vineri, 23 martie 2012

Fuga din tara a lui Mihail Boldea ar putea duce la sanctiuni in randul magistratilor

stirileprotv.ro Disparitia deputatului Mihail Boldea, chiar inainte ca judecatorii sa il poata aresta, zguduie din temelii DIICOT-ul.

O ampla ancheta a fost declansata la Galati, la ordinul procurorului general al Romaniei, si nici Consiliu Superior al Magistraturii nu e departe de a-l ancheta pe procurorul de caz.

Intre timp, politistii din intreaga lume sunt pe urmele fugarului.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Covesi, a cerut ca procurorul care se ocupa de cazul lui Mihail Boldea sa fie supus unei anchete, pentru ca au aparut multe reprosuri legate de modul in care acesta a incercat sa previna fuga din tara a deputatului.

S-a pus in discutie faptul ca Mihail Boldea ar fi trebuit sa primeasca mai intai interdictia de a parasi tara, inainte ca magistratii sa emita un mandat de arestare preventiva pe numele lui.

Surse din Ministerul Public declara ca aceasta investigatie la Galati ar putea sa dureze aproximativ 10 zile.

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, el ajungand astfel pe lista unor nume celebre, precum Gregorian Bivolaru si Omar Hayssam.

Procuroii DIICOT continua cercetarea dosarului, in care sunt implicati si fratale si tatal deputatului, acuzati de spalare de bani.

Deputatul ar fi donat familiei mare parte din proprietatile sale, pentru ca acestea sa nu fie confiscate in urma condamnarii sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu