luni, 19 martie 2012

Compania cu 100 de miliarde de dolari CASH plateste dividende dupa 17 ani. WSJ: Urmeaza Google

stirileprotv.ro Apple va plati dividende pentru prima data din 1995, incepand cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari daca s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.

Apple va plati dividende pentru prima data din 1995, incepand cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari daca s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.

Compania americana, care dispune de rezerve de aproape 100 de miliarde de dolari, a anuntat luni ca va plati un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari pe actiune si ca va rascumpara in urmatorii trei ani actiuni de 10 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Apple a avut un profit net de 13,06 miliarde de dolari in primul trimestru al anului fiscal 2012, incheiat pe 31 decembrie, mai mult decat dublu fata de nivelul din perioada similara a anului anterior. Profitul pe actiune s-a cifrat la 14,03 dolari, astfel ca dividendul de 2,65 dolari pe actiune reprezinta 18% din profit.

"Am folosit o parte din bani pentru investitii importante in afacerea noastra, in cercetare si dezvoltare, achizitii, magazine retail, plati strategice in avans si cheltuieli de capital in lantul de furnizori, consolidarea infrastructurii. Veti mai vedea astfel de investitii in viitor", a declarat intr-un comunicat directorul general al Apple, Tim Cook.

Actiunile Apple au atins joi pe bursa de la New York pentru prima data pragul de 600 de dolari. Producatorul iPhone, iPad, iPod si Mac a acumulat lichiditati de 98 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 104 dolari pe actiune, potrivit analistilor ISI Group citati de Reuters.

Analistii de pe Wall Street anticipeaza ca Apple va folosi o parte din bani pentru rasplatirea actionarilor, cel mai probabil prin distribuirea de dividende.

Cum sa conduci masina de pe bancheta din spate cu ajutorul unei aplicatii iPhone - VIDEO

Directorul general al companiei, Tim Cook, a declarat recent ca managementul "discuta activ" ce ar putea face cu banii si ca se gandeste "profund" la solicitarile de dividend venite din partea actionarilor.

Apple nu a mai acordat dividende din 1995.

Presa de specialitate se intreaba despre ce va fi vorba: achizitii, investitii, dividende? Ar putea cumpara chiar toti producatorii de telefoane din lume cu muntele de bani pe care sta.

Gizmodo scrie, in gluma, ca se pun pariuri despre faptul ca cei 90 de miliarde de dolari vor fi folositi pentru clonarea lui Steve Jobs.

 Actiunile companiei au inchis vineri la New York la 585,57 dolari, capitalizarea companiei la aceasta cotatie fiind de 546 miliarde de dolari.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu