sâmbătă, 3 martie 2012

10 motive pentru a cumpara o tableta

Daca urmaresti piata gadgeturilor, mai ales cea din strainatate, inseamna ca esti la curent cu faptul ca tabletele sunt acum cel mai cautat tip de gadget de pe piata. Sunt multe oferte de tablete din care poti alege, dar inainte de a cheltui bani pe o tableta, trebuie sa fii destul de sigur ca acesta e tipul de dispozitiv pe care-l vrei si care iti poate inlocui cu succes telefonul sau laptopul. Tabletele au un mare avantaj fata de laptopuri prin faptul ca ocupa mai putin spatiu si au o batie mai buna, de multe ori oferind o experienta cel putin la fel de ridicata, iar faptul ca poti controla cu degetele apicatiile asigura un nivel de interactivitate mult sporit fata de ceea ce poti face pe un laptop normal, care vine cu o tastatura standard. Acesta e doar un avantaj pe care tabletele il au in fata laptopurilor, iar in continuare haideti sa ne uitam la 10 motive pentru care ar trebui sa cumperi un astfel de mini computer daca gasesti o oferta de tableta satisfacatoare.

  • Tabletele sunt niste e-book reader-e destul de bune. Bunicii tabletelor, sa zicem asa, sunt e-readerele de tip vechi, care au deschis apetitul publicului pentru dispozitive cu acest format. Tabletele curente, pe langa faptul ca au ecrane tactile, cu rezolutii mai mari decat multe netbookuri, pot functiona si ca e-readere. Sigur, tehnologia e diferita (ecran vs e-ink), dar ecranele tabletelor sunt indeajuns de performante incat sa nu daunzeze ochilor si astfel nu trebuie sa investi suplimentar intr-un e-reader.
  • Tabletele pot fi unelte de productivitate: Daca ai de gestionat fisiere Word, Excel, PDF, multe contacte si alte fisiere relevante, dar esti mereu in miscare, e mult mai convenabil sa o faci pe un ecran de 10 sau 12 inci decat pe un telefon.
  • Tabletele sunt mai bune ca multe laptopuri: O tableta de generatie noua poate avea performanta mai buna decat un laptop de cativa ani, mai ales in termeni de performanta video (jocuri si filme HD) si durata bateriei.
  • Tabletele sunt foarte bune pentru prezentari: O tableta e o metoda mai comoda si mai eficienta pentru a lua notite si a tine prezentari decat un telefon (prea mic) sau un laptop (greu de transportat si uneori galagios).
  • Tabletele sunt mai orientate spre social media: Fotografii, clipuri, text- totul e mai simplu de postat pe facebook ori twitter direct de pe tableta, tinand cont ca aceste platforme de sharing sunt optimizate pentru functionarea pe tablete cu gesture de tip swipe si send
  • Tabletele sunt bune pentru muzica si filme: In principal, tabletele sunt dispozitive multimedia, asa ca vei putea vedea filme si asculta muzica fara probleme, tabletele fiind foarte comode pentru cei care calatoresc mult si au nevoie de relaxare.
  • Tabletele sunt mai ieftine ca laptopurile. Multe tablete performante au preturi in jur de 400-500 de dolari, pe cand laptopuri cu performante similare pot costa cu 200-300 de dolari mai mult.
  • Tabletele au erori mai putine. Sistemele de operare pentru tablete, desi imperfecte, tot au mai putine probleme de operare decat sistemele de operare desktop. De asemenea, datorita tipului de memorie Flash pe care-l folosesc, tabletele pot fi oprite si pornite foarte rapid in comparatie cu un laptop.
  • Tabletele sunt foarte utile cand calatoresti. Tabletele sunt compatibile cu module WiFi si uneori chiar 3G, astfel ca sunt foarte utile ca si unelte de orientare cand calatoresti intr-un oras nou- oricum, e mult mai comod sa citesti o harta pe un ecran decat pe o bucata imensa de carton.
  • Tabletele sunt cat se poate de cool. O tableta acum e echivalentul unui iPhone sau MacBook acum cativa ani. Te face sa te simti bine si atrage privirile celorlalti.

  • calculatoare sh, calculatoare second hand

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu