marți, 5 iunie 2012

Ascult muzica de calitate

Nu-mi pot imagina viata fara muzica si imi place sa cred ca orice om de pe planeta are un gen muzical sau macar o piesa care-i atinge sufletul oriunde si oricand. Eu ma declar audiofil pentru ca atunci cand vine vorba de muzica, totul trebuie sa fie perfect, sunetul trebuie sa fie impecabil, iar acest lucru nu este posibil fara sisteme audio profesioniste.

Oameni exigenti si perfectionisti din fire, japonezii nu-si pun semnatura decat pe aparatura de calitate superioara, un foarte bun exemplu pentru acest lucru fiind marca Yamaha. Daca vreti sa va bucurati de un adevarat spectacol in confortul propriei locuinte, creati-va propriul concert in camera cu un amplificator yamaha la care puteti lega pana la doua perechi de boxe cu difuzoare exceptionale. Un amplificator stereo reda sunetul atat de real, detaliat si puternic, incat creeaza iluzia ca va aflati in fata unei mari scene cu instrumente si cantareti. Puteti ajusta sunetul redat de amplificator prin diversele corectii de loudness, bass, inalte etc. Totul conform gusturilor dumneavoastra. Un amplificator yamaha este alegerea perfecta pentru iubitorii pick-up-urilor, pentru cei care apreciaza calitatea sunetului de pe un disc vinil, dar si pentru cei care prefera muzica de la radio, de pe CD sau computer. Un amplificator se poate interconecta la toate acestea surse de redare.

Cand ati fost ultima oara la cinema? Va amintiti cum este sunetul in sala? Da, e peste tot, sourround sound intalnim in sala de cinema. Cum ar fi sa va bucurati de acest lucru acasa, in propria sufragerie? Alegeti un receiver yamaha pentru sunete 5+1 sau 7+1 si legati-l la micutele, dar puternicele boxe bose. Porniti televizorul, alegeti filmul dorit, pregatiti punga de pop corn si vizionare placuta! Un receiver yamaha este ideal pentru conectare la sistemele multimedia, dar poate fi folosit cu succes si pentru computer sau cd, iar radioul il are integrat.

Un audiofil care se respecta, are grija si de masina sa. Din vehicul nu poate lipsi un mp3 auto, iar pentru a ne rasfata la nivel extrem, punem in autoturism numarul maxim de boxe posibil, si anume patru. Profitam de caracteristicile tehnice ale unui mp3 auto si il legam la un amplificator auto puternic, care conduce un subwoofer. Acum totul e pregatit si suntem gata de drum. Calatoria este mai placuta daca lasam difuzoarele sa urle cat mai tare sau daca pur si simplu vrem un plus de relaxare prin muzica, pe sosea. Si da, muzica poate fi si buna si multa pentru ca un mp3 auto are capacitate mare de stocare, exista posibilitatea de a utiliza diverse device-uri externe, de genul unui memory stick si, cel mai important, reda sunetele cu o calitate foarte buna. Pentru perfectionsti, exista reglaje prestabilite de corectie a tonului, (rock, jazz, club etc.), memorii reglate de utilizator si filtre pe sunet, (loudness, xbass). In plus, un mp3 auto va poate tine la curent in permanenta cu cele mai noi stiri, deoarece are radio inclus.

Pentru a intelege mai bine calitatea si capacitatea unor boxe audio, trebuie sa stiti ca exista patru feluri de difuzoare boxe: tweeterele sau difuzoarele de inalte, difuzoarele de medii ce reproduc sunetele cat mai reale, de exemplu vocea umana, difuzoarele de bass si difuzoarele de banda larga ce pot reda toate sunetele, in anumite limite.

Cea mai buna investitie pe care o puteti face atat pentru relaxare, cat si pentru petreceri de pomina, este in sisteme audio de cea mai buna calitate. Boxe, difuzoare, amplificator, receiver, mp3 auto, toate va vor dovedi ca ati facut alegerea corecta, iar dumneavoastra nu va ramane decat sa va bucurati de minunea oferita de notele muzicale, sunetele sublime care ne incanta, alina, linistesc sau ne distreaza cand avem nevoie, neconditionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu