vineri, 29 iunie 2012

Conceputul de calitate pentru materiale constructii

Ca in mai toate domeniile, in zona pentru materiale constructii exista asa numitul concept de calitate, care este adesea dezbatut de mai toti cei care intra in contact cu acest domeniu. De la arhitectul care pune pe hartie desenele si planurile de realizare a unei constructii si pana la clientul final, trecand desigur si prin mana constructorului executant, in mod normal toti sunt interesati de obtinerea si punerea in opera de ridicare a unui edificiu a celor mai potrivite si convenabile materiale constructie care se pot gasi intr-un anumit moment pe piata de profil.

Ce trebuie sa urmarim atunci cand trebuie sa definim si sa primim conceptul de calitate spre exemplu pentru partea de zidarie a unei constructii? In primul rand este vorba despre principalul element care intra in configurarea unei zidarii si anume piesa sa de baza, caramida. Acest material trebuie in primul rand sa fie usor din punct de vedere al masei, pentru ca intreaga constructie sa fie mai eficient sustinuta de structura sa de rezistenta, neingreunand astfel intregul ansamblu in mod inutil si chiar uneori periculos.

Al doilea aspect pe care trebuie sa il urmarim este acela al rezistentei la compresiune si incovoiere care de regula este important atunci cand se vor adauga mai multe niveluri constructiei in cauza. De aceea aceste caramizi trebuie sa poarte detalii precise din partea producatorului, detalii pe care le veti solicita in mod special arhitectului care demareaza punerea in plansa a viitoarei constructii, indiferent ce destinatie finala va avea aceasta.

Daca sunteti cu adevarat interesati de calitatea acestui material care compune partea de zidarie, atunci veti urmari si aspectul legat de rezistenta sa la uzura si usurinta cu care se vor putea pune in opera zidurile constructiei.

Veti putea aplica dupa finalizarea ridicarii propriu-zise a peretilor un finisaj exterior de foarte buna calitate, care deriva din comportamentul sau la cicluri repetate de inghet si dezghet, precum si stabilitatea sporita in timp la uzura si mentinerea intacta a culorii originale. Este vorba tot despre orientarea catre un concept de calitate sporita prin utilizarea unor elemente de placari ceramice pentru finisajele exterioare ale peretilor gata ridicati.

Tot cu ajutorul si sprijinul arhitectului veti putea cauta si alege cele mai potrivite solutii de cumparare cautand materiale de constructie preturi, atat in zona de preturi caramida, cat si pentru placari ceramice preferate ca si model sau culoare. Variantele sunt multiple, asa ca veti avea de unde alege in consonanta cu cerintele pe care arhitectul le-a specificat in proiect, desigur consultandu-va in momentul inceperii lucrarilor si cu inginerul constructor, care ar putea sa aiba unele obiectii sau imbunatatiri care merita luate in seama.

Oricare ar fi situatia, conlucrarea intre cele doua structuri de proiectare si constructie, vor avea in vedere permanent cautarea si introducerea in opera a conceptului de calitate pentru oricare dintre materiale constructie folosite. Ceea ce va revine dumneavoastra de facut, este sa cereti permanent cat mai multe variante si solutii de aducere in proiect a celor mai utile materiale existente pe piata. Veti cauta spre exemplu cel mai convenabil pret caramida si in general preturi materiale constructii pentru a putea face o evaluare corecta a conceptului de calitate in raport cu pretul.

Este lesne de imaginat ca in tot acest demers internetul va va fi cel mai bun aliat in gasirea paginilor cu pret materiale constructii din care veti selecta si prezenta parerea si alegerea dumneavoastra celor doua parti active care lucreaza pentru ridicarea constructiei: arhitectul si constructorul. Doar atunci cand veti ajunge la finalizarea constructiei veti putea intelege si explica si altor cunostinte faptul ca acest concept al calitatii este cu mult mai important decat timpul, uneori substantial, pe care il veti aloca pentru alegerea unui pret caramizi, care va reflecta cu siguranta ceea ce cautati, adica calitatea.

joi, 28 iunie 2012

In atentia arhitectilor si clientilor acestora

Domeniul contructiilor civile este permanent sustinut de aparitia unor noi materiale constructii pe care care inginerii proiectanti si producatorii acestora le realizeaza cu scopul imbunatatirii continue a calitatii si a durabilitatii in timp, a protejarii mediului inca din procesul lor de fabricatie si a performantelor termice, estetice si de rezistenta mecanica.

Ca viitor detinator al unui proiect de ridicare a unei case individuale, vei cere in mod expres arhitectului sa includa in proiectul casei tale materiale constructie din ultima generatie pentru a putea asigura ulterior constructorului un front de lucru eficient, care va conduce in final la obtinerea unei inaltari a casei intr-un timp rezonabil si cu calitati superioare din punct de vedere al durabiliatii si esteticii acesteia.

Chiar daca nu ai nicio tangenta cu felul in care se va putea realiza o zidarie performanta, atat calitativ cat si din punct de vedere economic, cerandu-i arhitectului cautarea si includerea de caramizi din ultima generatie, il vei obliga practic sa fie la curent cu toate apartiile in domeniu, dar si cu un pret materiale constructii care sa permita realizarea unui proiect cu costuri cat mai scazute.

Este stiut faptul ca peretii unei case care sunt ridicati cu caramida, vor detine inca de la inceput un factor de performanta energetica superior, care mai apoi prin placari cu un termosistem riguros executat si finisati cu elemente de placari ceramice performante, se va obtine scaderea costurile cu incalzirea pe timp de iarna, sau cu climatizarea pe timp de vara, la valori care sunt foarte usor de suportat de catre proprietar.

Pentru aceste motive te vei asigura inca de la inceput ca arhitectul pe care l-ai ales intelege si cauta matariale constructii preturi care sa iti ofere satisfactia obtinerii unui raport calitate-pret performant, fara a face rabat de la niciun parametru atunci cand vei folosi pentru zidarie un tip de caramida pret care ofera atat un volum mare de lucru prin usurinta si spornicia cu care se vor inalta peretii, evident totul la un un cost accesibil si cu performanta tehnica ridicata.

Bugetul de care dispui pentru constructia unei locuinte personale este o componenta importanta fata de ceea ce vei obtine, iar pentru acest lucru verificarea costurilor in paralel cu propunerile arhitectului este un aspect important. Te vei folosi la maxim de utilitatea internetului pentru a cauta si gasi cele mai bune preturi caramida si in general cele mai bune oferte preturi materiale constructii, nelansand la indemana hazardului niciunul dintre aceste materiale constructie care vor fi incluse in proiectul casei tale.

Spre exemplu asa cum aminteam anterior, utilizarea de placari ceramice pentru finisajele exterioare, este un bun prilej pentru arhitect de a-si arata dibacia in crearea unui aspect individualizat al constructiei tale, care pe langa aspectul special pe care il va primi, va oferi si o protectie sporita in timp, fara interventii legate de reparatii sau intretineri regulate. Aceste materiale constructii sunt special create pentru a rezista factorilor atmosferici alternanti, mentinandu-si proprietatile coloristice si de respingere a umezelii la un nivel ridicat.

Aceeasi abordare va trebui sa o ai si pentru restul micilor amenajari pe care doresti sa le incluzi in imediata apropiere a casei, cum ar fi ridicarea unei zone pentru foisorul din curtea casei, sau a unui cuptor pe lemne pentru coacerea panii de casa, care vor beneficia si ele de un cost scazut si performanta in exploatare, cautand cel mai atractiv pret caramida pe care il gasesti in acel moment in piata de materiale constructie.

duminică, 24 iunie 2012

Fashionagenda.ro – magazinul online de haine creat special pentru femei

Pentru femeile care Å£in cont de modul în care arată, pentru cele care vor să fie în pas cu moda ÅŸi doresc să cumpere haine la preÅ£uri accesibile ÅŸi de calitate, atunci fashionagenda.ro este locul potrivit de unde pot achiziÅ£iona rochii ieftine online ÅŸi nu numai. Magazinul nostru virtual răsfaţă femeile cu o serie de promoÅ£ii la articolele pe care le comercializăm.

Pe site-ul nostru găseÅŸti tot ceea ce Å£i-ai putea imagina: fuste, rochii elegante, pantaloni de femei, pantofi pentru ca tu să ai de unde alege ÅŸi să fi mereu la curent cu tendinÅ£ele actuale în modă. Nu suntem singurii, dar suntem printre cei mai buni: calitatea produselor pe care le comercializăm ÅŸi ofertele mai mult decât avantajoase ne recomandă. În plus, scapi de stresul de a umbla toată ziua prin magazine cu haine de damă în căutarea celor mai bune produse, direct din fotoliu te desparte doar un click de rochiile online ieftine care se regăsesc în magazinul nostru.

 

O gamă variată de produse pentru femei

Pe site-ul fashionagenda.ro găseÅŸti tot ceea ce ai visat pentru a arăta perfect oriunde ai merge. Rochii, bluze, paltoane, pantaloni de damă, fuste, Å£inute sport, costume de baie, încălţăminte, poÅŸete sau bijuterii – ce mai, din magazinul nostru virtual, fără a pierde ziua în căutarea hainelor potrivite, ai toate produsele de care ai nevoie. PreÅ£urile nu sunt deloc piperate, orice femeie îÅŸi poate permite să-ÅŸi cumpere rochia preferată, pe care are de unde să o aleagă, iar preÅ£urile sunt pentru toate buzunarele.

Pantalonii de damă, fustele pentru femei, precum şi restul hainelor de damă care se regăsesc pe site-ul fashionagenda.ro sunt pentru toate femeile, indiferent că sunt mai grăsuţe sau mai slăbuţe, de la mărimea cea mai mică la mărimea cea mai mare.

 

AveÅ£i de unde alege – zeci de modele de rochii ÅŸi fuste de damă

Suntem în plin sezon estival, aÅŸa că au început cununiile, precum ÅŸi alte evenimente, iar distracÅ£ia în cluburi atinge cote maxime. În această perioadă, le-am pregătit clientelor noastre o serie de oferte promoÅ£ionale la fustele ÅŸi rochiile pentru femei, astfel încât doamnele să strălucească pe oriunde merg. Rochiile din magazinul online fashionagenda.ro sunt ideale pentru evenimentele speciale la care vei merge. Spre exemplu, rochia Alexa cu imprimeu poate fi achiziÅ£ionată la preÅ£ul de doar 89 de lei, fiind o rochie de damă sclipitoare, cu imprimeu dintr-un material delicat, iar zona bustului este scoasă în evidenţă prin aplicaÅ£ii metalice. Rochiile animal print sunt în trend ÅŸi nu se demodează niciodată, astfel că nu ai cum să dai greÅŸ.

 Clientele din România, indiferent în ce colÅ£ al ţării s-ar afla îÅŸi pot comanda online produsele preferate de pe fashionagenda.ro, fie printr-un apel telefonic, fie îÅŸi pot crea cu uÅŸurinţă un cont pe site, iar apoi pot să înceapă cumpărăturile. Livrarea comenzii se face printr-o firmă de curierat, iar ceea ce aÅ£i achiziÅ£ionat din magazinul nostru virtual ajunge la dumneavoastră în cel mult 48 de ore.

 

miercuri, 20 iunie 2012

Cazuistica circulatiei defectuoase.

Termenul de accident de circulatie este tot mai des folosit in tribunale precum si pe langa ele, este un termen care astazi face parte din vocabularul oricarui cetatean indiferent daca are masina sau nu. Se pare ca a devenit un fenomen omniprezent , dealtfel nici nu are cum sa fie altfel din motiv ce cazurile posibile in care poate avea loc un astfel de daune auto sunt foarte multe, bineinteles asta datorita numarului mare de autovehicule si de ce la noi ar fi valabila si calitatea proasta a drumurilor. Litigiul cel mai important in acest domeniu este cel care cuprinde termenul dosar daune , acesta are extrem de multe implicatii pentru ca poate lua de-a lungul evolutiei unui dezastru asa cum poate fi un accident, poate implica fenomenul de despagubire in cazul in care efectiv a existat o lovire a masinii fara a exista victime. In primul rand se determina daca in cazul acelui accident rutier exista si o persoana ce in termeni juridic ca fiind parte lezata a accidentului poarta numele de victima sau o persoana care poate suferi de pe urma unei actiuni de vatamare corporala sau de ranire mai exact, vatamarea corporala are de regula extrem de multe implicatii pentru ca trebuie sa platesti spitalizare unor astfel de persoane pe langa faptul ca poti declarat raspunzator juridic pentru starea in care ajunge victima daca esti declarat vinovat pentru starea ei  in mod evident. In acest caz autorul accidentului va trebui sa plateasca o suma de bani ce va ajuta victima sa se poata descurca cu cele trebuincioase vietii atat pe parcursul spitalizarii cat si in perioada de recuperare precum si dupa daca este cazul ca persoana sa ajunga sa fie nevoita sa iasa la pensie pe caz de boala si tu sa poti fi invinuit legal pentru starea victimei.

    Suma care va fi oferita ca dauna materiala victimei va avea rolul de o ajuta pe aceasta sa depaseasca perioada dificila sau rudele decedatului acolo unde este cazul, iar daca nu exista un decedat trebuie sa plateasca ingrijiri medicale si daune financiare celui aflat in acele momente grele sau spitalizare si servicii medicale pe masura ranilor de care sufera cel ranit. In momentul cand se vor fi incheiat anchetele penale vor veni si firmele de asigurari sa faca o ancheta proprie unde se va face dovada ca ati condus prudent si responsabil. Trebuie sa va asigurati ca ati semnat un contract bine citit intre asigurat si asigurator. Cele mai dese probleme in acest domeniu apar din momentul in care cel ce incheie asigurarea nu a avut grija ce anume semneaza. Daca sunteti victima unui accident rutier atunci trebuie sa stiti ca indiferent de cat de putin grava este starea dvs sau cat de nefericita chiar daca sunteti situat destul de rau din punct de vedere material si credeti ca nu va puteti permite un avocat, aveti dreptul sa cereti o dauna materiala celui ce se face raspunzator pentru accident. Legea va ofera ocazia sa va reprezentati in tribunal si sa cereti o suma de bani sa va acopere toate cheltuielile ce includ spitalizarea. Plus ca aveti drepturi ca orice cetatean sa fie analizat cazul dvs si sa puteti pleda in favoarea dvs pana cand dovezile circumstantiale in cazul accidentului va vor indica pe dvs si astfel veti fi obligat sa suportati rigorile legii.


Tags: daune auto

duminică, 17 iunie 2012

Reactii la volan.

    Este greu de crezut ca ati stat tot timpul calmi la volan in intersectii si nu v-ati grabit niciodata. Sau ati suportat cu stocism injuriile altora fara sa reactionati in nici un fel. Cati nu au accelerat apoi in tromba ca sa recupereze timp , si cati dintre toti acestia au facut si diverse tipuri accidente din cauza asta. Si  au suferit numeroase daune pe care au fost nevoiti sa le achite ori prin prima de asigurare ori din buzunarele proprii.

Aceste daune rca au o problematica destul de spinoasa din cauza faptului ca nici un accident auto nu se compara cu celalalt prin felul ca pot exista o gramada de factori determinanti , ca sa nu mai spun ca legea poate lua diverse aspecte in fiecare caz si se poate pronunta in mod diferit. Atunci cand se fac cercetari penale trebuie sa faceti in asa fel incat sa prezentati toate datele cu exactitate si sa ajutati pe cat puteti organele legii sa isi faca ancheta. In functie de gravitatea situatiei se pot acorda diferite tipuri daune morale.

Personal recomand sa cititi aceasta prezentare de blog cu foarte mare atentie, atat problemele cat si metodele de rezolvare a lor pot avea diferite versiuni astfel ca acordarea daunelor morale face procesul unor lungi tergversari juridice. In astfel de situatii aveti nevoie de un avocat cu experienta in aceste tipuri accidente. El sau ea poate sa evalueze pozitia dvs in cazul unui accident de masina si sa elaboreze un plan juridic prin care dvs puteti cere daune rca.Iar cei ce pot fi trasi la raspundere in ceea ce priveste vatamarea corporala a membrilor familiei tale, a ta sau a prietenilor tai vor plati consecintele.

Astazi acest tip de avocati ii puteti gasi pe internet cu usurinta, ei avand numeroase site-uri de profil unde va pot explica cu indelete procedurile penale ce vor fi aplicat in cazul dvs. Totodata este si foarte greu de discernut care din site-uri este legal si asta datorita lipsei de reglementare in cazul siteurilor web, astfel ca motorul de cautare pe care il folositi dvs va discerne cu greu ce siteuri de avocatura sunt cu profesionisti si care nu, astfel el nu iti poate oferi cele mai bune rezultate in materie de avocati daune asigurari.

    Astfel ca in dorinta de a face acest lucru pe web inarmati-va si cu o mare doza de scepticism si cititi site-uri legale ce va pot oferi cele mai bune sfaturi in privinta accidentului dvs. Faceti schimburi de mail-uri, numere de telefon, si chiar efectuati vizite personale daca puteti la cabinet pentru a va asigura ca totul este in ordine. Consultarile initiale sunt la inceput gratuite si astfel aveti o sansa sa va faceti o opinie in ceea ce priveste pregatirea lui, interesul lui pt cazul dvs cat si sansele dvs de a castiga daune morale vatamari corporale accident alaturi de el sau ea.

Nu va sfiiti sa va prezentati cazul cat mai bine in fata avocatului indiferent de felul in care va vedeti dvs vinovatia pentru ca multe din detaliile pe care le dati dvs pot fi salvatoare si va pot scapa de foarte multe neplaceri. Evident trebuie sa va gasiti si o firma de avocatura ce sa aiba in componenta oameni destul de buni care sa va reprezinte nu de alta dar aceste cazuri pot lua turnuri nebanuite.

Reactii la volan.

    Este greu de crezut ca ati stat tot timpul calmi la volan in intersectii si nu v-ati grabit niciodata. Sau ati suportat cu stocism injuriile altora fara sa reactionati in nici un fel. Cati nu au accelerat apoi in tromba ca sa recupereze timp , si cati dintre toti acestia au facut si diverse tipuri accidente din cauza asta. Si  au suferit numeroase daune pe care au fost nevoiti sa le achite ori prin prima de asigurare ori din buzunarele proprii.

Aceste daune rca au o problematica destul de spinoasa din cauza faptului ca nici un accident auto nu se compara cu celalalt prin felul ca pot exista o gramada de factori determinanti , ca sa nu mai spun ca legea poate lua diverse aspecte in fiecare caz si se poate pronunta in mod diferit. Atunci cand se fac cercetari penale trebuie sa faceti in asa fel incat sa prezentati toate datele cu exactitate si sa ajutati pe cat puteti organele legii sa isi faca ancheta. In functie de gravitatea situatiei se pot acorda diferite tipuri daune morale.

Personal recomand sa cititi aceasta prezentare de blog cu foarte mare atentie, atat problemele cat si metodele de rezolvare a lor pot avea diferite versiuni astfel ca acordarea daunelor morale face procesul unor lungi tergversari juridice. In astfel de situatii aveti nevoie de un avocat cu experienta in aceste tipuri accidente. El sau ea poate sa evalueze pozitia dvs in cazul unui accident de masina si sa elaboreze un plan juridic prin care dvs puteti cere daune rca.Iar cei ce pot fi trasi la raspundere in ceea ce priveste vatamarea corporala a membrilor familiei tale, a ta sau a prietenilor tai vor plati consecintele.

Astazi acest tip de avocati ii puteti gasi pe internet cu usurinta, ei avand numeroase site-uri de profil unde va pot explica cu indelete procedurile penale ce vor fi aplicat in cazul dvs. Totodata este si foarte greu de discernut care din site-uri este legal si asta datorita lipsei de reglementare in cazul siteurilor web, astfel ca motorul de cautare pe care il folositi dvs va discerne cu greu ce siteuri de avocatura sunt cu profesionisti si care nu, astfel el nu iti poate oferi cele mai bune rezultate in materie de avocati daune asigurari.

    Astfel ca in dorinta de a face acest lucru pe web inarmati-va si cu o mare doza de scepticism si cititi site-uri legale ce va pot oferi cele mai bune sfaturi in privinta accidentului dvs. Faceti schimburi de mail-uri, numere de telefon, si chiar efectuati vizite personale daca puteti la cabinet pentru a va asigura ca totul este in ordine. Consultarile initiale sunt la inceput gratuite si astfel aveti o sansa sa va faceti o opinie in ceea ce priveste pregatirea lui, interesul lui pt cazul dvs cat si sansele dvs de a castiga daune morale vatamari corporale accident alaturi de el sau ea.

Nu va sfiiti sa va prezentati cazul cat mai bine in fata avocatului indiferent de felul in care va vedeti dvs vinovatia pentru ca multe din detaliile pe care le dati dvs pot fi salvatoare si va pot scapa de foarte multe neplaceri. Evident trebuie sa va gasiti si o firma de avocatura ce sa aiba in componenta oameni destul de buni care sa va reprezinte nu de alta dar aceste cazuri pot lua turnuri nebanuite.

miercuri, 13 iunie 2012

Most wanted duty free shops in the world

In case you didn’t know until now, the most crowded and wanted beauty encounter shops in the whole world are the ones in Dubai, and this is something that recent studies are showing. Last year for example, shoppers have spent 1.14 billion dollars in duty free shops in Dubai, out of which 5% were spent exclusively in duty free shops within airports. What’s even more fascinating is that the sales level for the duty free shops in Dubai have surclassed Heathrow Airport in London and even Incheon in Seoul, both facing significant sales decreasing level in 2008 and 2009. Surprisingly enough, if we take into account the economic crisis that struck the whole world, sales for luxury goods have increased this year in the Middle East, up until near 2.5 billion dollars.

Only in Dubai, the duty free shops have provided in the first half of the year of 2010 an average profit of 607 million dollars, which is 16% increase compared to the same period of time the previous year. If you are a fan of duty free shopping, you should know also that there a few other key spots you should visit: Changi Airport in Singapore and Frankfurt-Main International Airport in Germany.

But what main idea can we derive out of these facts regardin duty free shops nowadays? First of all, it’s plain to see that online shopping nowadays is preffered by an increasing number of people, especially because it’s easier and cheaper than traditional shopping.  And if you somehow get the two things connected, you will much easily explain the emergence of online shops which offer tax free products. The prices at which these products are offered are just the same as the ones offered in duty free shops, and they can be really mind blowing sometimes. This kind of online stores offers a wide range of duty free products and in only a few minutes you can buy whatever you want and even have the products deliverd at your door.

Online websites offering duty free products have become more and more famous over the years, especially when you consider how much we enjoy shopping online and finding the best deals at the same time nowadays. The prices are more than affordable, which is one of the main reasons why this type of online business goes so well.  And the products offered at duty free prices are under no circumstances of lower quality. On the contrary, they are actually high quality products, and they vary from basic goods to luxury and internationally famous ones. Such products may include even skin care products, tobbacco, clothing and accessories, beverages and many more.

Choosing to shop from duty free locations, including online ones, will most surely offer you many advantages and the possibility to make some considerable money savings. Especially on the long run, it’s impossible not to see why choosing duty free products is such a great deal for you. At more than affordable prices you will be able to buy what you need and even more. After all, even if you can afford anything or if you have financial limitations, it’s clear that no one would ever mind buying products of the same quality but at a much lower price. Actually, in most parts of the world, whether they have or not duty free shops, this is one of the things people include in the activity of smart shopping, which basically means comparing prices and offers and looking for the best deals and discounts before purchasing most of what you want.


Tags: iherb coupons, cigs4you coupon

luni, 11 iunie 2012

Sa dam startul la rasfat

O petrecerea fastuoasa, o nunta, un botez, o aniversare, o simpla zi la serviciu, o iesire cu prietenii sau o plimbare in parc cu sotul si copilul, toate sunt motive pentru a arata impecabil. Si cand spunem impecabil, ne referim la hainele perfecte, potrivite locului si activitatii, la aspectul fizic fara cusur, dar si la starea de spirit necesara pentru distractie sau, de ce nu, munca.

Partea cu hainele se rezolva dupa una sau mai multe sedinte de shopping, dupa diverse “vizite” in cabinele de proba pana gasim tinuta perfecta in care sa ne simtim in largul nostru. Dureaza mai mult sau mai putin, in functie de pretentiile fiecarei persoane, dar alegerea garderobei depinde exclusiv de noi si de gusturile noastre.

E drept ca si celelalte lucruri care ne ajuta sa aratam ireprosabil depind de noi, dar numai intr-o oarecare masura, adica noi comandam si specialistii executa. Aspectul fizic este direct proportional cu starea de spirit, cu cat aratam mai bine, cu atat ne simtim mai bine si mai increzatoare, asadar incepem cu imbunatatirea look-ului. Oricat de mult sau de putin ne-a inzestrat Mama Natura, tot trebuie sa ne evidentiem calitatile, sa le imbunatatim sau sa le intretinem periodic.

Un salon infrumusetare bucuresti este locul in care ne putem rasfata asa cum meritam. Si da, meritam din plin oricand, nu doar pentru evenimente speciale, pentru ca societatea impune un grad mare de stres in ziua de azi. Si stresul, cum nu poate fi eliminat din vietile noastre, trebuie ignorat in momentele de relaxare si rasfat.

Sa incepem cu podoaba capilara, putem schimba hainele, machiajul, bijuteriile, dar parul face parte din tinuta noastra zilnica, indiferent de locul in care ne aflam. Si nu putem avea aspectul ideal fara un par sanatos si ingrijit. Intr-un salon frumusete ar trebui sa mergem nu numai pentru o schimbare de look, dar si pentru intretinere. Parul, pentru a arata frumos si sanatos, trebuie tratat, tuns, vopsit in mod regulat de catre hair-stylisti. Si daca tot am ajuns in beauty salon bucuresti, putem profita pentru aranjarea unghiilor, atat ale mainilor, cat si ale picioarelor. Manichiura si pedichiura sunt esentiale pentru o persoana care se respecta, sunt primele semne care arata cat de mult conteaza pentru o femeie propria-i igiena.

Ne-am coafat, ne-am aranjat unghiile, dar meritam mai mult. Va invit in lumea rasfatului suprem, lumea magica a masajului. Arome imbietoare, uleiuri parfumate, muzica linistitoare, maini fine si dibace, totul pare desprins din povesti intr-un salon masaj bucuresti. Poftiti pe masa de masaj si lasati-va in grija maseuzei sau a maseurului. Inchideti ochii si lasati grijile deoparte. Relaxati-va nu doar muschii, ci si mintea. Oferiti-va privilegiul de a uita tot ce va deranjeaza, macar o ora.

Acum suntem mai relaxate si aratam mai bine dupa vizita la un  salon de infrumusetare bucuresti, dar parca lipseste ceva. O iarna grea si geroasa ne-a facut sa fim prea palide si o asemenea imagine este inacceptabila, mai ales ca se apropie vacanta. Pentru a arata perfect pe plaja, trebuie sa ne pregatim din timp. Mergem la un salon bronzat bucuresti pentru un ultim retus al corpului. Nu este un moft, este o necesitate. Bronzatul la solar bucuresti ne ajuta sa evitam osteoporoza, reduce aspectul de coaja de portocala datorat celulitei si ne ofera nuanta exotica, incitanta a pielii. Totul in sedinte de cateva minute la solar bucuresti, respectand intocmai sfaturile specialistilor de la salon, fara nicio alta exagerare a expunerii.

Avem haine noi, suntem relaxate, coafate, masate si cu unghiile proaspat date cu oja. Putem lua viata in piept mult mai usor. Stresul ne afecteaza mai putin dupa asa rasfaturi binemeritate. Cine a spus ca doar starurile si printesele merita sa fie dezmierdate?

Instalatia hidraulica a puturilor forate

 

Puturile forate sunt prevazute cu filtre care limpezesc apa. Acestea sunt de numeroase tipuri. Exista modele de filtre formate din mai multe talere. In fiecare taler este asezat, la sol, nisip si pietris margaritar, pentru a forma un filtru invers.  Din punct de vedere al echiparii putului forat cu coloana filtranta, pot fi intalnite urmatoarele cazuri: put fara coloana de filtru, atunci cand acesta este forat in roca stabila fisurata, purtatoare de apa, sau cand stratul de nisip este acoperit de un tavan rezistent. Se pompeaza in acest caz cu debit mare, extragand si un volum de nisip, creand astfel un spatiu cu taluze naturale prin care apa circula liber fara a antrena nisipul; put cu coloana de filtru simpla; put cu coloana de filtru protejata cu sita metalica; put cu coloana de filtru si pietris – solutie recomandata aproape in toate cazurile in care se capteaza apa in straturi formate din  nisip.  Cea mai utilizata solutie este solutia cu coroana  de pietris margaritar. Dificultatea consta in modul de executie  al acesteia.  In cazul in care sunt necesare mai multe straturi, acestea se pot executa folosind numia turnarea de sus cu ajutorul unor coloane auxiliare. Alegerea granulatiei se face dupa regula multiplicarii cu 4 a marimii medii a granulelor straturilor vecine (ca filtrul invers), ultimul strat langa coloana de filtru avand granule mai mari decat golurile din coloana. Intodeauna, este bine sa se umple cu pietris sortat spatiul dintre coloana de filtru si coloana de turbare, progresiv, pe masura extragerii coloanei de turbare provizorie. In acest fel, se evita prabusirea necontrolata a stratului granular, prabusire care poate avea ca efect deterioararea coloanei de filtru si deci necesitatea reforarii putului. Piesa de fund, decantorul, este o prelungire a coloanei filtrante cu o lungime de 2-5 m; are rolul de a permite nisipului - care este antrenat de apa din strat, normal sau accidental, in timpul functionarii putului – sa se decanteze. Perioadic, acesta poate fi scos cu o lingura speciala sau prin pompare.  Instalatia hidraulica este alcatuita in mod similar cu cea de la putul sapat. La puturile in strat freatic cu nivel liber sau cu presiune mica, pentru a se asigura o colectare relativ uniforma a pei prin toata coloana de filtru, este bine ca elementul de captare a apei din put ( capatul liber al conductei de sifonare sau pompa hidrofor) sa fie amplasat in jumatatea de jos a coloanei de filtru, intr-o portiune a acesteia fara orificii (circa 2 m). Uneori poate fi amplasat si la partea de sus a decantorului – atunci cand coloana de filtru a putului are o lungime mica. Piesa care face trecerea de la conducta verticala la cea orizontala si care se mai numeste si casca putului este demontabila, pentru a putea fi scoasa la deznisipare sau alte operatiuni de intretinere  a putului. In cazul in care vor fi echipate cu pompe individuale, este obligatoriu ca, pe conducata de refulare din put, inainte de vana, sa se prevada un clapet de retinere. Si o pompa submersibila pentru put forat are in dotare un clapet. Acesta are rolul de a nu lasa apa din colector sa intre in put, in cazul in care, dintr-un motiv oarecare pompa submersibila sa nu mai functioneze. In orice caz, dupa orice oprire, pompa submersibila va fi repornita (dupa regulile de pornire stabilite ale unei pompe centrifuge), astfel existand riscul innisiparii si deteriorarii putului, incat, din cauza coloanei de apa cu inaltime mica, pompa submersibila tinde sa absoarba brusc un debit mare de apa (deci viteza de intrare in coloana putului poate depasi viteza admisibila).  Puturile forate au adancimi diferite; mecanismul de extragere a apei difera de la put la put, in functie de constructia acestuia si de dispozitivul motat in acest scop. Pompa submersibila pentru puturi forate este extrem de eficienta. 


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator

Pompa submersibila pentru puturi

Puturile sapate sunt realizate printr-un anumit procedeu; sunt anumiti pasi care trebuie executati, iar respectarea acestora este esentiala. In ceea ce  priveste inchiderea putului, umplutura incepe cu un strat de argila de circa 30 cm -  care are rolul de  a devia apa din precipitatii, astfel incat infiltratia sa se faca prin stratul natural  netulburat - si se termina  cu o suprafata taluzata inierbata. Accesul in put se face printr-o deschidere protejata  cu capac metalic.  In put se prevad  trepte de acces din otel beton prinse in perete – cu pasul de 0,30 m.  Treptele se termina pe un podest din beton armat amplasat  deasupra nivelului  maxim al apei  din put, podest pe care se afla vana de inchidere a conductei pentru captarea apei din put.  Putul este ventilat cu ajutorul unui cos din tabla sau teava de otel cu inaltimea de 80-180 cm, asigurat  cu casca de protectie contra precipitatiilor si sita de cupru (ochiuri de 1 mm) contra insectelor mici. Instalatia hidraulica se compune din: 1-sorb, conducta de sifonare si vana etansa, in cazul in care apa din puturi se capteaza cu un sistem central de sifonare; 2-pompa hidrofor, conducta de refulare, clapet de retinere, vana de reglaj, in cazul in care puturile sunt echipate cu pompe individuale (pompa submersibila sau verticala cu coloana). In unele cazuri putul poate fi echipat si cu pompe orizontale asezate peste nivelul apei pe o placa de beton armat. In acest caz, trebuie sa fie luate masuri de siguranta contra deteriorarii pompelor, din cauza umezelii, precum si in vederea evitarii accidentarii personalului care manipuleaza aceste pompe. In instalatia hidraulica a putului trebuie montat un debitmetru sau un contor de apa (controland periodic debitul se poate vedea cum functioneaza putul). Contorul trebuie montat  inainte de vana de reglaj pentru a putea fi scos din circuit prin izolarea putului respectiv, fara a afecta functionarea celorlalte puturi ale captarii. Totodata sunt necesare amenajari sau dispozitive pentru masurarea nivelului apei, in scopul asigurarii functionarii putului cu o denivelare mai mica decat denivelarea maxima calculata sau stabilita la proba finala de rejectie a putului. Este foarte important sa se verifice nivelul apei, pentru a evita ca pompa submersibila sa functioneaza fara lichid. Sunt diversi factori de natura pedoclimatica sau  antropica care determina schimbarea nivelului apei din puturi.  Inainte de a se scufunda pompa submersibila, se verifica concentratia apei, se masoara nivelul acesteia. Apa trebuie sa aiba un anumit nivel, pentru ca pompa submersibila sa functioneze in conditii optime.  Puturile forate au un domeniu de aplicatie foarte larg deoarece beneficiaza de o tehnica de lucru bine pusa la punct.  Puturile de mica adancime ( 20-30 m)  se executa cu instalatii manuale, procedeul uscat, iar cele de adancime mai mare (in general nu s-au depasit 300 m, pentru a nu capta o apa prea calda – peste 250 C) prin foraj hidraulic rotativ.  Puturile forate au diametre cuprinse intre 250 pana la 1500 mm. Sunt alcatuite din coloane tubulare care constituie peretele putului si coloana filtranta. Ca material, in mod uzual pentru acestea, se utilizeaza otelul.   Elementele componente ale unui put forat sunt urmatoarele: cabina putului  si coloana definitiva.  Cabina putului este un camin din beton armat, zidarie care adaposteste instalatia hidraulica si uneori si instalatia electrica de forta si permite executarea de lucrari de remediere si intretinere a putului. Atunci  cand se gaseste  total sau partial sub nivelul apei subterane, se executa cu o izolatie hidrofuga. Coloana definitiva este o coloana plina (burlan de foraj) de protectie a gaurii de foraj, pe zona straturilor uscate sau a caror apa nu se capteaza. Pompa submersibila pentru puturile forate are un sistem rotativ rezistent, turatia motorului este accelerata, iar pompa propriu-zisa este adaptabila functionarii in sistem intens. 


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator

sâmbătă, 9 iunie 2012

Beneficiile saloanelor de infrumusetare

Exista foarte multe avantaje ale frecventarii unui salon bronzat bucuresti, iar pentru toate acele persoane din Bucuresti care inca nu s-au hotarat daca vor sa incerce aceasta experienta, vom vorbi in cele ce urmeaza despre motivele pentru care ar trebui sa o faceti, macar o data in viata.  In ceea ce priveste orasul in care locuim, putem spune absolut orice despre el, mai putin ca nu putem gasi un salon infrumusetare Bucuresti, deoarece este destul de evident ca acestea sunt aproape la tot pasul. Asa ca, in cazul in care ati incercat pana acum sa inventati scuze pentru a nu merge deoarece nu gasiti un salon infrumusetare Bucuresti, scuza dumneavoastra poate fi in orice moment si de catre oricine infirmata. Sa incepem, asadar, prezentarea motivelor pentru care fiecare dintre noi ar trebui sa mearga cel putin o data la un astfel de salon frumusete, si nu numai atunci cand trebuie sa ne pregatim pentru vreo ocazie speciala sau o petrecere la care trebuie sa participam.

În  primul rand, oricine a mers inainte la un salon infrumusetare Bucuresti va poate spune fara sa stea pe ganduri faptul ca s-a intors de acolo mult mai plin de viata si mai relaxat. Avand in vedere viata agitata pe care cei mai multi dintre noi o ducem in ziua de astazi din cauza job-ului, a scolii, a familiei sau a treburilor gospodaresti pe care nu le putem neglija, este foarte important sa gasim metode prin care ne putem relaxa macar din cand in cand. Iar cea mai placuta parte atunci cand mergeti la un salon frumusete este exact accea ca sunteti rasfatati inca din momentul in care ati pasit pe usa. Sesiunea pe care o veti incepe in acel salon infrumusetare Bucuresti reprezinta momentul in care a venit randul dumneavoastra sa va relaxati si sa lasati pe altcineva sa aiba grija de dumneavoastra pentru un timp. Indiferent daca va schimbati coafura, daca va faceti manichiura sau pedichiura, veti beneficia de masajul, apa, caldura si presiunea aplicata pielii dumneavoastra, lucruri pe care aceste procese le necesita.

In plus, atunci cand mergeti la un salon frumusete nu numai ca veti avea parte de cel mai sanatos si relaxant tratament pentru corpul dumneavoastra, dar veti putea primi si sfaturi despre cum sa aveti grija de el in afara sesiunilor de infrumusetare la salon. Iar aceste indicatii nu vor veni de la o persoana oarecare, ci de la adevarati specialisti care va vor spune intotdeauna ce e mai bine pentru sanatatea dumneavoastra corporala care, stim foarte bine, o influenteaza destul de mult si pe cea mintala. Oricare salon frumusete va pune la dispozitie esteticieni autorizati care va pot oferi o varietate de informatii despre cum sa va ingrijiti parul, pielea, cum sa alegeti cremele hidratante potrivite tipului de piele pe care il aveti, si orice altceva ar putea tine de sanatatea dumneavoastra corporala.

Este totusi clar ca nu putem merge la un salon infrumusetare Bucuresti in fiecare zi. Chiar daca ne-am putea permite financiar acest lux, mai mult ca sigur nu avem atat de mult timp la dispozitie. Cu toate acestea, incercati sa luati in considerare posibilitatea de a merge la un astfel de salon frumusete macar de doua ori pe luna. Incercati sa va faceti timp si pentru dumneavoastra, iar daca va incearca anumite sentimente de vinovatie pentru ca ati putea da dovada de egoism, reaminti-va de beneficiile pe care acest obicei vi le-ar aduce si cum v-ar putea imbunatati viata de zi cu zi. Avand grija de sanatatea dumneavoastra va va da puterea necesara pentru a continua sa aveti grija de persoanele importante din viata dumneavoastra.


Tags: manichiura si pedichiura, solar bucuresti

vineri, 8 iunie 2012

De ce merita sa investesti intr-un sistem audio

Dintre toate tipurile de electronice pe care le poti avea in casa, poate un sistem audio nu e, la prima vedere, o prioritate. Te gandesti ca poate e mai oportun sa investesti in bunuri legate de bucatarie sau baie, iar calitatea care iti poate fi adusa de anumite sisteme audio performante nu ti se pare un atuu esential al casei tale. De fapt, un sistem audio foarte bun (sau macar decent) e chiar foarte important pentru o existenta confortabila. Sunetul e o parte foarte importanta a relaxarii de zi cu zi, mai ales dupa o zi ocupata si stresanta la locul de munca. Ce poate fi mai relaxant decat sa asculti o arie preferata ori o compilatie de piese lounge si chill, intins in pat, alaturi de un pahar de vin si de cineva apropiat?

 

Aceasta stare de relaxare nu poate fi totusi atinsa fara un amplificator si niste boxe audio de calitate. Sistemele mai simple, de tip 2.0, produse de companii indoielnice sau cele care incearca sa imite stilul si numele unor producatori consacrati, nu pot livra o calitate reala a sunetului, pentru simplul motiv ca arhitectura si calitatea materialelor care o compun nu sunt capabile sa redea fidel piesele pe care le asculti. Aceste sisteme modeste au limite foarte joase cand vine vorba de fidelitatea sunetului si a raportului volum-claritate; cu alte cuvinte, segmentele audio se vor auzi destul de prost, iar pe masura ce dai volumul mai tare, calitatea va fi din ce in ce mai proasta.

 

Cand vine vorba de sunet de calitate, trebuie sa fii dispus sa investesti poate ceva mai mult, dar rezultate cu siguranta vor aparea. Daca in alte domenii, mai pot aparea minuni de genul “produs ieftin-calitate extra”, cand vine vorba de difuzoare si alte componente ale sistemelor de sunet, realitatea e una foarte simpla: atat tehnologia, cat si componentele si manopera necesare pentru a realiza aceste sisteme sunt foarte scumpe, asadar si pretul de raft al acestor sisteme s-ar putea sa fie mai mare, dar rezultate se vor vedea (mai bine spus auzi) imediat: de indata ce vei da drumul unei piese sau unui film, vei sesiza calitatea foarte buna a sunetului, iar sistemele audio bune au o durata de viata foarte lunga si se preteaza uzului intens, deci pot fi folosite si in baruri, cluburi sau restaurante.

 

Dintre brandurile aflate pe piata, sunt cateva care si-au dovedit, de-a lungul timpul, calitatea si fiabilitatea. De exemplu, e aproape sigur ca vei face o afacere foarte buna daca vei investi intr-un amplificator Yamaha, aceste produse fiind de zeci de ani preferatele profesionistilor in domeniu, performantele lor in sectorul consumatorilor casnici fiind de asemenea de evidentiat. Yamaha are o traditie deosebita in ceea ce priveste calitatea sunetului, fiind si un renumit producator de instrumente muzicale, “inarmand” cu chitari electrice, acustice si sisteme de percutie cateva dintre cele mai importante trupe de pop sau rock din istorie. O alta marca de echipament audio care merita atentia (si o investitie pe masura) e Bose, o companie germana care s-a specializat in imbinarea calitatii audio cu un design de lux.

 

De obicei, produsele Bose sunt adresate unui public cunoscator si cu dare de mana, dar de fapt preturile sunt accesibile si consumatorilor medii. O pereche de boxe bose vor imbunatati simtitor calitatea experientei tale audio, dar vor adauga si o nota de lux apartamentului tau, aducandu-l la acelasi nivel (macar sonic) cu stilul de viata al celor 'bogati si faimosi'.

Dispozitive de purificare si limpezire a apei

In natura exista numeroase surse de apa; depinde de noi cum le fructificam. Sunt numeroase dispozitive  care ne pot ajuta sa dispunem de apa asa cum trebuie si asa  cum ne dorim: hidrofor, pompa, decantor, filtru. Decantorul vertical este un dispozitiv folosit pentru limpezirea apei; in acesta apa circula de jos in sus, iar particulele in suspensie se depun la fundul bazinului. Este mai economic decat decantorul orizontal pentru debite totale mai mici de 20000 m3/zi.  Decantorul vertical acoperit cuprinde: conducta de intrare a apei, jgheab pentru colectarea apei decantate, iesirea apei decantate, preaplin, golire si acces.  Apa intra in cilindrul central pe care-l parcurge de sus in jos cu o anumita viteza. La baza cilindrului central curentul  se intoarce si devine ascendent cu viteza u, care trebuie sa fie  mai mica decat viteza de depunere w, a particulelor in suspensie. Apa limpezita deverseaza intr-un jgheab  periferic. Depunerile se aduna in spatiul conic de la fund si sunt eliminate periodic prin conducta de golire. Dimensionarea sectiunii orizontale a decantorului se face in functie de urmatorii parametri: sectiunea orizontala a spatiului inelar de decantare si debitul decantorului.  Viteza ascensionala se calculeaza cand se cunoaste experimental w si coeficientul  prin care se tine seama de neuniformitatea repartitiei vitezelor in plan orizontal. Adancimea utila a decantorului vertical sub nivelul  a apei se ia H<= 6 m si adancimea cilindrului central 0,8 H.  Fundul conic se executa cu  cu pante de 30-450. Colectarea apei se face prin jgheaburi periferice si jgheaburi  radiale uniform distribuite. Materialul utilizat  pentru construirea decantoarelor verticale este betonul armat. Decantoarele suspensionale sunt decantoare verticale la care se asigura formarea unui strat dens de suspensii in camera de decantare prin care trece apa bruta. Prin procesul de adsorbtie ca si datorita regimului modificat de curgere prin straturi de suspensii se asigura o calitate foarte buna si constanta a apei decantate. De obicei, se aplica in cazul tratarii prealabile a apei cu coagulant. Se deosebesc doua tipuri de decantoare suspensionale: cu strat de suspensii in repaos si cu circulatia stratului de namol. Decantorul suspensional static se adopta in cazul apelor avand un continut de suspensii de peste 50 mg/dm3, fara suspensii gravimetrice si in conditiile in care suspensia este in principal de origine minerala.  Apa bruta, dupa tratarea cu reactivi de coagulare si un amestec rapid, incarca compartimentele de limpezire la partea inferioara si, intr-o curgere verticala printr-un strat de suspensii mentinut in echilibru de curentul ascendent, se limpezeste.  Decantorul suspensional static se compune din: camera de amestec si distributie, compartiment de floculare, distribuitor apa bruta, concentrator namol, sistem colectare apa decantata, sistem evacuare namol. Flocularea se realizeaza in stratul suspensional, in compartimetul tronconic de la partea inferioara a camerei de limpezire. Pentru dimensionarea decantoarelor suspensionale statice de adopta incarcari si timpi de sedimentare.  Pe baza acestora se stabileste aria de limpezire si inaltimea pe care se dezvolta stratul suspensional  pentru adancimea tronconica de la partea inferiora se considera: timpul de floculare de 10-15 minute si inclinarea peretilor tronconici mai mare de 450, pentru evitarea formarii depozitelor de namol. Deasupra stratului suspensional, se adopta o adancime de apa limpezita mai mare de 1-1,5 m. La partea centrala a bazinului se prevede un concentrator de namol care va preleva namolul in exces din stratul suspensional; suprafata concentratorului de namol se considera 10-15% din suprafata de limpezire. Exista o analogie intre hidrofor si decantor. Limpezirea apei cu impuritati este realizata atat de decantor cat si de hidrofor; diferenta consta in modul cum se realizeaza acest proces.  Limpezirea apei prin sistemul tip hidrofor se realizeaza cu ajutorul unei site sau a unei plase prin care apa trece inainte de a fi filtrata. La inceput sunt retinute particulele si corpurile straine dupa care apa suporta procesul de purificare. In cazul in care sursa de alimentare are o concentratie ridicata de impuritati, se recomanda folosirea unui hidrofor prevazut si cu un filtru. Constructia unui astfel de hidrofor este simpla, acel filtru facand de fapt diferenta. Apa este sustrasa de la sursa, filtrata, purificata si distribuita catre utilizatori.


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator, pompa hidrofor

miercuri, 6 iunie 2012

Idei pentru reticentii utilizarii aparatului de aer conditionat

Reticenta pentru utilizarea unui aparat de aer conditionat 9000, in propria locuinta poate fi o atitudine corecta atunci cand este raportata la anumite afectiuni ale sanatatii persoanelor care intra in contact cu aerul mai rece pe care aceste sisteme de climatizare in aduc in incaperile in care sunt montate. In contradictie cu aceasta atitudine care trebuie respectata ca atare, se afla situatiile in care unele persoane considera ca un aparat de aer conditionat, este de-a dreptul periculos, gandindu-se ca vor raci in plina vara, lucru care desigur este de luat in seama atat timp cat nu se respecta nici cele mai simple norme de utilizare.

In fapt toti cei care considera periculos aparatul de aer conditionat si-au dobandit aceasta perceptie din faptul ca in anumite conditii au fost pusi in situatia de a stationa o perioada mai mica sau mai lunga de timp intr-un spatiu climatizat excesiv, de regula un spatiu comercial sau o sala de asteptare a unui birou care ofera diferite servicii catre populatie, cum ar fi un cabinet stomatologic, ori un cabinet al unui notar sau avocat. De cele mai multe ori spatiile comerciale sunt cele care ne pun in pericol sanatatea, deoarece managerii acestora din dorinta de a atrage cat mai multi clienti, abuzeaza prin folosirea sistemului de climatizare, coborand prea mult temperatura.

Odata intrati intr-un asemenea spatiu, pentru persoanele putin mai sensibile, in special persoanele in varsta, dar la fel de mult si tinerii, vom primi toata puterea de racire a unui astfel de aparat de aer conditionat, ca mai apoi dupa ce am terminat cumparaturile sa iesim in canicula strazii. Acest soc termic este cel care ne afecteaza sanatatea si de aici si reticenta celor care nu doresc sa-si intaleze in propria locuinta un aparat de aer conditionat.

Trebuie inteles ca acest sistem de climatizare, nu trebuie neaparat sa faca frig in casa. Senzatia de disconfort in locuinta in ceea ce priveste temperatura, porneste de la circa 22 de grade in jos si desigur cand temperatura depaseste 28 de grade. In aceasta marja aparatul de aer conditionat, poate fi utilizat cu precautie si pentru intervale scurte de timp, fara a exagera cu coborarea temperaturii. Daca spre exemplu avem intr-un anumit moment in camera 28 de grade, si comandam aparatului sa coboare temperatura pana la 26 de grade, va fi suficient pentru a resimti un alt aer, mult mai usor de respirat in incapare.

Nimeni nu poate sa spuna ca a avea in camera 26 de grade este o temperatura scazuta. De aceea pentru cei care inca ocolesc acest mijloc de aducere a temperaturii ambientale la o valoare potrivita, fara excese si cu certitudinea ca nu vor intampina probleme de sanatate, trebuie sa stie ca orice aparat de aer conditionat utilizat cu precautie si prin coborarea treptata a temperaturii cu cate unul sau doua grade fata de temperatura initiala, nu vor avea de suferit.

In plus pentru a evita complet orice neplaceri, in cazul in care pozitionarea unitatii interne ar putea sa fie facuta din considerente strict tehnice intr-o zona in care ati putea sa treceti regulat prin camera si sa fiti in bataia directa a aerului rece dat de unitatea interna, exista posibilitatea de a pozitiona un blat din orice material sub unitatea interna care va reflecta spre tavan aerul rece al acesteia. Desigur ca pentru acest lucru veti orienta fantele de dirijare a aerului turbinei spre acest blat.

In acest mod aparatul de aer conditionat va arunca tot aerul rece spre tavan, care amestecandu-se cu cel cald abia apoi va fi trimis prin recirculare in restul camerei, evitand astfel orice neplacere legata de sanatatea dumneavoastra.


Tags: aer conditionat 9000, aer conditionat hitachi

Hraneste-ti sufletul cu sunete alese

Oriunde am privi sau asculta, lumea care ne inconjoara este alcatuita din culoare si sunet. Inca de cand ne nastem, primul strigat pe care il vom emite va fi un sunet strident, un strigat de bun venit in aceasta lume, iar prima voce pe care o vom auzi va fi cea a mamei, asadar sunetul este printre primele elemente naturale cu care ne vom obisnui. Mai apoi cantecul de leagan al mamei si vocea sa blanda ne va acompania primii ani ai vietii, urmand ca mai apoi sa descoperim o mare imensa cu sunete, care mai de care mai speciale si la inceput atat de ciudate pentru noi.

Inca din primii ani de viata, unui copil ii poate fi influentata perceptia si placerea auditiva daca parintii ii vor oferi spre ascultare pasaje muzicale placute, linistitorare, astfel incat acesta chiar va putea dormi in acordurile unui pasaj muzical linititor, care poate deveni mai apoi atat de preferat. Calitatea sunetului articifial, produs cu ajutorul aparaturii audio este direct proportionala cu calitatea echipamentelor pe care le veti utiliza pentru redarea acestuia.

Prin sisteme audio intelegem totalitatea echipamentelor specifice acestui gen de aparatura muzicala, fie ea pentru acasa, fie pentru propriul automobil, care ofera posibilitatea redarii si amplificarii in sisteme de difuzoare a pasajelor muzicale dorite. Un amplifictor stereo este suficient pentru a putea reda in boxe orice stocare muzicala de pe majoritatea mediilor unde aveti depozitata biblioteca dumneavoastra audio. Nu oricare tip de amplificator care are atasate o preche de boxe audio de calitate va putea realiza redari de exceptie ale suntelor inregistrate dinspre diversele medii de stocare. De aceea este util sa va ingrijiti si sa alegeti un aparat care prezinta o calitate recunoscuta in domeniu, pentru ca in aceasta arie calitatea aparaturii este decisiva pentru a putea beneficia de un sunet de exceptie.

De aceea ati putea folosi un amplificator yamaha, care detine in randul melomanilor aprecieri pozitive si care odata ce l-ati acompania cu o pereche de boxe bose, atunci sunetul pe care copilul si chiar dumneavoastra cei maturi il veti asculta va aduce multa placere si mai ales incantare prin unicitate si prezenta vie, realista a acordurilor orchestrei si/sau a interpretului preferat.

Daca sunteti si un impatimit al vizionarii filmelor sau a concertelor la televizor, atunci cu siguranta veti putea utiliza un receiver yamaha, care are capacitatea de a sustine un intreg ansamblu de boxe, fiecare avand zona sa de pozitionare in camera si de redare a anumitor frecvente muzicale, intregul ansamblu aducand o realitate sonora unica combinata cu imaginile vizionate, direct in livingul dumneavoastra.

Pentru situatia in care sunteti si posesor al unui autoturism si aveti si placerea de a face excursii chiar si in cele doua zile de week-end, atunci este foarte posibil ca sa nu va puteti desparti prea usor de muzica preferata. Solutiile tehnologice actuale va permit aducerea chiar in masina dumneavoastra a intregii capacitati de redare a sunetelor placute pe care le aveti in locuinta. Pare putin greu de crezut acest lucru, cum ar putea ca un sistem de difuzoare boxe auto sa poata ajunge la performantele echipamentelor pe care le aveti in locuinta.

Cu toate acestea este perfect reala aceasta situatie si numai daca veti incerca cuplarea unui mp3 auto la un amplificator auto care va fi dotat la randul sau cu un sistem de boxe audio specializate veti avea de infruntat o adevarata cascada de sunet si spatialitate pe care aceste sisteme audio dedicate vi le vor pune la dispozitie.

Asadar decideti si actionati in consecinta daca sunteti pasionati de muzica, iar daca aveti si un copil in familie incercati sa-l invatati inca din primii sau ani de viata ce inseamna muzica de calitate pe care o va asculta de preferinta cu ajutorul unor sisteme audio performante.

marți, 5 iunie 2012

Ascult muzica de calitate

Nu-mi pot imagina viata fara muzica si imi place sa cred ca orice om de pe planeta are un gen muzical sau macar o piesa care-i atinge sufletul oriunde si oricand. Eu ma declar audiofil pentru ca atunci cand vine vorba de muzica, totul trebuie sa fie perfect, sunetul trebuie sa fie impecabil, iar acest lucru nu este posibil fara sisteme audio profesioniste.

Oameni exigenti si perfectionisti din fire, japonezii nu-si pun semnatura decat pe aparatura de calitate superioara, un foarte bun exemplu pentru acest lucru fiind marca Yamaha. Daca vreti sa va bucurati de un adevarat spectacol in confortul propriei locuinte, creati-va propriul concert in camera cu un amplificator yamaha la care puteti lega pana la doua perechi de boxe cu difuzoare exceptionale. Un amplificator stereo reda sunetul atat de real, detaliat si puternic, incat creeaza iluzia ca va aflati in fata unei mari scene cu instrumente si cantareti. Puteti ajusta sunetul redat de amplificator prin diversele corectii de loudness, bass, inalte etc. Totul conform gusturilor dumneavoastra. Un amplificator yamaha este alegerea perfecta pentru iubitorii pick-up-urilor, pentru cei care apreciaza calitatea sunetului de pe un disc vinil, dar si pentru cei care prefera muzica de la radio, de pe CD sau computer. Un amplificator se poate interconecta la toate acestea surse de redare.

Cand ati fost ultima oara la cinema? Va amintiti cum este sunetul in sala? Da, e peste tot, sourround sound intalnim in sala de cinema. Cum ar fi sa va bucurati de acest lucru acasa, in propria sufragerie? Alegeti un receiver yamaha pentru sunete 5+1 sau 7+1 si legati-l la micutele, dar puternicele boxe bose. Porniti televizorul, alegeti filmul dorit, pregatiti punga de pop corn si vizionare placuta! Un receiver yamaha este ideal pentru conectare la sistemele multimedia, dar poate fi folosit cu succes si pentru computer sau cd, iar radioul il are integrat.

Un audiofil care se respecta, are grija si de masina sa. Din vehicul nu poate lipsi un mp3 auto, iar pentru a ne rasfata la nivel extrem, punem in autoturism numarul maxim de boxe posibil, si anume patru. Profitam de caracteristicile tehnice ale unui mp3 auto si il legam la un amplificator auto puternic, care conduce un subwoofer. Acum totul e pregatit si suntem gata de drum. Calatoria este mai placuta daca lasam difuzoarele sa urle cat mai tare sau daca pur si simplu vrem un plus de relaxare prin muzica, pe sosea. Si da, muzica poate fi si buna si multa pentru ca un mp3 auto are capacitate mare de stocare, exista posibilitatea de a utiliza diverse device-uri externe, de genul unui memory stick si, cel mai important, reda sunetele cu o calitate foarte buna. Pentru perfectionsti, exista reglaje prestabilite de corectie a tonului, (rock, jazz, club etc.), memorii reglate de utilizator si filtre pe sunet, (loudness, xbass). In plus, un mp3 auto va poate tine la curent in permanenta cu cele mai noi stiri, deoarece are radio inclus.

Pentru a intelege mai bine calitatea si capacitatea unor boxe audio, trebuie sa stiti ca exista patru feluri de difuzoare boxe: tweeterele sau difuzoarele de inalte, difuzoarele de medii ce reproduc sunetele cat mai reale, de exemplu vocea umana, difuzoarele de bass si difuzoarele de banda larga ce pot reda toate sunetele, in anumite limite.

Cea mai buna investitie pe care o puteti face atat pentru relaxare, cat si pentru petreceri de pomina, este in sisteme audio de cea mai buna calitate. Boxe, difuzoare, amplificator, receiver, mp3 auto, toate va vor dovedi ca ati facut alegerea corecta, iar dumneavoastra nu va ramane decat sa va bucurati de minunea oferita de notele muzicale, sunetele sublime care ne incanta, alina, linistesc sau ne distreaza cand avem nevoie, neconditionat.

luni, 4 iunie 2012

Pompa submersibila pentru puturi

Puturile sapate sunt realizate printr-un anumit procedeu; sunt anumiti pasi care trebuie executati, iar respectarea acestora este esentiala. In ceea ce  priveste inchiderea putului, umplutura incepe cu un strat de argila de circa 30 cm -  care are rolul de  a devia apa din precipitatii, astfel incat infiltratia sa se faca prin stratul natural  netulburat - si se termina  cu o suprafata taluzata inierbata. Accesul in put se face printr-o deschidere protejata  cu capac metalic.  In put se prevad  trepte de acces din otel beton prinse in perete – cu pasul de 0,30 m.  Treptele se termina pe un podest din beton armat amplasat  deasupra nivelului  maxim al apei  din put, podest pe care se afla vana de inchidere a conductei pentru captarea apei din put.  Putul este ventilat cu ajutorul unui cos din tabla sau teava de otel cu inaltimea de 80-180 cm, asigurat  cu casca de protectie contra precipitatiilor si sita de cupru (ochiuri de 1 mm) contra insectelor mici. Instalatia hidraulica se compune din: 1-sorb, conducta de sifonare si vana etansa, in cazul in care apa din puturi se capteaza cu un sistem central de sifonare; 2-pompa hidrofor, conducta de refulare, clapet de retinere, vana de reglaj, in cazul in care puturile sunt echipate cu pompe individuale (pompa submersibila sau verticala cu coloana). In unele cazuri putul poate fi echipat si cu pompe orizontale asezate peste nivelul apei pe o placa de beton armat. In acest caz, trebuie sa fie luate masuri de siguranta contra deteriorarii pompelor, din cauza umezelii, precum si in vederea evitarii accidentarii personalului care manipuleaza aceste pompe. In instalatia hidraulica a putului trebuie montat un debitmetru sau un contor de apa (controland periodic debitul se poate vedea cum functioneaza putul). Contorul trebuie montat  inainte de vana de reglaj pentru a putea fi scos din circuit prin izolarea putului respectiv, fara a afecta functionarea celorlalte puturi ale captarii. Totodata sunt necesare amenajari sau dispozitive pentru masurarea nivelului apei, in scopul asigurarii functionarii putului cu o denivelare mai mica decat denivelarea maxima calculata sau stabilita la proba finala de rejectie a putului. Este foarte important sa se verifice nivelul apei, pentru a evita ca pompa submersibila sa functioneaza fara lichid. Sunt diversi factori de natura pedoclimatica sau  antropica care determina schimbarea nivelului apei din puturi.  Inainte de a se scufunda pompa submersibila, se verifica concentratia apei, se masoara nivelul acesteia. Apa trebuie sa aiba un anumit nivel, pentru ca pompa submersibila sa functioneze in conditii optime.  Puturile forate au un domeniu de aplicatie foarte larg deoarece beneficiaza de o tehnica de lucru bine pusa la punct.  Puturile de mica adancime ( 20-30 m)  se executa cu instalatii manuale, procedeul uscat, iar cele de adancime mai mare (in general nu s-au depasit 300 m, pentru a nu capta o apa prea calda – peste 250 C) prin foraj hidraulic rotativ.  Puturile forate au diametre cuprinse intre 250 pana la 1500 mm. Sunt alcatuite din coloane tubulare care constituie peretele putului si coloana filtranta. Ca material, in mod uzual pentru acestea, se utilizeaza otelul.   Elementele componente ale unui put forat sunt urmatoarele: cabina putului  si coloana definitiva.  Cabina putului este un camin din beton armat, zidarie care adaposteste instalatia hidraulica si uneori si instalatia electrica de forta si permite executarea de lucrari de remediere si intretinere a putului. Atunci  cand se gaseste  total sau partial sub nivelul apei subterane, se executa cu o izolatie hidrofuga. Coloana definitiva este o coloana plina (burlan de foraj) de protectie a gaurii de foraj, pe zona straturilor uscate sau a caror apa nu se capteaza. Pompa submersibila pentru puturile forate are un sistem rotativ rezistent, turatia motorului este accelerata, iar pompa propriu-zisa este adaptabila functionarii in sistem intens. 


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator