pune si problema aranjamentului care poate sa nu va iasa de accea mai bine este sa apelati la specialisti pentru ca ei le pot monta corespunzator. Ca sa puteti vedea si albume cu poze de la diverse montaje incercati sa ii cautati pe acestia pe web, au destul de multe siteuri de profil care sunt dotate cu poze si va pot edifica mai bine.


perdele si draperii, draperii

Minimalismul.

Vedem odata cu venirea primaverii, tot felul de interioare care mai de care. Multe se supun diverselor stiluri existente pe piata unul care totusi atrage atentia este stilul minimalist. Avandu-si radacinile in arhitectura moderna, el pare a fi aspectul schematic al arhitecturii contemporane si se afla in antiteza cu principiile arhitecturii renascentiste si nu numai. Cuprinderea minimalismului este mult mai larga si, desi abordeaza simplitatea, forma urmand functiunea, conform Louis Sullivan, acesta cauta reinterpretarea formelor prin simplitate si renunta la obiectele inutile si excesul de accesorii, rezultand un spatiu aerisit si relaxant.In primul si-n primul rand, minimalismul se refera la reducerea pieselor de mobilier si la armonizarea culorilor.

     Spatiul obtinut este unul eliberat, minimal din punctul de vedere al obiectelor, in care nu se mai face abuz de ornamente ce risca sa il incarce. Stilul minimalist se restrange la linii clare, concise, austere si bine definite. Se observa o precadere in modestia detaliilor, formele sunt geometrice, in general, rectangulare sau pe alocuri rotunjite, oferind un contrast intre plin si gol. Unul dintre elementele fundamentale care definesc acest stil este ordinea. Desi decorul minimalist poate parea unul rece, sobru si impersonal, acesta lasa posibilitatea alaturarii diferitelor forme geometrice, culori si texturi, rezultand un design sculptural si animat. Puteti, astfel, sa alaturati, deopotriva, betonul, sticla, inoxul, pielea, lemnul si piatra. Totodata, sunt permise juxtapunerile intre imaginile contrastante, precum finisaje foarte fine si cele brute, dar atent studiate. In ceea ce priveste mobilierul, se poate remarca o preferinta spre orizontalitate; astfel, mobilierul minimalist nu se mai desfasoara pe verticala, ci pe orizontala, inaltimile fiind reduse. Mobila masiva, pe care o intalneam in toate casele, este inlocuita de piese simple, se renunta la biblioteca pentru rafturi, polite si corpuri asimetrice. Masutele de cafea sunt cat mai joase, in forme abstracte, canapelele voluminoase cu care ne-am obisnuit sunt schimbate cu cele cu spatare de dimensiuni cat mai reduse, foarte geometrizate, si apar elemente noi precum taburetele.

      Unul din cele mai importante elemente ale acestui stil sunt totusi perdele si draperii aceste elemente aducand o luminozitate diferita ambientului, si cele mai potrivite pentru acestea sunt cele japoneze.Un lucru de care se bucura foarte multi dintre adeptii acestui stil este faptul ca perdelele si covoarele nu mai sunt necesare. Renunta la mochete in favoarea parchetului, insa, daca doresti neaparat sa achizitionezi un covor, opteaza pentru unul simplu, intr-o singura culoare, de dimensiuni cat mai reduse, dar pufos, pentru a pastra aspectul minimal. Se renunta la perdele, pentru ferestre mari si luminoase, insa, in cazul in care locuiesti la bloc si dispui de ferestre mici, poti alege niste jaluzele sau storuri drepte, cu forme drepte, concise, ori perdele simple, tip plasa sau ata, pentru un aspect nonconformist. Acest stil nu te costa deloc mult si are un efect extrem de bun asupra incaperii in care iti duci tihnit zilele. Nu esti nevoit astfel sa faci cheltuieli foarte mari pentru a-ti permite acest stil de viata, dar totusi ai nevoie de specialisti in astfel de décor care sa iti explice exact cum il poti obtine, este destul de greu sa faci tu astfel de lucruri singur, este binevenit si sfatul unui stilist pentru a obtine o incapere de acest gen, dar la perdele ai nevoie indesemenea de profesionisti care iti pot aranja cum trebuie draperiile ca sa obtii fara prea mult efort efectul vizual scontat.


perdele si draperii, rulouri

miercuri, 18 aprilie 2012

Noutati

Poate multi dintre voi va pregatiti pentru Sfintele Paste, si aveti nevoie de ceva nou in casa. Exista totusi la nivel general obiceiul acesta de a innoi locuinta in permanenta mai ales in preajma sarbatorilor. Dupa cum se vede nu trebuie sa ne innoim numai pe noi. Si cel mai de efect lucru pe care putem sa il facem e sa ne gandim la ceva relativ ieftin si de mare efect. Astfel ne folosim de ideea ca lumina ar fi un factor important in aceasta ecuatie si atunci ne gandim relativ repede la perdele si draperii trecand peste spoturi si tot felul de felinare. Dar acest lucru depinde in functie de apartamentsi de dimensiunea lui. De exemplu in Bucuresti marea majoritate a apartamentelor sunt mici si cel mai des se pot mobila cu usurinta dupa stilul ergonomic suedez. Acolo de regula nu ai nevoie de foarte mult spatiu pentru a obtine un décor frumos. Este bine sa priviti totusi atent in momentul in care achizionati mobila sa aibe sa rezistenta si sa fie facuta din materiale de calitate pentru ca nu putini sunt cei care au primit pe sume mari de bani mobila de proasta calitate. Pentru decorul pe care vrei tu sa-l asamblezi nu ai nevoie neaparat de sume mari de bani poti face si mici artificii in care iti poti folosi imaginatia ca substrat de baza. Sunt tot felul de trucuri la care poti sa apelezi ca sa maschezi defectele casei tale sau micile imperfectiuni. Evident ai nevoie pentru inceput de o zugraveala noua, nu de alta dar acest lucru facut cum trebuie te scuteste de multe neplaceri. Apoi incepi sa achizitionezi mobilier pe care nu trebuie sa-l faci la comnada pentru ca poate fi foarte scump, apeleaza la magazinele de mobila care ofera solutii ieftine , moderne si de calitate.

    Combinatiile sunt nelimitate, de aceea ar fi grozav sa testezi simulari pe PC facute in programe speciale pentru a oferi solutii de mobilare camerei tale. Astfel iti dai seama de dinainte cu ce anume te confrunti si reusesti sa faci un calcul cat de cat apropiat de realitate al pretului redecorarii locuintei tale. Dupa aceasta urmeaza micile detalii ce implica iluminarea spatiului camerelor dvs. Aici un rol important il joaca combinatia de perdele si draperii , poti pune si perdele bucatarie in cazul in care bucataria este destul de mare si permite acest lucru, dar daca este mica poti obta pentru o folie la geam care te poate proteja de privirile celor care locuiesc langa tine. Nu este neaparat nevoie sa folosesti perdele scumpe, exista o multitudine de perdele ieftine si de modele draperii care se pot monta cu usurinta si pot corespunde nevoilor tale. Dar daca doresti lucruri de calitate poti apela la profesionisti care pot veni cu monstre si astfel iti poti alege din materiale exotice si scumpe niste perdele de invidiat, totusi daca faci acest lucru este bine sa stii ca tot ei trebuie sa ti le si monteze pentru ca acestea au nevoie de grija speciala deoerece pliurile nu pot veni cum trebuie sau exista tot felul de galerii perdele care la montaj iti pot da batai de cap. Aceste lucruri au nevoie totusi de o mana de specialist la montaj pentru a arata cum trebuie si de aceea va recomandam sa recurgeti cu incredere la firme specializate in astfel de montaje.


rulouri, draperii

joi, 12 aprilie 2012

Diverse tipuri de hidrofoare

Cautand pe Internet, pe diverse situri, am gasit o gama variata si diversificata de modele de hidrofoare. Cele mai optime solutii de alimentare cu apa in regim automat in functie de consum au putut fi gasite cautand pe diverse situri de profil. Astfel, am gasit hidrofoare cu pompa de suprafata, ideale pentru o casa cu cate o bucatarie si baie, avand alimentare de la retea sau dintr-un put, unde nivelul apei este de maxim 9 m. Un astfel de hidrofor poate avea o capacitate de rezervor de pana la 24 de litri, furnizand un debit maxim de 50 de litri pe minut. Presiunea maxima de lucru poate ajunge pana la 4.2 bari, puterea consumata ajungand la 0.8 kw. Consumul de curent atinge 3.4 A, tensiunea de alimentare are valorile de 230 V/50 Hz iar inaltimea de aspiratie maxima este de 9 m.

La un astfel de tip de hidrofor avem de-a face cu o pompa centrifugala si monocelulara, cu turbine, cu sistem Venturi, cu difuzor din Noryl armat cu o carcasa de inox si fibre de sticla. Motorul monofazat si asincron are 2 poli, cu protectie electrica IP55. Serviciul este continuu iar clasa de izolatie este F. Carcasa motorului este din aluminiu. Rezervorul este unul orizontal, avand o membrana interschimbabila din EPDM sau butil. In momentul in care pompa este refulata se monteaza un manometru, utilizat pentru citirea presiunii si un presostat necesar pentru reglarea presiunii de stopare si incepere.

La un astfel de tip de hidrofor mai putem achizitiona separat si accesorii, ca de exemplu un robinet care este montat cand apa este refulata din pompa sau un sorb care poate avea si o supapa de retinere si care este montat la capatul de put al pompei de aspiratie.

Un alt tip de hidrofor este cel cu pompa multicelulara. Acesta este destinat caselor mai mari cu unul sau doua apartamente. Alimentarea este facuta de la retea, are un rezervor sau un put iar nivelul apei nu depaseste 9 m. Alte diferente fata de hidroforul de suprafata ar fi marimea debitului maxim furnizat care aici este de 60 de litri pe minut; presiunea maxima de lucru este de 43 mca; puterea consumata este in schimb mai mica, doar 0.7 kw; consumul de curent este doar un pic mai mare – 3.53 A; pompa este tot centrifugala dar multicelulara, avand carcasa si turbinele facute din inox; la motor singura diferenta este protectia electrica IP44. Alte caracteristici in plus: corpurile de aspiratie si refulare sunt alcatuite din fonta iar etansarea se face mecanic cu ajutorul unor inele din grafit si alumina.

Un alt tip de hidrofor este cel cu ejector submersibil, adecvat pentru o casa cu nivel, cu bucatarie si baie iar alimentarea se face dintr-un put cu un nivel al apei de maxim 30 de m. Debitul maxim furnizat este de pana in 35 l/min, puterea consumata este de 1 kw, consumul de curent atinge 5.3 A iar inaltimea de aspiratie maxima atinge 30 de m. Pompa centrifugala si monocelulara este fabricata din alama iar corpul si ejectorul pompei sunt facute din fonta. Dintre accesorii mentionam sorbul, care se monteaza in orificiul de aspiratie al ejectorului; supapa de retinere, care este montata intre ejector si sorb si robinetul, care este montat la iesirea din pompa.

In ceea ce priveste pretul acestor tipuri de hidrofoare nu am reusit sa aflam de pe situri un pret insa puteti trimite o cerere de oferta si suntem siguri ca veti primi una in cel mai scurt timp.


pompa hidrofor, pompa submersibila pret

duminică, 8 aprilie 2012

Descopera trecutul in carti online

Cunoasterea reprezinta motorul care trage spre inainte societatea, este dorinta apriga de a putea aduce un plus de valoare ideilor pe care oricare dintre noi le avem si prin care dorim sa progresam. Instinctiv omul de cand se naste este avid de cunoastere, creierul noului nascut comportandu-se ca un imens burete care absoarbe cu nesat fiecare informatie pe care o primeste. Este stiut si demonstrat ca inca nu suntem capabili sa ne folosim creierul la intreaga sa capacitate, dar cel putin suntem pe calea cea buna prin incercarile pe care suntem datori sa le facem inca de cand copii fiind, invatam sa citim si sa constientizam dimensiunea fenomenelor si misterelor care inca ne inconjoara.

Cautam si cautam zilnic, noi si noi descifrari relevante pe care stiintele si derivatele acestora ne provoaca sa le descoperim. Chiar daca ultimii douazeci de ani au adus un adevarat boom al informatizarii globale prin intermediul internetului, putand acum gasi aproape orice informatie la o distanta de doar cateva cuvinte tastate in motoarele de cautare, ramane insa un lucru pe care ni-l dorim sa-l atingem si cu care toti ar trebui sa fim prieteni. Acesta este cartea scrisa si mai apoi tiparita in mai multe sau mai putine exemplare dupa cum interesul pentru subiect a fost sau este prezent.

Patima cititului, daca am putea sa denumim in acest fel, aceasta dorinta care se explica destul de greu de catre cei care nu pot trece peste o zi fara sa citeasca cateva pagini dintr-o carte, este dobandita cu ajutorul parintilor sau educatorilor care au stiut la momentul oportun sa insufle copilului dorinta de a sti mai mult, pasiunea de a cerceta si afla in amanunt despre orice exista in aceasta lume.

O modalitate excelenta de a gasi si deslusi trecutul, indiferent de domeniul de interes, se poate face prin cautarea unor editii reeditate ale unor volume celebre pe care editurile de specialitate le prezinta in librarii sau targuri dedicate cartilor. Cu toate acestea nu intotdeauna un pasionat de carte va avea sansa de a gasi titlurile care il intereseaza, moment in care se va putea recurge la o modalitate actuala si extrem de interesanta de cautare.

Este vorba despre carti online pe care le veti putea descoperi cu ajutorul internetului, cautand titlurile sau autorii ale caror carti sau lucrari de stiinta ori arta, sunt prezentate in spatiul virtual, ca fiind disponibile pentru cumparare.

Veti putea obtine prin aceasta modalitatea intrarea in clubul select, insa deschis pentru oricine, al cititorilor de carti vechi, care sunt prezentate si disponibile printr-o metoda excelenta de ofertare a unui anticariat online.

De la carti pe care poate vreodata dintr-o intamplare nefericita le-ati pierdut si pentru care ati fi extrem de bucuros sa le mai recititi si sa le adapostiti mai apoi in biblioteca dumneavoastra lasandu-le mostenire celor mici, pana la carti de specialitate din domenii diverse precum, arta si cultura, medicina, folclor, stiinte umane si chiar carti dedicate copiilor, pe toate le veti intalni in acest depozit de carte on line, care se constituie intr-o adevarata comoara pentru cei care vor sa-si caute originile trectului pentru a putea trai prezentul si mai apoi sa-si construiasca cu intelepciune si pragmatism viitorul.

Mai mult, intr-un anticariat online, veti descoperi si multe alte mici bijuterii ale diferitelor momente ale istoriei, printre care sunt, colectiile de marci postale sau carti postale inedite, atlasurile numismatice ori diferite inscrisuri economice vechi, toate atribuite ariei specializate a colectiilor care ne pun fata in fata cu trecutul nostru.

Oriunde v-ati afla prin simpla accesare a unui calculator conectat la internet, panoplia ampla a unui anticariat online va oferi oricui isi doreste cunoasterea si invatarea sa acceada la carti on line deosebite.


anticariat on line, anticariat on line

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Asigura-ti curatenia murdariei

Definitia unui trai linistit este sustinuta de catre o serie de activitati si servicii pe care suntem nevoiti sa le solicitam si sa le avem functionale cu regularitate si fara de care, doar si pentru o zi, tot ceea ce deja trecusem in categoria normalitate se poate intrerupe intr-o clipa.

Plecand de la alimentarea obisnuita cu energie electrica, trecand spre folosirea instalatiilor sanitare si ajungand pana la utilizarea internetului sau telefonului, toate aceste servicii sunt deja parte din existenta unei vieti obisnuite.

Intreruperea sau doar functionarea sub capacitate a unuia dintre ele, ne face pe loc sa ne pierdem starea normala de calm si sa nu intelegem de ce ni se intampla tocmai noua si chiar atunci cand aveam mai mare nevoie de acestea. Cu siguranta exista persoane care considera utilizarea acestor facilitati ca fiind normale si ca nu ar trebui sa-si faca niciun fel de grija pentru acordarea unui minim de atentie in ceea ce priveste intretinerea lor periodica.

In parte aceasta gandire este adevarata, deoarece fiecare tip de instalatie sau serviciu folosit are particularitati specifice, care ii permit sa ofere o functionare fara interventii pentru o durata mare de timp, sau cu interventii care nu sunt in sarcina proprietarului.

Unul dintre serviciile la care nu intotdeauna ne gandim cu prea multa placere si pe care il consideram undeva trecut dincolo de granita proprietatii noastre, se refera la canalizare. In mod obisnuit nu trece o singura zi fara sa folosim apa menajera in multe dintre activitatile noastre zilnice in casa. Toata cantitatea de apa folosita se va scurge printr-o retea separata, asa numita canalizare si isi va croi drum catre canalul colector care deserveste locuinta dumneavoastra.

Cum in ultima perioada dezvoltarea cartierelor rezidentiale care includ proprietati particulare cu unul sau mai multe niveluri, a avut o extindere importanta, fiecare dintre aceste proprietati detine propria instalatie de colectare si scurgere a apelor uzate. Mai mult in zone in care inca reteaua de canalizare centralizata nu a fost montata, fiecare locuinta detine propria fosa septica care are rolul de depozitare a apelor menajere uzate.

Pentru o utilizare fara grija a acestor instalatii vitale si pentru un trai linistit, este important sa aveti in vedere revizii periodice si ceea ce este mai important sa solicitati unei firme desfundare canal, executarea de lucrari specifice pentru intretinerea acestor sisteme, chiar daca nu a intervenit o avarie.

Oricine este constient ca prevenirea este mai degraba folositoare decat aparitia unei avarii, iar in cazul de fata o asemenea avarie care consta in infundarea retelei de colectare, sau in cel mai fericit caz colmatarea partiala a tubulaturii de scurgere, este de departe un eveniment neplacut. Insasi mirosul care razbate prin scurgerile din casa ale instalatiilor sanitare si pe care il veti simiti cateodata, este datorat faptului ca tubulatura de scurgere este colmatata intr-o masura semnificativa si ca evenimentul critic este pe cale sa se produca.

De aceea asigurarea unui serviciu de vidanjare periodic, chiar mai des decat in mod obisnuit, care va putea oferi chiar si servicii de spalare a intregului sistem de captare si evacuare a apelor uzate, devine o prioritate pe care ar trebui sa o inscrieti in lista celor cu importanta aparte.

Procesul in sine este strict tehnic si apartine in totalitate specialistilor in domeniu, care pot asigura un serviciu de desfundare canal ieftin, care se sprijina pe tehnologia actuala si desigur pe profesionalismul celor care il indeplinesc. Este exclusa din start ideea ca ati putea rezolva in regie proprie o astfel de activitate, gandindu-va doar ca pentru obtinerea unui rezultat de durata este nevoie in mod cert de utilaje specializate de mare putere, pe care fara indoiala nu le detineti.


vidanjare canalizare, vidanjare desfundare

Ipoteza surpriza. Revolutia din Moldova, organizata de un blogger, in schimbul a 500.000 de dolari

stirileprotv.ro Bloggerul Eduard Baghirov, care a fugit in Rusia dupa ce a fost arestat la domiciliu in R.Moldova, povesteste cum a fost platit de deputatul comunist Mark Tkaciuk cu 500.000 de dolari pentru a organiza evenimentele din 7 aprilie 2009,

Potrivit unui filmulet anonim aparut vineri pe Internet, deputatul comunist Mark Tkaciuk, care in perioada evenimentelor din 2009 era consilier prezidential, ar fi planificat minutios "operatiunea" pentru a discredita opozitia de atunci si tineretul. Tkaciuk i-ar fi promis bloggerului rus jumatate de milion de dolari pentru a scoate tinerii in strada. Comunistul califica insa informatiile drept prostii.

Baghirov povesteste pentru un post de radio din Rusia ca el si echipa sa s-au stabilit la Chisinau inca din 2008, pentru a pune la cale operatiunea. "Sunt un anticomunist infocat, de aceea, cand a venit vorba sa particip la inlaturarea regimului comunist, am acceptat bucuros sa ma implic. (Vladimir) Voronin nu stia pe atunci ca isi sapa singur groapa", a declarat Baghirov.

"Revolutia din R.Moldova nu a fost comandata din Rusia, ci din R.Moldova, de Tkaciuk. De la inceput am avut instructiunea: fara cadvre. Eu mi-am organizat baietii. Ei au trait un an si jumatate acolo, s-au adaptat, unul a vrut sa se casatoreasca", povesteste el. "Din cate stiu, Romania nu a fost implicata, totul s-a facut din interior", precizeata bloggerul rus.

Deoarece nu a primit toata suma, Baghirov s-a hotarat sa dezvaluie actiunile lui Tkaciuk.

"Daca mi-ar fi platit cat trebuia, ar fi trebuit sa primesc aproape jumatate de milion de dolari. Am primit in jur de 200.000 dar au ramas in R.Moldova pana la ultimul banut. Eu cu Tkaciuk am socoteli personale. M-a inselat cu o suma mare de bani", a declarat el pentru postul de radio City FM.

Eduard Baghirov nu a raspuns la telefon pentru a confirma informatia, insa a scris pe blogul sau ca deputatul comunist ii este, intr-adevar, dator cu bani.

Pe de alta parte, Mark Tkaciuk califica informatiile drept prostii. "Eu nu comentez fel de fel de prostii, pe cuvant. Este deja prea mult ... Astazi voi sarbatoriti, pentru voi este Ziua Libertatii. Nu trebuie sa comentam prostiile", a declarat prin telefon Tkaciuk.

Adjunctul procurorului general, Andrei Pantea, contactat de inprofunzime.md, a declarat ca nu stie nimic despre filmulet si ca se va pronunta dupa ce il va viziona.

Eduard Baghirov a fost retinut la Chisinau in vara trecuta, fiind suspectat de organizarea evenimentelor din aprilie 2009. Timp de trei luni, el s-a aflat in arest preventiv, iar cand a fost plasat in arest la domiciliu a fugit la Moscova.

joi, 5 aprilie 2012

Alegeri locale. Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, candidatul UDMR pentru Primaria Oradea

stirileprotv.ro Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila va fi candidatul UDMR pentru functia de primar al municipiului Oradea.


De asemenea, pentru presedintia Consiliului Judetean Bihor ar urma sa candideze din partea Uniunii directorul general al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri Oradea, Pasztor Sandor.

Termenul de depunere a solicitarilor pentru candidaturi a expirat, joi, in cadrul UDMR Bihor, singurii care si-au exprimat intentia pentru a fi nominalizati drept candidati la Primaria Oradea si CJ BIhor fiind fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila si seful ABA Crisuri, Pasztor Sandor.

Cseke a afirmat ca isi doreste functia de primar atat pentru a-si valorifica experienta acumulata, cat si pentru ca are un proiect pe care spera sa il puna in aplicare daca va fi ales.

"Cred ca am o experienta, atat in administratia publica locala (Cseke a fost consilier local intre anii 2004-2006 - n.r.), cat si in administratia centrala, iar eu cred ca aceasta experienta merita valorificata. Pe de alta parte, Oradea este si orasul meu si cred ca merita mai mult decat a avut in mandatele care au fost pana acum. Eu am si o viziune despre ceea ce trebuie sa fie Oradea, pentru ca totusi este cel mai mare oras din vestul tarii, cea mai importanta poarta de comunicare cu Occidentul, iar potentialul este foarte mare", a declarat Cseke Attila.

In ce priveste candidatul la CJ Bihor, presedintele filialei UDMR, Alexandru Kiss, l-a nominalizat pe Pasztor Sandor, directorul general al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri Oradea, singurul care si-a exprimat optiunea de a fi nominalizat oficial drept candidat la sefia CJ.

In ultimii 12 ani, pentru functia de primar al municipiului Oradea a candidat, din partea UDMR, aceeasi persoana - Rozalia Biro, viceprimar aflat la al treilea mandat, in legatura cu care ANI a sesizat DNA pentru incompatibilitate si conflict de interese, intrucat, in urma cu cinci ani, ar fi semnat din partea municipalitatii un contract de inchiriere a unei cladiri din centrul orasului pentru o fundatie din a carei conducere face parte.

Pentru sefia Consiliului Judetean Bihor, la precedentele alegeri a candidat din partea UDMR presedintele organizatiei, Alexandru Kiss, in prezent vicepresedinte al CJ. El a mai fost presedinte al CJ intre anii 2004-2008 si vicepresedinte intre 2000-2004. Pana in prezent, la Primaria Oradea si-au mai anuntat candidaturile liberalul Ilie Bolojan, primarul municipiului, din partea USL, si democrat-liberalul Mihai Groza, fost viceprimar.

La sefia CJ Bihor si-au mai anuntat candidaturile liberalul Cornel Popa (fost deputat intre anii 2000-2008, iar din 2008 senator), care va reprezenta USL Bihor, presedintele CJ, Radu Tirle, (fost senator intre 2004-2008, ales in 2008 la conducerea CJ Bihor ca membru PNL), dar care acum candideaza din partea PDL.

miercuri, 4 aprilie 2012

Yahoo! renunta la 2.000 de angajati pentru a reveni pe linia de plutire

Yahoo! a anuntat miercuri ca renunta la 2.000 de angajati pentru a reusi sa faca economii importante in ideea de a reveni pe linia de plutire dupa mai multi ani de declin si schimbari dese in conducere. Vorbim de al saselea val important de concedieri din ultimii patru ani. Cei 2.000 reprezinta 14% din numarul total al angatilor.

Compania spune ca va renunta la 2.000 de angajati, iar decizia e un "pas important catre un nou Yahoo!, mai mic, mai indraznet, mai profitabil si mai pregatit sa inoveze". Compania a pierdut mai multe persoane din conducere, a schimbat CEO-ul nefiresc de des si a facut mai multe valuri de concedieri, ultimul important fiind in 2008 cand s-a comunicat ca 1.500 de angajati vor ramane fara loc de munca.

Yahoo! spera sa economiseasca anual in medie cam 375 milioane dolari dupa deciziile anuntate astazi, insa in rezultatele financiare ale trimestrului curent schimbarile se vor regasi in costuri de 125-145 milioane dolari legate de compensatiile ce vor trebui sa fie platite angajatilor la care se renunta.

Yahoo! admite ca trebuie sa raspunda mai repede dorintelor clientilor si a ajuns la concluzia ca trebuie sa se concentreze doar pe anumite segmente cheie.

marți, 3 aprilie 2012

Greva spontana la CFR. Trei trenuri sunt oprite in garile din Suceava

stirileprotv.ro Doua trenuri internationale si un tren InterRegio sunt oprite in judetul Suceava, la Vadu Siret si Milisauti, dupa ce angajatii din garile Vicsani si Dornesti, afiliati la Sindicatul Stefan cel Mare din CFR, au declansat o greva spontana.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat ca angajatii din CFR Infrastructura afiliati Sindicatului "Stefan cel Mare" au declansat un protest spontan, solicitand incheierea contractului colectiv de munca pentru 2012-2013, plata salariilor restante si plata drepturilor salariale castigate prin decizii judecatoresti.

El a spus ca din cauza acestui protest doua trenuri internationale - Moscova-Sofia si Sofia-Moscova -, au fost oprite in statiile Vadu Siret si Milisauti, unde stationeaza de cateva ore.

De asemenea, in Gara Dornesti este oprit trenul Inter-Regio Dornesti-Iasi. Un reprezentant al CFR Iasi negociaza cu protestatarii.

La randul sau, Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Calatori Iasi, a precizat ca protestul a fost declansat la ora 9.30.

"La aceasta ora sunt blocate doua trenuri internationale Moscova - Sofia si retur, precum si trenul InterRegio Dornesti-Iasi. Unul dintre trenurile internationale se afla la intrarea in tara, celalalt este in gara Milasauti, iar trenul InterRegio nu a mai plecat de la Dornesti. Protestul a inceput la ora 9.30. Cei de la CFR Infrastructura au discutat pe tot parcursul zilei cu salariatii si speram ca circulatia sa fie deblocata", a spus Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Calatori Iasi.

luni, 2 aprilie 2012

Consecintele unui atac impotriva Iranului sunt imprevizibile - Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei

Consecintele unui atac impotriva Iranului sunt imprevizibile, a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care efectueaza o vizita in Armenia, relateaza RIA Novosti.

"Sunt dificil de prezis consecintele, dar un lucru este clar, ele vor fi foarte grave si extrem de negative", a precizat Lavrov, la Erevan.

Seful diplomatiei ruse a reamintit ca dreptul international interzice recursul la forta daca acesta nu constituie o riposta la un atac armat.

"Asa-zisul recurs preventiv la forta este interzis de dreptul international", a subliniat ministrul, care a adaugat ca Rusia spera ca cei care "au in vedere diferite optiuni sa dea dovada de responsabilitate si sa respecte dreptul international".

Lavrov a sustinut ca daca scenariul cel mai grav devine realitate si este folosita forta armata vor exista consecinte negative asupra securitatii Armeniei si Azerbaidjanului, precum si asupra lumii arabe.

"Sunt atatea componente incat sunt dificil de prezis consecintele", a concluzionat el.

Mai multe tari occidentale, in frunte cu Statele Unite, suspecteaza Iranul ca incearca sa obtina arma nucleara, sub acoperirea unui program civil, ceea ce Teheranul neaga.

Consiliul de securitate al ONU a adoptat mai multe rezolutii care sanctioneaza Iranului pentru refuzul de a stabili un moratoriu asupra imbogatirii uraniului.

Preocupate de continuarea activitatilor nucleare ale republicii islamice, UE a decretat in 23 ianuarie un embargo asupra exporturilor petroliere iraniene.

Presa internationala a afirmat in mai multe randuri, in ultima perioada, ca Israelul este pregatit sa atace de unul singur siturile nucleare ale Iranului.