marți, 6 martie 2012

Toata lumea gaseste tapi ispasitori, dar doar 10% din copii au reusit sa se inscrie in primele clase

stirileprotv.ro Serverul Ministerului Educatiei a fost blocat, luni, mai multe ore din cauza unor fluctuatii de curent. Precizarile vin de la reprezentantii Universitatii Politehnice Bucuresti.

Acolo se afla reteaua de calculatoare care gestioneaza programul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si in clasa intai. Cei de la compania de distributie a energiei electrice au refuzat sa comenteze ultimele acuzatii.

Potrivit conducerii Politehnicii din Capitala, in statia de alimentare cu medie tensiune au fost inregistrate in dimineata zilei de 5 martie doua caderi de curent, una la ora 5 si 55 de minute si alta la ora 6 si 58 de minute.

Aceste fluctuatii se regasesc si pe graficele de monitorizare ale companiei austriece Jenbacher cea care a montat pentru campusul universitar doua generatoare imense care sa asigure functionarea in parametri normali a tuturor sistemelor tehnologice din Politehnica.

Fluctuatiile au fost monitorizate la aceleasi ore si de compania Dalkia Romania care asigura mentenanta sistemelor din campus.

Asta inseamna ca ministrul Educatiei nu a mintit. Se pune atunci intrebarea de ce a incercat Enel sa ascunda adevarul? Reprezentantii companiei de electricitate nu au comentat dovezile prezentate marti de conducerea Politehnicii.

Intr-un comunicat emis luni, reprezentantii Enel au sustinut ca in noaptea de 4 spre 5 martie nu a existat nicio cadere de tensiune sau intrerupere de curent in zona Politehnicii. Mai mult, acestia spuneau ca variatiile de tensiune ar fi putut fi cauzate de unele defectiuni aparute in instalatiile consumatorilor.

Parintii celor aproape 400.000 de copii care ar trebui inscrisi in primul an scolar nu au nevoie de un tap ispasitor, ci de rezolvarea problemei pentru care au pierdut o zi intreaga. Ca sa evite situatii similare, reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca si-au luat masuri suplimentare.

Dupa primele 2 zile, 41.000 de copii si-au asigurat un loc la scoala, adica aproximativ 10%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu